d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1468646874688468946905001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Apr 4 2015 06:56am
Quote (Smat @ Apr 4 2015 02:53pm)
Hát ha megmagyarázod nekem hogy a bank miért látja jó ötletnek hogy 80k forintos fizetésre ad egy 20 millió forintos hitelt 25k/hó törlesztővel ami kevesebb mint 2 ev alatt felmegy 45k-ra, 3 gyerekkel, akkor elismerem hogy egy idióta vagyok és egy félisten vagy.
Szerinted miért kezdtek el embereknek fizetni a bankok az elmúlt 1-1,5 évben, kártérités gyanánt? Nem, hanem azért mert olyan hiteleket csináltak amiket csipobol el kellett volna utasitani a banknak mert lofasz volt a fedezet is, meg a jovedelme is az embernek akinek kellett a hitel, es ezzel megkarositottak nagyon sok embert, es sokan foldonfutova valtak..

Még mindig ott tartunk, hogy a hozzád hasonló birka ember felveszi a rakás hitelt, mert többet akar a világnak mutatni, mint amennyire képes.

A döntést meg ne a banktól várd, hogy meghozza helyetted, felnőtt ember el tudja dönteni, hogy aláír egy szerződést vagy nem.
Member
Gold: 1,630.69
Apr 4 2015 06:56am
Quote (Smat @ Apr 4 2015 01:53pm)
Hát ha megmagyarázod nekem hogy a bank miért látja jó ötletnek hogy 80k forintos fizetésre ad egy 20 millió forintos hitelt 25k/hó törlesztővel ami kevesebb mint 2 ev alatt felmegy 45k-ra, 3 gyerekkel, akkor elismerem hogy egy idióta vagyok és egy félisten vagy.
Szerinted miért kezdtek el embereknek fizetni a bankok az elmúlt 1-1,5 évben, kártérités gyanánt? Nem, hanem azért mert olyan hiteleket csináltak amiket csipobol el kellett volna utasitani a banknak mert lofasz volt a fedezet is, meg a jovedelme is az embernek akinek kellett a hitel, es ezzel megkarositottak nagyon sok embert, es sokan foldonfutova valtak..

Igen, a magyar bankok iranyitjak a vilag gazdasagat, ezzel együtt mas orszagoknak a penzenek az erteket is.
Member
Gold: 69.85
Apr 4 2015 06:57am
Quote (Smat @ 4 Apr 2015 14:48)
Persze, hát persze hogy nem. Nyilván a bank a legjobb barátod, és nem csak a hasznot látja benned.
Nyilván.

Amúgy valaki végignézi az utolsó 5-10 hszt, látni lehet ugyan azt mint a velvetes cikkben, jön a magyar gang, és akinek más a véleménye azt már egyből basztatni kell. :'D
Hajrá magyarok, hajra magyarorszag!

Btw mi is kb ugyanakkor vettunk fel hitelt forintban, amikor ti devizaban es azota is gond nelkul kenyelmesen kifizetjuk. Pedig kb 2-3 eve lehetosegunk van mar arra, hogy egybe 'elotorlesszuk', de baszni ra, jovan ez igy, igy kenyelmesebb.

Meg evekkel ezelott olvastam arrol, hogy afrikaba meg a cikkhez kepest is evekre, gazdasagelenkito csomagokkent, $ alapu hiteleket 'dobtak az emberek koze', a hitelekkel textilkeszitest, kisebb gazdasagokat csinaltak es a 97%-at kb visszafizettek (asszem egy konkret, nagyobb penzintezet hiteleirol volt szo).

Magyarorszagon a devizasok kozul, nem tudom mennyi, de szerintem relative nagy szazalek volt, aki olyanra vett fel hitelt, ami 'faszsag', kenyelmi eszkoz, akarmi, szoval boven 'tultervezett' az anyagi lehetosegeihez merten. A forint alapu hitelek ugyanakkor, magyar penzintezeteknel, allami fedezet van, ha jol tudom es lehet 'kedvezotlenebb', de sokkal kiszamithatobb, biztonsagosabb. Aki mert ekkorat kockaztatni, megfelelo anyagi hatter nelkul, az igy jart.
Member
Gold: 1,593.00
Apr 4 2015 06:58am
Quote (ZaturekManfred @ 4 Apr 2015 12:56)
Még mindig ott tartunk, hogy a hozzád hasonló birka ember felveszi a rakás hitelt, mert többet akar a világnak mutatni, mint amennyire képes.

A döntést meg ne a banktól várd, hogy meghozza helyetted, felnőtt ember el tudja dönteni, hogy aláír egy szerződést vagy nem.

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
A banknak nem kell dontest hoznia?
A bank szerinted nem vallal kockazatot azzal hogy hitelez valakinek? Nem lenne erdeke akkor utannajarni hogy az egyen tud e fizetni vagy sem? Vagy ez mar csak mellekes, es hulye aki szerzodest ir ala?
Member
Apr 4 2015 07:00am
Quote (Baleee @ Apr 4 2015 02:57pm)
Btw mi is kb ugyanakkor vettunk fel hitelt forintban, amikor ti devizaban es azota is gond nelkul kenyelmesen kifizetjuk. Pedig kb 2-3 eve lehetosegunk van mar arra, hogy egybe 'elotorlesszuk', de baszni ra, jovan ez igy, igy kenyelmesebb.

Meg evekkel ezelott olvastam arrol, hogy afrikaba meg a cikkhez kepest is evekre, gazdasagelenkito csomagokkent, $ alapu hiteleket 'dobtak az emberek koze', a hitelekkel textilkeszitest, kisebb gazdasagokat csinaltak es a 97%-at kb visszafizettek (asszem egy konkret, nagyobb penzintezet hiteleirol volt szo).

Magyarorszagon a devizasok kozul, nem tudom mennyi, de szerintem relative nagy szazalek volt, aki olyanra vett fel hitelt, ami 'faszsag', kenyelmi eszkoz, akarmi, szoval boven 'tultervezett' az anyagi lehetosegeihez merten. A forint alapu hitelek ugyanakkor, magyar penzintezeteknel, allami fedezet van, ha jol tudom es lehet 'kedvezotlenebb', de sokkal kiszamithatobb, biztonsagosabb. Aki mert ekkorat kockaztatni, megfelelo anyagi hatter nelkul, az igy jart.

Smaték nyilván úgy gondolják, hogy a szemét állam majd visszafizeti a hitelt, nekik az járt.
Member
Apr 4 2015 07:00am
Quote (Smat @ Apr 4 2015 02:58pm)
A bank szerinted nem vallal kockazatot azzal hogy hitelez valakinek? Nem lenne erdeke akkor utannajarni hogy az egyen tud e fizetni vagy sem? Vagy ez mar csak mellekes, es hulye aki szerzodest ir ala?

Jobb ha kiszállsz most szerintem és nem csinálsz még nagyobb szánalmat magadból.
Member
Member
Gold: 1,630.69
Apr 4 2015 07:03am
Quote (Smat @ Apr 4 2015 01:58pm)

A bank szamara nyilvanvalo, hogy vannak emberek akik annyira gerinctelenek, hogy lelecelnek külföldre, es nem fizetik vissza az adossagukat. Ennek ellenere adnak kölcsönt az embereknek, tehat kockazatot vallalnak.
Member
Gold: 1,593.00
Apr 4 2015 07:07am
Quote (Baleee @ 4 Apr 2015 12:57)

A forint hitel nekünk sem volt probléma azt 5 évvel a futamidő vége elött lerendeztük, a svájci frank alapú hitel bassza szájon az embereket, és nem azért mert orrba szájba vették fel, anyámék sem költekeztek ahogy sokan tették akkor, 1 autónk volt, az is céges volt, és nem 4 lcd tv volt a lakásban hiába keresett apám 350k-t havonta, nem költekeztünk orrba szájba, egyszeruen csak felzabalja a bank meg a hitel az embereket, aki megérti az megérti, aki meg hülye mint a fasz az szajkózza tovább a hülyeségét és élhet a mókuskerékben tovább, egészségére.
Member
Apr 4 2015 07:10am
smat XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Go Back To Magyar Topic List
Prev1468646874688468946905001Next
Closed New Topic New Poll