Quote (anyd @ 18 Jan 2023 16:12)
platformfüggetlen dolgokban is. A játékok nagyrészét nem készítik el macre, ezért azok neccesek. Vannak megoldások translation layerekkel, de az nem az igazi legtöbbször. Azok a játékok amik meg vannak írva viszont nagyon jól futnak.
ha valaki játszani akar, annak nem ajánlanám az biztos
Videót vágni, programozni, képet szerkeszteni viszont mindenben jobb mint egy windowsos masina
ezzel azért vitatkoznék
2019ben átszoktam a macre, én kértem, nyitott voltam, élveztem
3 év alatt eljutottam oda, hogy inkább nem, és leraktam... az itthoni PCmet használom 99%ban, ill amikor el kell menni itthonról akkor a HP-t kapom fel, a MBP-t meg hagyom porosodni mellette
HW:
3 db inteles macet használtam, kettőt cserélni kellett, zsanér meg minden fasz miatt
az i9-es olyan szinten melegedett h amikor elindítottam a Teams-t, leállt minden, néha még a hang/video se ment át -- nyilván ez már nem lenne aktuális M1/M2-vel, de hát na
a gombok alatt egy legkisebb porszem is szétbaszta a keyboardot, stb.; nyilván ezt utána revertálták a régebbi billentyűzetre a mostani 16"osomban, de hát na
ez annak fényében, hogy én vigyázok a dolgaimra, és más eszközzel még sosem volt bajom, picit azért fura
SW:
userként és devként is én azt mondanám, h kurvára mindegy
a cross-platform programok úgyis bytera ugyanazok (electronos vscode, gitkraken, chat appok; böngésző, etc.)
az OS meg egyáltalán nem jobb szerintem; ugyanazok a gyerekbetegségei vannak (legacy OS a Windows meg a MacOS is tegyük hozzá, igazán változtatni nem tudnak rajtuk)
(egyik OS sem fagy le 2023-ban, mindhárom gépemen ilyen 30 nap uptime van, amíg nem restartolok egy update miatt)
ami jó az a universal search a menuben, ami rossz az a window management; nem látszanak az ablakok, ha csak nem fasz módon rotálsz közöttük, teljesen inkonzisztens a full screen mode, stb.
ezen kívül kb semmit se érzek userként ami más lenne a 2 OS-ben, szóval szerintem nagyon elfogult akár csak annyit is mondani, h jobb... miközben a legtöbbet használt feature, pl h 4 chrome fut és gyorsan akarom random accesselni őket meg szarabb
ha most kéne utazós gépet vennem, ettől függetlenül valszeg egy M2 Air-t vennék a 400 óra aksi miatt
(és RDPznék/Parseceznék a PCre a dolgok egy jelentős részéért, ahogy most is :D)
This post was edited by Anarkin on Jan 20 2023 06:35am