d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1477747784779478047815001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 2,496.00
Apr 20 2015 06:32am
Quote (Cpt_Ghost @ Apr 20 2015 01:26pm)
onmagaban az tenyleg nem nagy cucc, hogy 200 unit van a control groupodban, nem is az a lenyeg, hanem hogy ezeket szet szeded es koordinalod, azert nezzunk mar meg egy happy marine splitet :D
++

lolban nincs multitasking, sc2-ben van

szerintem osszefoglalva I made my point, levi erolkodesen meg csak nevetni tudok, egyszeruen nincs semmi amivel megtudnad tamadni amit mondok, ilyen mondva talalt hulyesegeken kivul

szerintem meg felreertetted CPt

a multitasking eppen egy motorikus nehezites, amit rutinbol tudsz csinalni es lenyegi hatasa nincs a jatekra - vagy jo vagy benne vagy rossz, de rosszul nem tudod csinalni csak lassan, extra donteseket ritkan igenyel

emiatt hiaba nehezebb az sc mint a lol, semmivel sem teszi kemenyebbe

es akkor megint ott tartunk hogy nincs ertelme osszehasonlitani, mert miert is lenne
Member
Gold: 80.00
Apr 20 2015 06:34am
Quote (TresholdOfUniverse @ 20 Apr 2015 14:32)
szerintem meg felreertetted CPt

a multitasking eppen egy motorikus nehezites, amit rutinbol tudsz csinalni es lenyegi hatasa nincs a jatekra - vagy jo vagy benne vagy rossz, de rosszul nem tudod csinalni csak lassan, extra donteseket ritkan igenyel

emiatt hiaba nehezebb az sc mint a lol, semmivel sem teszi kemenyebbe

es akkor megint ott tartunk hogy nincs ertelme osszehasonlitani, mert miert is lenne

nem igaz, mert dontened kell hogy mit prioritizalsz es melyik task a fontosabb az adott helyzetben (mivel nincsen tul sok idod, mert kurva gyorsan tortennek a dolgok), igen is igenyel kulon decisionmakinget es rengeteg tehetseg kell hozza, de fejlesztheto, csak kurva nehezen.
en warcraft 3-at toltam eleg jol, abbol jottem at sc2-re, ott kevesbe volt azert makro mint itt, ugyhogy a jatekomba eleg erosen beleivodott hogy a mikro prioritas es elegge meg is latszik a makromon, hogy gyenge.

This post was edited by Cpt_Ghost on Apr 20 2015 06:35am
Member
Gold: 69.85
Apr 20 2015 06:35am
Quote (Cpt_Ghost @ 20 Apr 2015 14:26)
onmagaban az tenyleg nem nagy cucc, hogy 200 unit van a control groupodban, nem is az a lenyeg, hanem hogy ezeket szet szeded es koordinalod, azert nezzunk mar meg egy happy marine splitet :D
++

szerintem osszefoglalva I made my point, levi erolkodesen meg csak nevetni tudok, egyszeruen nincs semmi amivel megtudnad tamadni amit mondok, ilyen mondva talalt hulyesegeken kivul

Lolban nem tudom van e vmelyik heronak valami macroja, vagy van e igazan multitaskingnak mondhato resz, de dotaban van, ahogy egy Age of Empiresben is van (inb4 egyszerre szedtem a ribizlit es utottem a parasztokat quote).

Nah az AoE egy jo pelda pl. Volt xx egyseged, beraktad kulonbozo control groupokra, teszem azt tab+0-9 (banat tudja mar mi volt), attol meg egyszerre kijelolhetted a 0-4 control groupokat, aztan ha olyan volt, mar hotkeyel spliteltel, ez scben is igy van nem?

Amugy en red altert + tiberian sunoztam meg regen (evekkel ezelott), de most mar egyik se menne imo, mind a kettot konnyebbnek es atlathatobbnak mondanam az sc2-nel mondjuk, most attol fuggetlenul hany eves jatekok, de ott is igy ment a control group. Megindultal egy ideig a nagy armiyval, azon belul meg control groupokra volt akarmilyen rendszer szerint bontva a teamed es amikor szukseg volt ra spliteltel.
Member
Apr 20 2015 06:37am
Quote (Baleee @ 20 Apr 2015 14:35)
Lolban nem tudom van e vmelyik heronak valami macroja, vagy van e igazan multitaskingnak mondhato resz, de dotaban van, ahogy egy Age of Empiresben is van (inb4 egyszerre szedtem a ribizlit es utottem a parasztokat quote).

Nah az AoE egy jo pelda pl. Volt xx egyseged, beraktad kulonbozo control groupokra, teszem azt tab+0-9 (banat tudja mar mi volt), attol meg egyszerre kijelolhetted a 0-4 control groupokat, aztan ha olyan volt, mar hotkeyel spliteltel, ez scben is igy van nem?

Amugy en red altert + tiberian sunoztam meg regen (evekkel ezelott), de most mar egyik se menne imo, mind a kettot konnyebbnek es atlathatobbnak mondanam az sc2-nel mondjuk, most attol fuggetlenul hany eves jatekok, de ott is igy ment a control group. Megindultal egy ideig a nagy armiyval, azon belul meg control groupokra volt akarmilyen rendszer szerint bontva a teamed es amikor szukseg volt ra spliteltel.

Hát sc2-ben nem hotkeyekkel splitelsz, hanem boxolsz egérrel, mert nem tudod még a marinjaidat is betenni 5 hotkeyre (nem is lenne túl praktikus, mert nem jönnének szét jól eléggé ahhoz, hogy minimalizáld az aoe-t) mert különböző unit tipusokat raksz be különböző hotkeyekre meg a production facilityjeidet es nincs nagyon hely, ahova praktikus lenne berakni

egy rossz splittel igazából el lehet bukni egy meccset
nem kell több, 1 missclick

This post was edited by Cpt_Ghost on Apr 20 2015 06:39am
Member
Gold: 280.00
Apr 20 2015 06:39am
Quote (Cpt_Ghost @ Apr 20 2015 01:26pm)
++

Nincs multitasking a sakkban sem
nem érted, ez alapján nem tudod összehasonlítani.

Quote (NerfHydraDPS @ Apr 20 2015 01:25pm)
de most komolyan van olyan idióta aki nem tudja felfogni, hogy a starcraft nehezebb, mint a lol és a dota?:DDDDDDDDDDdd

Biztos az, de számomra még senki nem mondott semmit ami alapján eldönthettem volna.
Member
Apr 20 2015 06:40am
Quote (anyd @ 20 Apr 2015 14:39)

Biztos az, de számomra még senki nem mondott semmit ami alapján eldönthettem volna.

Ulj oda akkor baszki az sc/sc2 ele...
Member
Gold: 4.20
Apr 20 2015 06:40am
Total laikus vagyok mind2 jatekhoz de neztem streamet mindkettorol es az sc nehezebbnek tunt
Inb4 flame
Member
Apr 20 2015 06:41am
Nesztek inkabb kozepsuli TV-s eljenezesvezeto lanyok:

Member
Apr 20 2015 06:42am
Quote (anyd @ 20 Apr 2015 14:39)

de a sakkban nincs is PACE (inb4 fejenként fél óra áll rendelkezésre a lépésekhez versenyeken), nem tikkel az idő, nem kell fizikailag ügyesebbnek lenned mint az ellenfeled, csak a fejedben játszotok, szóval teljesen irreleváns a multitasking
esetleg probald ki mindket jatekot
mert mig en ezt megtettem jo boven, de ugy tartod itt magad, hogy egy percet nem jatszottal, de meg csak streamet se neztel eletedben scrol

This post was edited by Cpt_Ghost on Apr 20 2015 06:43am
Member
Gold: 280.00
Apr 20 2015 06:42am
Quote (Baleee @ Apr 20 2015 01:40pm)
Ulj oda akkor baszki az sc/sc2 ele...

és akkor az egyértelműen megmutatja majd hogy a top sc2 playerek jobb playerek mint a top lol playerek?
mert hogy ezzel kezdte levi a vitát

Quote (Cpt_Ghost @ Apr 20 2015 01:42pm)
de a sakkban nincs is PACE (inb4 fejenként fél óra áll rendelkezésre a lépésekhez versenyeken), nem tikkel az idő, nem kell fizikailag ügyesebbnek lenned mint az ellenfeled, csak a fejedben játszotok, szóval teljesen irreleváns

VÁÓ, igen. Ügyes vagy Levi, rájöttél hogy más a két dolog, ezért felelsleges és lehetetlen összehasonlítani.

This post was edited by anyd on Apr 20 2015 06:43am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1477747784779478047815001Next
Closed New Topic New Poll