Quote (beni @ Jun 6 2012 01:36pm)
Igen, de ez nem változtat a "kritikámon". Hétfőnként járok focizni és mindig nézem a kyosok kumitéjét és néha tényleg csak sajnálatot tudok érezni, hogy lehajtott fejjel keresgélik a másik hasát, hogy hátha befér egy ütés, miközben egy boxoló rommá verné közben az állukat. Nem azt mondom, hogy azért kell járni, hogy megvédhesd magad az utcán vagy szétverj akárkit a diszkóban de én kicsit úgy vagyok vele, mint a boxxal, hogy fasza dolog, imádom, de azért van az embernek lába, hogy használja.
Nekem bejön a kyo, mert kombinalja a küzdösportot a harcmüveszettel. Heti ket edzesre jarok, egyik inkabb MMA edzes masik meg tradicionalis karate (lenne harmadik edzes is versenyfelkeszitesre de ez engem nem erint). Edzesen partnertöl függö hogy üthetsz-e fejre, legtöbb versenyen meg ha nem is az egesz fejet, de az arcot szabad ütni. Engem peldaul masodik edzesemen fejberugott a tanar ugy hogy hatra is estem par metert. A karate reszen meg rendszerint formagyakorlatokat tanulunk, amik javitjak a technikat es a koncentraciot. Masik sajatossaga hogy rengeteg rugas van amitöl sokkal hajlekonyabb leszel. Bencenek szerintem jobban tetszene valami ilyesmi, mint az MMA/Thaibox.