d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1463146324633463446355001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Sep 5 2011 11:28am
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 5 Sep 2011 19:22)
nem azt mondtam hogy legnehezebb, hanem hogy legjobb, jelenleg az itteni diplomásokat keresik a legjobban, meg nemzetközileg is ez a legelismertebb gazdasági suli mo-n (bár így is eléggé sehol nincs). nekem jár bgf-re ismerősöm, ő véleménye alapján lehet hogy vannak nehezebb részei, de jobbak nemigen.

amúgy nem valamilyen barnabás a bátyád?

hát a rangsorok alapján nem

nincs sok köze a bukásomnak a bce teljesítményéhez, szóval nem értem az érvelésed

amúgy összefoglalva munka / érték arányban verhetetlen a bce jelenleg szerintem, de nem csodálkoznék ha épp ezért pár éven belül a bme lehagyná (bár úgy hallottam ott meg a tanárok kurva szarok egyelőre, meg a megközelítése is más az egész oktatásnak, ezért fasz se tudja)

barnabás nem a bátyám, de ismer egyet :D
Quote (bajcli @ 5 Sep 2011 19:20)
nemtudom, én bce-n voltam gazdmen szakon, és könnyű volt
lakótársam meg bgf gazdmen, és neki még könnyebb.
nem egotrip meg semmi, de én mindig jobb "tanuló" voltam (magyarul nem tanultam lószart se és jó jegyeim voltak), szal ő azért többet tanult egyetemre, de mindenből négyes-ötösei voltak.
és ő se tanult annyit közel sem, mint egy sotés, vagy akár egy mérnökjelölt...

hát dunno akkor
cél a bce, aztán majd meglátjuk mi lesz
Member
Gold: 6,440.13
Sep 5 2011 11:53am
Quote (Flutter @ Sep 5 2011 06:16pm)
a bgf-es es a bme-s közgazdászokat legalább annyira keresik
bár ha neked az jelenti a legjobbat hogy megbasznak az egyik legalapabb tárgyból már elsőben, és végig szopsz akkor tényleg jól választottál! :thumbsup:

én még nem láttam olyan hirdetést, amiben bgf-est kerestek volna

viszont pont ma kaptam egyet, amiben 3 szakirány volt megjelölve, mint elfogadott terület és ebből egy egészen biztosan csak a corvinuson van

ez persze nem azt jelenti, hogy bgf-ből nem vetetheted fel magad, de minek hátránnyal indítani?

jah és még annyi, hogy múltkor 40 ember jelentkezett hozzánk ... a fősikolások önéletrajzát addig olvastuk, hogy ... bgf? aha...

Quote (tevetava @ Sep 5 2011 06:15pm)
bátyám együtt végzi BME VIK + BCE gazdmen. bmere hülyére tanulja magát, és kettes, bce-n meg ha átnézi az anyagot, az már hármas.
és még sorolhatnám, hány olyan ember van az ismeretségi körünkben, aki a melegedni jár csak be, a vizsgákon meg eZ átcsúszik.
és válaszolva: azt mondják, a BGF-en jobb a tanítás része.
ua.

trve story amúgy, lehetne erősebb a közgáz kurvára, de szerinted mi folyik a főiskolákon?

(egyébként nem mérvadó, de nekem fizikus haverom volt a BME-n aki konkrétan soha egy percet sem tanult...és hidd el, hogy nem azért mert zseni volt

This post was edited by beni on Sep 5 2011 11:56am
Member
Sep 5 2011 12:00pm
és még egy dolog: volt egy kimutatás amiben a hr vezetőket kérdezték, hogy melyik egyetem végzőseivel a legelégedettebbek és talán a BME végzett a második helyen, ÚGY, hogy akkor indul a képzés és még egy ember nem tette ki a lábát a piacra

szóval elég sokat számít az emberek prekoncepciója függetlenül attól, hogy mi a mögöttes tartalom ... viszont én láttam ismerősökön keresztül, hogy mi folyik a főiskolákon és nem veszem be, hogy ott jobb a képzés

(egyszer vizsgáztam a külkeren és a tanár vagy 15 olyan puskával jött be a makro vizsga után, hogy a könyv volt konkrétan kinyomtatva 6-os betűméretben ... nálunk azért nem volt ennyire extrém)
Member
Gold: 2,366.74
Sep 5 2011 12:05pm
Quote (beni @ 5 Sep 2011 19:00)
és még egy dolog: volt egy kimutatás amiben a hr vezetőket kérdezték, hogy melyik egyetem végzőseivel a legelégedettebbek és talán a BME végzett a második helyen, ÚGY, hogy akkor indul a képzés és még egy ember nem tette ki a lábát a piacra

szóval elég sokat számít az emberek prekoncepciója függetlenül attól, hogy mi a mögöttes tartalom ... viszont én láttam ismerősökön keresztül, hogy mi folyik a főiskolákon és nem veszem be, hogy ott jobb a képzés

(egyszer vizsgáztam a külkeren és a tanár vagy 15 olyan puskával jött be a makro vizsga után, hogy a könyv volt konkrétan kinyomtatva 6-os betűméretben ... nálunk azért nem volt ennyire extrém)

amugy fogtam iphone 4-et a kezembe hát kibaszott jo telo nagyon igényes simán megvenném
Member
Gold: 3,747.73
Sep 5 2011 12:06pm
asd
Member
Sep 5 2011 12:08pm
Quote (Inakwo @ Sep 5 2011 07:05pm)
amugy fogtam iphone 4-et a kezembe hát kibaszott jo telo nagyon igényes simán megvenném

:lol: jah, nekem is tetszik, de már kivárok az 5-ig

egyébként a felsőoktatáshoz annyit, hogy nálunk nem predesztinál semmire szinte a képzés (közgáz vonalon) egyik helyen sem fogsz olyat kapni ami nélkülözhetetlen vagy behozhatatlan a későbbi életed szempontjából (viszont az első munkahely inkább kritikus)
Member
Gold: 2,366.74
Sep 5 2011 12:10pm
Quote (beni @ 5 Sep 2011 19:08)
:lol: jah, nekem is tetszik, de már kivárok az 5-ig

egyébként a felsőoktatáshoz annyit, hogy nálunk nem predesztinál semmire szinte a képzés (közgáz vonalon) egyik helyen sem fogsz olyat kapni ami nélkülözhetetlen vagy behozhatatlan a későbbi életed szempontjából (viszont az első munkahely inkább kritikus)

maga a papir fontos leginkább nem mindegy hogy mi áll a diplomádon
Member
Sep 5 2011 12:12pm
Quote (Inakwo @ Sep 5 2011 07:10pm)
maga a papir fontos leginkább nem mindegy hogy mi áll a diplomádon

én már mindenre láttam példát ... ismertem valami csajt akit a legótvarabb főiskolára vettek fel és most találkoztam vele és a morgan stanley-nél dolgozik

de egyébként igazad van, szerintem sem mindegy, hogy valaki corvinuson vagy akármilyen főiskolán végez, főleg akkor nincs már akkora kánaán, mint 10 éve, hogy szippantotta a piac a gazdasági végzettségű embereket...most már lehet válogatni

This post was edited by beni on Sep 5 2011 12:14pm
Member
Gold: 1.00
Sep 5 2011 12:17pm
Quote (beni @ 5 Sep 2011 20:00)

Ma volt a kandós évnyitó. Szerintem sondor nem jött el, mert senki sem sk8elt. Amúgy volt jó sok vendég, és amikor felsorolták az érdemeiket basszus.... azt hittem leszédülök a székről. Ha én életem folyamán egyetlen egy ember egyetlen eredményét elérhetem már össze fogom hugyozni magam a büszkeségtől. Durva volt ilyen embereket személyesen látni...

NASA Űrkutatás vezető mérnök, Kémia nobel-díjas csavó, a német mérnöki kamara elnöke, a világ legjobb egyetemein tanító professzorok pff... Szerintem a 130 éves évforduló miatt voltak ennyien, de akkor is jó volt.

Amúgy szerintem a jó nevek és a képzések között nincs teljes átfedés, mert ha egy jó nevű hely indít egy új képzést, akármilyen szar, tuti, hogy az első években agyon fogják sztárolni. Amúgy ez a kandó sem tűnik rossznak. Egy dologbiztos, nagyon emberségesek. Mindenki segítőkész a TO-n, szóval eddig pozitív a tapasztalatom. A bmen állítólag még ott is szopatnak, ahol nem is gondolnád. Sokkal gyakorlatorientáltabb lesz elvileg itt a képzés, ami egyáltalán nem hátrány, ha pedig valaki tényleg tanul nem hiszem, hogy sokkal rosszabb szakember lenne, mint egy bme-s.
Member
Sep 5 2011 12:18pm
Quote (CyberPunk666 @ Sep 5 2011 07:17pm)
Ma volt a kandós évnyitó. Szerintem sondor nem jött el, mert senki sem sk8elt. Amúgy volt jó sok vendég, és amikor felsorolták az érdemeiket basszus.... azt hittem leszédülök a székről. Ha én életem folyamán egyetlen egy ember egyetlen eredményét elérhetem már össze fogom hugyozni magam a büszkeségtől. Durva volt ilyen embereket személyesen látni...

NASA Űrkutatás vezető mérnök, Kémia nobel-díjas csavó, a német mérnöki kamara elnöke, a világ legjobb egyetemein tanító professzorok pff... Szerintem a 130 éves évforduló miatt voltak ennyien, de akkor is jó volt.

Amúgy szerintem a jó nevek és a képzések között nincs teljes átfedés, mert ha egy jó nevű hely indít egy új képzést, akármilyen szar, tuti, hogy az első években agyon fogják sztárolni. Amúgy ez a kandó sem tűnik rossznak. Egy dologbiztos, nagyon emberségesek. Mindenki segítőkész a TO-n, szóval eddig pozitív a tapasztalatom. A bmen állítólag még ott is szopatnak, ahol nem is gondolnád. Sokkal gyakorlatorientáltabb lesz elvileg itt a képzés, ami egyáltalán nem hátrány, ha pedig valaki tényleg tanul nem hiszem, hogy sokkal rosszabb szakember lenne, mint egy bme-s.

szerintem nem fogod bánni, hogy nem BME-re mentél

Go Back To Magyar Topic List
Prev1463146324633463446355001Next
Closed New Topic New Poll