Quote (Anarkin @ 16 May 2013 22:33)
tfw 2 éve még éhenhaltam volna egyedül, most meg már nem csak az evést élvezem (na jó főként még mindig azt), de rászoktattak h részt vegyek ezekben és már magamtól is megyeget
ez még csak v0.2, legközelebb reszelek mégtöbb sajtot

barátnőm tanulta attól a Jamietől vagy kitől, akitől olvadoznak a csajok a főző csatornán (._.), oszt most próbáltam reprodukálni másodszor, bejövős
http://ws-dev.net/_public/a/d3/rec1.jpg
el se bírod képzelni mekkorát röhögtem rajtad
14-15 évesen kajáltam ilyeneket így megcsinálva, mert nem kellett hozzá sok ész
könyörgöm főzz magadnak már valamit, hogy értsd mit jelent maga a kifejezés.
itt egy egyszerű nagyon noobfriendly guide:
bolognai spagetti:
- fogsz 2-3 közepes vöröshagymát, felszeleteled ici pici darabkákra (azért a héját is szedd le) + 1-2-3(ízlés szerint) gombát ugyan így
- fogsz egy lábast, egy löttyintésnyi olajat csapsz bele, megpirítod benne a hagymát magas-legmagasabb fokozaton(amíg barna nem lesz), majd miután kezd fasza lenni a hagyma, rádobod a gombát
- 40-50dkg sertésdarálthúst bedobsz a hagyma mellé, visszaveszel a tűzhely fokozatán, kavargatod és darabolod a fakanállal egy ideig
- miután faszán darabos a hús, rácsapsz egy fedőt a lábasra, pár percenként leveszed és kavarsz rajta
- levet ereszt a hús, utána kezd el igazán fasza lenni, kavargasd csak
- ha szereted a csípőset dobj mellé egy kávéskanál erőspistát
- kezd olyan fasza illata lenni, hogy elkezdesz tocsogni a nyáltól, már kurvára kajálnál
- kóstold meg a kaját, ha faszán megpuhult a hús és ízes, akkor önts mellé egy üveg sűrített paradicsomlevet (ne parázz ha hirtelen túl híg lesz az egész, gyönyörűen be fog sűrűsödni)
- szórd meg a kaját bazsalikommal, oreganoval, sóval és borssal (ha nem vágod a mértékeket, akkor mindenből csak egy keveset rakj és folyamatosan kóstolgasd és aszerint tegyél még)
- addig kavard, amíg elég sűrűnek nem érzed
- ???
- gratuálok bazzeg, megcsináltad életed első bolognaiát
ja meg főzz mellé spagetti tésztát:
- fogsz egy kibaszott nagy lábast, telekúrod vízzel meg 2-2,5 maroknyi sóval (nekem annyira nincs nagy markom, nálam ennyi kb. a mérték

) és max fokozaton melegíted
- 2-3 löttyintésnyi olajat beletolsz még, össze ne ragadjon a rohadt tésztageci
- fogsz kb. fél kiló tésztát, félberoppantod az egészet és belebaszod a lábasba (miután forr a víz)
- 2 percenként rákavarsz egyet
- kóstolgatod a tésztát, ameddig fasza nem lesz
ja meg hozzávalók:
- 40-50dkg sertésdarált
- 2-3-4 fej vöröshagyma
- kiló-fél kiló spagetti tészta
- oregano
- bazsalikom
- só
- bors
- kevés olaj
kb. 1k-ból kijössz, és 4 főre elegendő kaja (vagy egyedül 4 kajálásra elég)
ha tetszik a kajacsinálósdi, próbáld ki ezt, ez már valamilyen szinten főzésnek nevezhető
ja és ha már ekkora kibaszott jóarc voltam és beleöltem 10 percet a postírásba, akkor minimum csináld meg.
lehetne még fokozni de azt már lusta vagyok leírni
This post was edited by TouchCow on May 16 2013 07:27pm