d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1468246834684468546865001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 0.18
Dec 19 2012 06:29am
Quote (HunIndex @ 19 Dec 2012 14:25)
Info1 vizsga:
9,5 ponttól kettes.
9 pont

http://images5.fanpop.com/image/photos/30200000/Taylor-Swift-Laughing-Gif-taylor-swift-30258989-500-245.gif
http://i246.photobucket.com/albums/gg88/elatadexico/2012/022012/gifpiada.gif

holnap A3. megvágnak ott is.

(nem is tudok mással kapcsolatban írni mint a suli)

Szóval tavaly szeptemberbe jöttem ide, azóta tanulok VIKen villamosmérnökként.
Nem hiszem, hogy az országban valahol is lenne ilyen színvonalú és ilyen jó egyetem. Itt nem csak az oktatásról van szó. Természetesen az is nagyon színvonalas. Az eddigi előadók szerintem teljesen jók voltak, mindegyik otthon volt abban amit előadott, egyetlen olyan gyak. vez. volt akit nem értettem hogy mit keres itt, mert annak viszont lövése nem volt hogy miről tart órát. Köze nem volt a tárgyhoz. Az infrastruktúráról nem hiszem hogy nagyon sokat kellene beszélni. A Q épület egyszerűen 5 csillagos, az I-be is szívesen megyek és szerencsére legtöbbet csak ezt a két épületet látom.

Na de szerintem ez máshol is megtalálható, és semmi másik egyetemet/főiskolát ilyen téren nem akarok lehúzni.
Azonban ami miatt írom ezt az nem az oktatás, épületek etc.
Ami megkülönbözteti szerintem a BME-t a többi sulitól, az az a dolog amit nem is tudom, talán egy szóval közösségi életnek nevezhetném. Az a tény, hogy kb. úgy működünk mint egy mini állam. Az a 10-20 öntevékeny kör működése, ami nem kis színvonalon működik. Ott van a BSS TV, a saját filmes stábja a villanykarnak/BME-nek, ami hihetetlen jó munkát végez, ott van emellett a SPOT a fotós kör, amely nagy technikai háttérrel, minden rendezvényen ott van. Illetve egyáltalán az a tény, hogy te ezek közül bármelyik kör tagja lehetsz, és nem csak ezek tagja, hanem bármelyik másik kör, ami olyan témakörökben működik mint az elektronika, robottechnika, grafika, de ott van a pizzásch, a vödör, akik mindig sült krumplit csinálnak és még megannyi lehetőség.
Ezen felül számomra az az elképesztő, hogy az egyetem, és ennek mellék szervezetei olyan lehetőségeket nyújtanak ingyen, amelyeket sokszor bűn kihagyni. Ingyen kommunikációs tréningeken vehetsz részt, szakmába vágó előadássorozatokon vehetsz részt, amelyeket tapasztalt mérnökök tartanak. Pl. múltkor is az Audi támogatásával volt egy előadás, amelyet egy német mérnök tartott, az anyaggyártás technológiájáról, majd ezt követően egy ingyenes gyárlátogatáson vehettél részt az Audi magyarországi gyárában. Aztán részt vehetsz ún. időgazdálkodás tréningen, ahol megtanulhatod, hogy hogyan gazdálkodj okosan az időddel.
Szerintem ezek az apró kis pluszok, lehetőségek azok, amelyek JÓ egyetemmé teszik a BME-t. Ezek azok a kis pluszok, amiket ha kihasználsz, akkor nem csak jó mérnök leszel, aki ért a szakmához, hanem más olyan tapasztalatokkal is fogsz rendelkezni, amelyet más egyetemek nem nyújtanak.
Egyetlen volt osztálytársam nem mondta, hogy akár valami ehhez hasonló, vagy csak akár ezt megközelítő lehetőségek lennének az ő egyetemén/főiskoláján.

Kérlek javítsatok ki, ha ez egyáltalán nem így van, és szűk látókörű vagyok, de semmi ehhez hasonlót nem hallottam, se Debrecenről, se Szegedről, de még csak az ELTE-ről se.

UI.: egyetlen dolgot nem tud a VIK. Pulóvert gyártani. Olyan irdatlan ronda, hányadék, igénytelen foscsimbók egy valami a villanykaros pulóver, hogy az valami hihetetlen.

This post was edited by ElCapitano on Dec 19 2012 06:31am
Member
Gold: 59.00
Dec 19 2012 06:31am
Quote (ElCapitano @ 19 Dec 2012 12:29)
Szerintem ezek az apró kis pluszok, lehetőségek azok, amelyek JÓ egyetemmé teszik a BME-t. Ezek azok a kis pluszok, amiket ha kihasználsz, akkor nem csak jó mérnök leszel, aki ért a szakmához, hanem félisten is.

így
Member
Dec 19 2012 06:31am
Quote (Nerz8 @ 19 Dec 2012 14:31)
így

Aztán részt vehetsz ún. időgazdálkodás tréningen, ahol megtanulhatod, hogy hogyan gazdálkodj okosan az időddel!
Member
Gold: 59.00
Dec 19 2012 06:32am
Quote (ElCapitano @ 19 Dec 2012 12:31)
Aztán részt vehetsz ún. időgazdálkodás tréningen, ahol megtanulhatod, hogy hogyan gazdálkodj okosan az időddel!

azért ilyen nem mindenhol van, figyeljünk már oda.
Member
Dec 19 2012 06:34am
Quote (Nerz8 @ 19 Dec 2012 14:32)
azért ilyen nem mindenhol van, figyeljünk már oda.

A Q épület egyszerűen 5 csillagos, az I-be is szívesen megyek és szerencsére legtöbbet csak ezt a két épületet látom.

Annyira szeret járni hogy megbukik ahányszor csak lehet! :rofl:
Member
Gold: 133.37
Dec 19 2012 06:43am
Quote (ElCapitano @ 19 Dec 2012 13:29)
Szóval tavaly szeptemberbe jöttem ide, azóta tanulok VIKen villamosmérnökként.
Nem hiszem, hogy az országban valahol is lenne ilyen színvonalú és ilyen jó egyetem. Itt nem csak az oktatásról van szó. Természetesen az is nagyon színvonalas. Az eddigi előadók szerintem teljesen jók voltak, mindegyik otthon volt abban amit előadott, egyetlen olyan gyak. vez. volt akit nem értettem hogy mit keres itt, mert annak viszont lövése nem volt hogy miről tart órát. Köze nem volt a tárgyhoz. Az infrastruktúráról nem hiszem hogy nagyon sokat kellene beszélni. A Q épület egyszerűen 5 csillagos, az I-be is szívesen megyek és szerencsére legtöbbet csak ezt a két épületet látom.

Na de szerintem ez máshol is megtalálható, és semmi másik egyetemet/főiskolát ilyen téren nem akarok lehúzni.
Azonban ami miatt írom ezt az nem az oktatás, épületek etc.
Ami megkülönbözteti szerintem a BME-t a többi sulitól, az az a dolog amit nem is tudom, talán egy szóval közösségi életnek nevezhetném. Az a tény, hogy kb. úgy működünk mint egy mini állam. Az a 10-20 öntevékeny kör működése, ami nem kis színvonalon működik. Ott van a BSS TV, a saját filmes stábja a villanykarnak/BME-nek, ami hihetetlen jó munkát végez, ott van emellett a SPOT a fotós kör, amely nagy technikai háttérrel, minden rendezvényen ott van. Illetve egyáltalán az a tény, hogy te ezek közül bármelyik kör tagja lehetsz, és nem csak ezek tagja, hanem bármelyik másik kör, ami olyan témakörökben működik mint az elektronika, robottechnika, grafika, de ott van a pizzásch, a vödör, akik mindig sült krumplit csinálnak és még megannyi lehetőség.
Ezen felül számomra az az elképesztő, hogy az egyetem, és ennek mellék szervezetei olyan lehetőségeket nyújtanak ingyen, amelyeket sokszor bűn kihagyni. Ingyen kommunikációs tréningeken vehetsz részt, szakmába vágó előadássorozatokon vehetsz részt, amelyeket tapasztalt mérnökök tartanak. Pl. múltkor is az Audi támogatásával volt egy előadás, amelyet egy német mérnök tartott, az anyaggyártás technológiájáról, majd ezt követően egy ingyenes gyárlátogatáson vehettél részt az Audi magyarországi gyárában.Aztán részt vehetsz ún. időgazdálkodás tréningen, ahol megtanulhatod, hogy hogyan gazdálkodj okosan az időddel.
Szerintem ezek az apró kis pluszok, lehetőségek azok, amelyek JÓ egyetemmé teszik a BME-t. Ezek azok a kis pluszok, amiket ha kihasználsz, akkor nem csakjó mérnökleszel, aki ért a szakmához, hanem más olyan tapasztalatokkal is fogsz rendelkezni, amelyet más egyetemek nem nyújtanak.
Egyetlen volt osztálytársam nem mondta, hogy akár valami ehhez hasonló, vagy csak akár ezt megközelítő lehetőségek lennének az ő egyetemén/főiskoláján.

Kérlek javítsatok ki, ha ez egyáltalán nem így van, és szűk látókörű vagyok, de semmi ehhez hasonlót nem hallottam, se Debrecenről, se Szegedről, de még csak az ELTE-ről se.

UI.: egyetlen dolgot nem tud a VIK. Pulóvert gyártani. Olyan irdatlan ronda, hányadék, igénytelen foscsimbók egy valami a villanykaros pulóver, hogy az valami hihetetlen.

Azért kedves, hogy ezt valaki elmentette.

hát ja ez a szomorú történetem.
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
Dec 19 2012 06:44am
http://kivultagasabb.blog.hu/2012/12/19/dobbenet_ez_tortenik_-41_fokon?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_19&utm_campaign=index

lehet a felsőoktatás topicba jobban illett volna, de inkább ide raktam, mert a videó jobb, mint a nyitó poszt.
Member
Gold: 145.00
Dec 19 2012 07:06am
Quote (HunIndex @ 19 Dec 2012 14:43)
Azért kedves, hogy ezt valaki elmentette.

hát ja ez a szomorú történetem.

én inkább szánalmas történetnek nevezném
Member
Gold: 6,440.13
Dec 19 2012 07:39am

home-made tank
Member
Gold: 355.92
Dec 19 2012 07:43am
Quote (beni @ Dec 19 2012 03:39pm)
http://www.youtube.com/watch?v=fB1BDrFzFY0

home-made tank