Quote (cowding @ Apr 23 2023 09:02am)
nice bár én elég fűellenes vagyok (hehe), nagyon sok meló hogy egységes maradjon mert kényes mint a szar (hiába árnyéktűrő etc fajtára fizetsz ki egy halom pénzt), sokkal inkább használnék ilyen mezei vetőmag keveréket amibe életképesebb fűfajták vannak meg alacsonyra növő "gyomok" amik még virágzanak is
e/ az a törmelék kő meg bőven jó valami szegélynek etc, én a félig elrohadt műanyag szeméttöl vagyok nagyon ki ha ásás közben rátalálok
2k m2 a kert :D de nekem szerencsére már jól beálltak a fedőnövények erre a mezei stilusra amit szeretek, leginkább szelid csalán van és szép lila atm az egész ahogy virágzik meg godtier komposzt lesz a sokféle növényből (csalán nitrogén fixáló afaik)
összesen 2 kb 10m2 helyen lesz csak szelektálva hogy fű maradjon,(gyerek játszója meg egy lugas a sütőgetőrésznél) de az sem a tipikus magos gyep fajta, hanem összeszedek ebből a csomós mezei hosszabb szálú fajtából eleget és berakom egymás mellé
ahol meg a magaságyások lesznek meg gyümölcsfa/szőlő/málna etc van ott meg mulcs lesz lerakva
Itt kb pont ilyen rét stílus volt előtte, ibolya, százszorszép, pitypang, meg ilyen fehér kis hagymás virágocskák, egy kis mohával itt ott
Megértem ha valaki nem akar gyeppel baszakodni, 8-9 naponta lenyírni, meg naponta 2-3x locsolni elég pain in the ass, főleg ha két hektárod van

Itt sajnos sok a kullancs(sündisznók meg mókusok miatt) , és ez is az egyik cél volt hogy kicsit kontroláltabb legyen az aljnövényzet
Nekünk mivel relative kicsi a kert, ezért megéri belefeccölni egy kis energiát hogy csilli villi legyen, majd meglátjuk hogy sikerül