d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1471347144715471647175001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
Apr 10 2015 02:12pm
Nézzetek meg egy normális biciklit és gondolkodjatok el rajta, hogy szerintetek azt a sok finoman és pontosan megmunkált (hogy ne kopjon pillanatok alatt aszimmetrikusra) alkatrészt tényleg meg lehet-e csinálni ennyi pénzből...

Itt egy cikk is róla. Az áraknál érdemes figyelembe venni, hogy 2009 az 6 éve volt és akkor a forint sem volt ilyen szar.

http://bikemag.hu/alapismeretek/mennyibe-kerul-egy-kerekpar

Quote (Cpt_Ghost @ 10 Apr 2015 22:09)
50k-nál többet adni biciklire
mi a fasz van veletek

Mint mondtam boltba járni nem kell jó, arra még sok is a 90k.
Ha viszont túrázni akar, vagy folyamatosan naponta használni, akkor meg kevés.

nem mondtam, hogy vegyen 200k-ért biciklit.
Attól függ mire akarja használni. Túrázni fos lesz. Napi használatra fos lesz.
Néha elszaladni valahova meg túl drága, arra 5000-ért kell használtat venni.

This post was edited by CyberPunk666 on Apr 10 2015 02:15pm
Member
Gold: 80.00
Apr 10 2015 02:17pm
Quote (CyberPunk666 @ 10 Apr 2015 22:12)
Nézzetek meg egy normális biciklit és gondolkodjatok el rajta, hogy szerintetek azt a sok finoman és pontosan megmunkált (hogy ne kopjon pillanatok alatt aszimmetrikusra) alkatrészt tényleg meg lehet-e csinálni ennyi pénzből...

Itt egy cikk is róla. Az áraknál érdemes figyelembe venni, hogy 2009 az 6 éve volt.

http://bikemag.hu/alapismeretek/mennyibe-kerul-egy-kerekpar

Mint mondtam boltba járni nem kell jó, arra még sok is a 90k.
Ha viszont túrázni akar, vagy folyamatosan naponta használni, akkor meg kevés.

nem mondtam, hogy vegyen 200k-ért biciklit.
Attól függ mire akarja használni. Túrázni fos lesz. Napi használatra fos lesz.
Néha elszaladni valahova meg túl drága, arra 5000-ért kell használtat venni.

ha nem profi versenyzo vagy gecire mindegy
az hogy hetvegente elmesz turazni nem kell csucsszuper minosegu akarmi
vagy ahhoz hogy bejarj rajta dolgozni

mukodjon a fek meg legyen rajta normalis ules

elnem tudok kepzelni featuret ami megerne akar egy 20k-s arkulonbseget az 50k-hoz ha a fenti ketto megvan egy bicikliben

This post was edited by Cpt_Ghost on Apr 10 2015 02:22pm
Member
Apr 10 2015 02:22pm
Quote (Cpt_Ghost @ 10 Apr 2015 22:17)
ha nem profi versenyzo vagy gecire mindegy
az hogy hetvegente elmesz turazni nem kell csucsszuper minosegu akarmi
vagy ahhoz hogy bejarj rajta dolgozni

mukodjon a fek meg legyen rajta normalis ules

Ilyen hülyeségeket azok szoktak mondani, akik sosem jártak túrázni vagy tettek meg naponta 10+ km-t mondjuk a munkába ingázás miatt.

Tekerd körbe a Balatont egy normális biciklivel meg egy szarral. El sem tudod képzelni, hogy mennyire nagy a különbség.
SOKKAL kevesebb erőfeszítésbe kerül egy normális biciklivel, ahol nem a váz csavarására, a lánc nyúlására és hajtókarok rugalmas elhajlására megy el a befektetett energia, amit a fos agy és gumi sorlódása tovább nehezít.

ha azt hiszed, hogy ez lófasz különbség, menj egy háztömb kört egy országúti meg egy hegyi biciklivel az aszfalton. Na ennél még nagyobb a különbség a minőségi és a fos között.

Egyébként biciklit az ebayen érdemes venni, ott lehet jó áron megszerezni a külföldiek megunt cuccait.

This post was edited by CyberPunk666 on Apr 10 2015 02:23pm
Member
Apr 10 2015 02:25pm
Quote (CyberPunk666 @ 10 Apr 2015 22:22)
Ilyen hülyeségeket azok szoktak mondani, akik sosem jártak túrázni vagy tettek meg naponta 10 km-t mondjuk a munkába ingázás miatt.

Tekerd körbe a Balatont egy normális biciklivel meg egy szarral. El sem tudod képzelni, hogy mennyire nagy a különbség.
SOKKAL kevesebb erőfeszítésbe kerül egy normális biciklivel, ahol nem a váz csavarására, a lánc nyúlására és hajtókarok rugalmas elhajlására megy el a befektetett energia, amit a fos agy és gumi sorlódása tovább nehezít.

ha azt hiszed, hogy ez lófasz különbség, menj egy háztömb kört egy országúti meg egy hegyi biciklivel. Na ennél még nagyobb a különbség a minőségi és a fos között.

szoval lusta vagy tekerni a biciklit, nehogy eddzodj kicsit
javasolnek egy elektromos biciklit vagy motrot.

also vilag eletemben biciklivel jartam suliba es turazni is sokat jartunk
man up m8
Member
Apr 10 2015 02:28pm
Quote (Cpt_Ghost @ 10 Apr 2015 22:25)
szoval lusta vagy tekerni a biciklit, nehogy eddzodj kicsit
javasolnek egy elektromos biciklit vagy motrot.

also vilag eletemben biciklivel jartam suliba es turazni is sokat jartunk
man up m8

Mert a túrázásnak és a mindennapi ingázásnak az a lényege, hogy edződj :D
A munkahelyre úgy jó bemenni, ha nem folyik a töködön is az izzadtság. Szerintem legalábbis.

A túrázásnál is az a jó, ha este még van kedvetek tüzet rakni stb.

Btw régen kibaszott sok kerékpártúrán voltam. Kb egész magyarországot bejártuk biciklivel a keresztanyámékkal, meg voltunk szlovákiában és ausztriában is túrázni.
Member
Apr 10 2015 02:29pm
Quote (CyberPunk666 @ 10 Apr 2015 22:28)
A munkahelyre úgy jó bemenni, ha nem folyik a töködön is az izzadtság. Szerintem legalábbis.

Btw régen kibaszott sok kerékpártúrán voltam. Kb egész magyarországot bejártuk biciklivel a keresztanyámékkal, meg voltunk szlovákiában és ausztriában is túrázni.

hát vagy esetleg ha eddzett vagy akkor nem fogsz izzadni mint a ló mert nem lesz egy rohadt nagy megterhelés ezt végbevinni :wacko:
ha meg valakinek nem az a célja, hogy mozogjon, akkor eltudnek kepzelni mas megoldasokat is kozlekedesre

This post was edited by Cpt_Ghost on Apr 10 2015 02:30pm
Member
Gold: 33,265.80
Apr 10 2015 02:30pm
Quote (CyberPunk666 @ 10 Apr 2015 21:28)

Es mekkora a valos kulonbseg egy 50ks es egy 150ks munkaba jaros bicajga kozott ?
Member
Apr 10 2015 02:31pm
Quote (CyberPunk666 @ 10 Apr 2015 22:28)

szóval bele vagy buzulva a kerékpározásba és ezért nyomatod ezt
nincs ezzel semmi gond egyébként, csak ne legyen már hülye aki ezért nem fizet tripla árat egy bicikliért.
Member
Gold: 33,265.80
Apr 10 2015 02:37pm
Quote (Cpt_Ghost @ 10 Apr 2015 21:31)
szóval bele vagy buzulva a kerékpározásba és ezért nyomatod ezt
nincs ezzel semmi gond egyébként, csak ne legyen már hülye aki ezért nem fizet tripla árat egy bicikliért.

Jo te hajlando vagy tripla arat fizetni a kabatodert, o meg a biciklijeert.

De igazabol nem tudom mennyi pluszt jelent meg 100kt beletolni egy biciklibe, mert en mar az 50ks bringammal is tokeletesen meg voltam elegedve. Esetleg egy aluvazat el tudtam volna kepzelni de nem volt ez igazi problema.
Member
Apr 10 2015 02:38pm
Quote (Cpt_Ghost @ 10 Apr 2015 22:29)
hát vagy esetleg ha eddzett vagy akkor nem fogsz izzadni mint a ló mert nem lesz egy rohadt nagy megterhelés ezt végbevinni :wacko:
ha meg valakinek nem az a célja, hogy mozogjon, akkor eltudnek kepzelni mas megoldasokat is kozlekedesre

A munkábajárós biciklizésnek az a lényege, hogy nem vagy hozzákötve semmilyen járműhöz, a dugó sem akadályoz. A bicikli fenntartási költsége nagyon alacsony. Nem kell hozzá semmi, hó végén is elvisz ahová kell, ha már nem lenne pénzed tankolni.
Könnyebb bárhol tárolni.

Még egészséges is.

DE

Ha munkába jársz vele vagy bárhova igazából, akkor nem árt, ha nem izzadsz szét, amihez az kell, hogy minél kevesebb erőfeszítéssel sikerüljön megmozdítani a biciklit. Meg az sem árt, ha nem kell minden emelkedőn leszállni...

Egyébként még mindig elmondom, amit már háromszor.
Csak akkor kell normálisat venni, ha komoly dologra használja. A túra és a mindennapi 10+km ingázás azok olyan dolgok, ahol komoly különbség van közte, nagyon durván érezhető.
Egy szar kerékpár nagyon sok energiát felemészt és sok bosszúságot okoz egy több napos túrán.

Mint mondtam a szomszéd utcába áttekerni mindegy milyen, arra azt mondanám, hogy maximum 5k-ért valami kiselejtezett, mert arra nem kell jobb. De ezt már háromszor leírtam.

A rendszeres túrázás és napi komoly használat viszont nem ez a kategória.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1471347144715471647175001Next
Closed New Topic New Poll