d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Csajozós Történetek Topic
Prev1481482483484485532Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 21,598.00
Jan 3 2019 04:45am
Quote (bazdmegmarnemtudom @ 3 Jan 2019 10:01)
bezzeg mo mar vv9nel tart
kosz mao

nevettem
Member
Gold: 4,247.73
Jan 3 2019 05:17am
Quote (Smat @ Jan 3 2019 11:00am)

Great Wall Motors

Okj
Member
Gold: 1,593.00
Jan 3 2019 05:20am
Quote (Vismajor @ 3 Jan 2019 11:17)
Great Wall Motors

Okj

Ja, eleg szar.
Member
Gold: 17,767.00
Jan 3 2019 05:57am
Quote (Smat @ 3 Jan 2019 13:20)
Ja, eleg szar.

amennyire en tudom az ilyen GWM/Geely/egyeb kinai autogyartok kezdenek kimaszni ebbol a kategoriabol (a te kocsid persze ettol meg lehet szar, fogalmam sincs rola)

en az autoiparban dolgozok es nalunk semmivel sincsenek kevesbe komolyan veve mint a regebbi OEMek
Member
Jan 3 2019 06:36am
Quote (SteelMeetsSteel @ 3 Jan 2019 11:57)
amennyire en tudom az ilyen GWM/Geely/egyeb kinai autogyartok kezdenek kimaszni ebbol a kategoriabol (a te kocsid persze ettol meg lehet szar, fogalmam sincs rola)

en az autoiparban dolgozok es nalunk semmivel sincsenek kevesbe komolyan veve mint a regebbi OEMek

https://www.bloombergquint.com/china/billionaire-wei-jianjun-is-now-jack-wey-in-auto-branding-push

Kinan kivul meg mindig szar velemennyel vannak az autoikrol, termeszetesen vannak nagyon szarok amiket ilyen 1-2 eves crowdfunding startup systemben tolnak es csak osszecsapjak oket aztan utana bezarnak es eltunnek. Nekem volt szerencsem JLR-nak dolgozni majdnem egy evig mint event crew, ott nagyon sok autot vezettunk, es szerintem egy wei vv6/p8 mostmar siman egy szinten van egy range rover evoque-al vagy egy subaru forester/xv-vel. Arban pedig nagyon megeri. Ofc vannak benne hibak, de ar/ertek aranyban nagyon ott van a kategoria top 5-ben.
A masik meg hogy gwm azert nem egy most indult autogyarto, eleg regota benne vannak mar ebben es nagyon sokat valtozott az autoipar csak az elmult 5 evben peldaul, amit egy europai autogyarto elert mondjuk 10 ev alatt, azt itt behoztak 5 alatt. Teny hogy nagyon szar dolgokat ki lehet fogni, de azert sokat elarul hogy milyen utemben haladnak es hogy milyen gyorsan lehagytak mar egy ket nagyobb nevu autogyartot.
Member
Gold: 4,247.73
Jan 3 2019 11:06am
Quote (Smat @ Jan 3 2019 01:36pm)
https://www.bloombergquint.com/china/billionaire-wei-jianjun-is-now-jack-wey-in-auto-branding-push

Kinan kivul meg mindig szar velemennyel vannak az autoikrol, termeszetesen vannak nagyon szarok amiket ilyen 1-2 eves crowdfunding startup systemben tolnak es csak osszecsapjak oket aztan utana bezarnak es eltunnek. Nekem volt szerencsem JLR-nak dolgozni majdnem egy evig mint event crew, ott nagyon sok autot vezettunk, es szerintem egy wei vv6/p8 mostmar siman egy szinten van egy range rover evoque-al vagy egy subaru forester/xv-vel. Arban pedig nagyon megeri. Ofc vannak benne hibak, de ar/ertek aranyban nagyon ott van a kategoria top 5-ben.
A masik meg hogy gwm azert nem egy most indult autogyarto, eleg regota benne vannak mar ebben es nagyon sokat valtozott az autoipar csak az elmult 5 evben peldaul, amit egy europai autogyarto elert mondjuk 10 ev alatt, azt itt behoztak 5 alatt. Teny hogy nagyon szar dolgokat ki lehet fogni, de azert sokat elarul hogy milyen utemben haladnak es hogy milyen gyorsan lehagytak mar egy ket nagyobb nevu autogyartot.

Ugy konnyu ha knowhowert cserebe engedtek olyan gyarakat betelepulni mint a vw pl

This post was edited by Vismajor on Jan 3 2019 11:07am
Member
Gold: 17,767.00
Jan 3 2019 11:07am
Quote (Smat @ 3 Jan 2019 14:36)

azert azt hozzatennem, hogy massziv allami tamogatasokkal es vedelemmel (a nyugatihoz kepest)

a nagyobb nevu autogyartokkal akiket lehagytak azert nem tudom kikre gondolsz, hacsaknem az iparnak arra a felere ami csodbement es fel lett vasarolva. amig exportban nem sikeresek nemigen lehet objektivan megitelni mi tortenik
Member
Jan 3 2019 11:50am
Quote (SteelMeetsSteel @ 3 Jan 2019 17:07)
azert azt hozzatennem, hogy massziv allami tamogatasokkal es vedelemmel (a nyugatihoz kepest)

a nagyobb nevu autogyartokkal akiket lehagytak azert nem tudom kikre gondolsz, hacsaknem az iparnak arra a felere ami csodbement es fel lett vasarolva. amig exportban nem sikeresek nemigen lehet objektivan megitelni mi tortenik

True, bar ahogy olvastam a gwm nem all annyira kozel a parthoz mint a tobbi kinai autogyarto, eladasokban(csak suv) elmentek a honda/subaru/land rover mellett(ofc csak hazai piacot nezve) de ennek meg nem sok jelentosege van meg most mert ahogy mondtad az exportban meg nincsenek ott. De valoszinuleg ezt is megoldjak szerintem 5 even belul. A minosegre nem lehet panasz egyaltalan, egyszeruen meg csak nem jutott el a nyugatra a kinai autoipar. Ott van peldanak a volvo + lynk&co, volvo technologia kinai nevvel illetve tovabbfejlesztesekkel, egy dolgot nagyon jol csinalnak imo, masolni es jobbat csinalni belole.
De a masolas minden autogyartonal megy, mindenhol nezik hogy ki milyen ujitasokat probalgat meg hogy hogyan mukodik.
Member
Gold: 0.00
Jan 4 2019 02:48am
Quote (Smat @ Jan 3 2019 05:51am)
Elolvastam az elejetol.
Az orak ajandekok voltak egy barattol szuletesnapomra/hazassag miatt, valoszinuleg apropenzert vettek mert a srac oraboltban dolgozik.
Az auto pedig a szuloktol volt szinten hazassag miatt, de ez is termeszetesen kozos.
Atszamolva az auto olyan 7-8 millio de ezt nem felvagasbol irom, csak azert hogy ne szaladjon el a lo senkivel.

Nem szeretem sehova leirni hogy mit kapok/veszek meg hogy mennyiert mert nem szeretek felvagni ilyen dolgokkal, az autot csak azert raktam fel fbra hogy megmaradjon az emlek az elso kozos autorol.

Amit jara irt ahhoz nem tudok mit irni, nem o el az en helyemben, elhiszem hogy o igy latja a hazas eletet meg egy kapcsolatot de ettol meg nem lesz igaza.

A kepeket pedig postolhatja barki, ameddig normalisan all hozza mindenki addig nem erdekel, de ha buziskodasba megy at az egesz akkor reportolom.

no offense, kicsit komolyabb tapasztalatom van a temaban, de valszeg szecsy uram is egyetertene velem, asszem neki van meg relativa normalis regota tarto parkapcsolata a subon
Member
Gold: 2,751.03
Jan 4 2019 03:16am
Quote (BOSCH_CEO @ Jan 4 2019 10:48am)
no offense, kicsit komolyabb tapasztalatom van a temaban, de valszeg szecsy uram is egyetertene velem, asszem neki van meg relativa normalis regota tarto parkapcsolata a subon

meg még sok mas embernek, akik nem a care topikba jarnak beszelni rola :wacko:
csak szolok, mielott tenyleg elhinned, hogy csak szecsy URAMNAK meg neked lehet relevans velemenyed
Go Back To Magyar Topic List
Prev1481482483484485532Next
Add Reply New Topic New Poll