d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1477447754776477747785001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 1,630.69
Apr 20 2015 05:49am
Quote (CyberPunk666 @ Apr 20 2015 12:41pm)
Biztos ezért van az, hogy a világ legmagasabb IQ-jú embereinek 80%-a versenyszerűen sakkozik és sakknagymester.

(bár az igaz, hogy sok nem extrém iq-jú nagymester is van)

Azert növekszik a sakktudassal az IQ, mert a legtöbb sakkozo bemagolja hogy milyen helyzetben mit kell csinalni. Ettöl meg maga a jatek viszonylag egyszerü.

Quote (Baleee @ Apr 20 2015 12:43pm)
Szerintem te lemaradtal az eredeti storyrol. A sakk amugy azert nem bonyolult, mert nincs eleg sok rank benne.

Meg mert nem az apam keszitette a blizzardnal.
Member
Gold: 69.85
Apr 20 2015 05:50am
Quote (CyberPunk666 @ 20 Apr 2015 13:45)
jah, akkor homályosíts fel az eredeti történetről.

Asszem itt kezdodott: http://forums.d2jsp.org/topic.php?t=66577410&f=129&p=488977849
Member
Gold: 33,265.80
Apr 20 2015 05:53am
Quote (Karan2_Returned @ 20 Apr 2015 12:49)
Azert növekszik a sakktudassal az IQ, mert a legtöbb sakkozo bemagolja hogy milyen helyzetben mit kell csinalni. Ettöl meg maga a jatek viszonylag egyszerü.

Csak megnyitasokat lehet tanulni, adott helyzeteket kevesbe.

Nekem voltak ilyen 'edzeseim' ahol memorizalnunk kellett jatekokat x ido alatt es az nyert aki legtovabb vissza tudta adni a jatekot.

Ez is csak arra volt jo hogy emlekezz a nagymester hogy kezd, milyen nyitasra mivel reagal, de utana mar magadnak kell gyozelemre vinned a dolgot.
Member
Gold: 280.00
Apr 20 2015 05:55am
Quote (Karan2_Returned @ Apr 20 2015 12:49pm)

A sakkban sémákat "helyzeteket" lehet megtanulni, de soha semmi nem úgy megy ahogy eltervezi az ember. Egy sakknagymester több százezer sémát ismer. Ha ránéz kb 1 secre a táblára, utána fel tudja állítani
Member
Gold: 2.84
Warn: 10%
Apr 20 2015 05:56am
Quote (anyd @ 20 Apr 2015 13:55)
A sakkban sémákat "helyzeteket" lehet megtanulni, de soha semmi nem úgy megy ahogy eltervezi az ember. Egy sakknagymester több százezer sémát ismer. Ha ránéz kb 1 secre a táblára, utána fel tudja állítani

én is fel tudom állitani a sakktáblát és nem vagyok nagymester se
Member
Gold: 80.00
Apr 20 2015 05:57am
Quote (anyd @ 20 Apr 2015 13:46)
szarkazmus volt

hasonlítsd össze, találj szempontokat, aminek van értelme, gyerünk

Azért van pár :)

>tized annyi dologra kell figyelni
>tized olyan lassu a jatekmenet
>mindig tudod a csapattarsaidat okolni
>maga a mufaj egy rtsbol lett megcsinalva, ugyan az a nezet es az iranyitas, csak itt egy darab special unitot iranyitasz sok helyett
>egy kimaxolt armynak annyi abilityje van mint az egesz teamednek lolban, csak ezt te egyedul iranyitod, es kontrolalod az ellenfel aoejat
>sc2ben nincs uresjarat (kiveve ha szarul jatszol)
>nem eleg csak nezned a mapot kontrolalnod is kell az egeszet, ha azt akarod, hogy ne legyel fos helyzetben, lolban maximum gankek ellen kell mapcontrol
>lolban ugy microzol, hogy egy darab unitod van, es nem kell semmi mast csinalnod kozben, csak mikroznod
>nincsenek timingek amikre figyelned kell es osszekell hangolnod (az, hogy varod hogy meglegyen a goldod egy itemre mielott team fightot initiateltek kurvara nem ugyan az a kategoria a ket jatekban mielott meg ez jon)
>tobb most nem jut eszembe igy hasrautesbol es megyek is, remelem eleg lesz

Quote (josheide @ 20 Apr 2015 13:53)

Nekem voltak ilyen 'edzeseim' ahol memorizalnunk kellett jatekokat x ido alatt es az nyert aki legtovabb vissza tudta adni a jatekot.

Ez is csak arra volt jo hogy emlekezz a nagymester hogy kezd, milyen nyitasra mivel reagal, de utana mar magadnak kell gyozelemre vinned a dolgot.

igazabol szerintem a sakk van mar olyan regi, hogy minden letezo kombinacio ami kijohet a palyan meglegyen, tehat tudj ra tanult valaszt adni :D (bar ez nyilvan nem tul valoszinu, de aztan nem tudom, hogy all a dolog)

This post was edited by Cpt_Ghost on Apr 20 2015 05:58am
Member
Gold: 1,630.69
Apr 20 2015 05:58am
Quote (josheide @ Apr 20 2015 12:53pm)

A profikrol beszelek, nem a filthy casualokrol akik par honapig sakkoznak azt raunnak.

Quote (anyd @ Apr 20 2015 12:55pm)

Nyilvan semakat is ismernek, de az elsö X lepesnel biztos ismernek minden variaciot meg valaszt ra.
Member
Gold: 80.00
Apr 20 2015 06:01am
Quote (Cpt_Ghost @ 20 Apr 2015 13:57)
>maga a mufaj egy rtsbol lett megcsinalva, ugyan az a nezet es az iranyitas, csak itt egy darab special unitot iranyitasz sok helyett
>egy kimaxolt armynak annyi abilityje van mint az egesz teamednek lolban, csak ezt te egyedul iranyitod, es kontrolalod az ellenfel aoejat
>nem eleg csak nezned a mapot kontrolalnod is kell az egeszet, ha azt akarod, hogy ne legyel fos helyzetben, lolban maximum gankek ellen kell mapcontrol
>lolban ugy microzol, hogy egy darab unitod van, es nem kell semmi mast csinalnod kozben, csak mikroznod
>nincsenek timingek amikre figyelned kell es osszekell hangolnod (az, hogy varod hogy meglegyen a goldod egy itemre mielott team fightot initiateltek kurvara nem ugyan az a kategoria a ket jatekban mielott meg ez jon)

igazabol szerintem a sakk van mar olyan regi, hogy minden letezo kombinacio ami kijohet a palyan meglegyen, tehat tudj ra tanult valaszt adni :D (bar ez nyilvan nem tul valoszinu, de aztan nem tudom, hogy all a dolog)

de van par diamondos baratom lolban akik ugyan igy gondoljak, de ok se jatszottak eleget vele biztos
meg aki sc2-es ismeroseim atmentek lolozni es egy honap utan dia volt mind se jelent semmit
Member
Apr 20 2015 06:05am
Quote (Cpt_Ghost @ Apr 20 2015 12:57pm)

ez az egyetlen hasonlóság ami értelmes, a többi bullshit :D

de vannak timerek, az egész junglere figyleni kell, inhibitor, dragon, baron, elixirek

azért 1nél több szempont is eszeedbe jutthatna

Member
Apr 20 2015 06:06am
Quote (Cpt_Ghost @ Apr 20 2015 01:01pm)
de van par diamondos baratom lolban akik ugyan igy gondoljak, de ok se jatszottak eleget vele biztos
meg aki sc2-es ismeroseim atmentek lolozni es egy honap utan dia volt mind se jelent semmit

starcraftban meg a ladder legalján voltak? vagy mi
Go Back To Magyar Topic List
Prev1477447754776477747785001Next
Closed New Topic New Poll