d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev14604614624634645001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 69.85
May 14 2013 07:12am
Quote (CyberPunk666 @ 14 May 2013 15:06)
btw a környező országokban az orvos mennyire megbecsült, és milyen fizetést kap?

Ezek közép- és kelet-európai országok, tehát hozzán hasonlóak. Csak mert ott ennyire népszerű, miközben itt meg csak mérnökként meg közgazdászként lehet kb megélni, a közgazdász ráadásul nincs is a listán.

Érdekelne mi motiválja például azt a szülőt, aki színésznek akarja adni a gyerekét, hogy éhezzen? Vagy ezek ilyen lakatos jennifer lopez szintű szülők? Totál érthetetlen számomra a lista egy része...

Jobb helyek az orvost megfizetik + ha pro, akkor magankilinkakon valag penzt visz haza. Ha meg tehetseges a gyerek, mondjuk zenei teren (nem tehetsegkutatos szarakodasra gondolok, hanem pl egyik ismerosom occse, kurvajol zongorazik es kb freekill lenne zeneakadeimara bejutni, meg becsbe meg tokom tudja hova, de a nagyszulok meg szulok is azt akarjak, hogy inkabb menjen mernoknek, igazabol a gyereket az is erdekli, de inkabb kene zenevel foglalkoznia, mert abban meg baromira tehetseges, random x-ed rangu mernok, xx fizetessel, amit lehet megunna, vagy zongorazik egy eleten at es komolyzenei fellepesekkel ugyan ugy valag penzt keres es meg elete is normalis marad, hobbija a munkaja etc). Szineszeknel lehet ugyan ilyen a helyzet.

Quote (Inakwo @ 14 May 2013 15:06)
bali te egy kibaszott zsenigéniusz vagy

Mondjuk az a baj, hogy regen jobban vagtam mint most, mert amiota munkavedelemmel baszakodtam nem eleg up2date, hogy milyen modositasok mentek adojogi teruleten. :C

This post was edited by Baleee on May 14 2013 07:14am
Member
Gold: 1.00
May 14 2013 07:20am
Quote (Baleee @ 14 May 2013 15:12)
Jobb helyek az orvost megfizetik + ha pro, akkor magankilinkakon valag penzt visz haza. Ha meg tehetseges a gyerek, mondjuk zenei teren (nem tehetsegkutatos szarakodasra gondolok, hanem pl egyik ismerosom occse, kurvajol zongorazik es kb freekill lenne zeneakadeimara bejutni, meg becsbe meg tokom tudja hova, de a nagyszulok meg szulok is azt akarjak, hogy inkabb menjen mernoknek, igazabol a gyereket az is erdekli, de inkabb kene zenevel foglalkoznia, mert abban meg baromira tehetseges, random x-ed rangu mernok, xx fizetessel, amit lehet megunna, vagy zongorazik egy eleten at es komolyzenei fellepesekkel ugyan ugy valag penzt keres es meg elete is normalis marad, hobbija a munkaja etc). Szineszeknel lehet ugyan ilyen a helyzet.

Mondjuk az a baj, hogy regen jobban vagtam mint most, mert amiota munkavedelemmel baszakodtam nem eleg up2date, hogy milyen modositasok mentek adojogi teruleten. :C

azért az emberek 2%-a nem tud megélni a művészetből. Azok akik ezt tényleg komolyan csinálják nagyon kevesen vannak. Azt értem, hogy a mérnök azért népszerű, mert még a legalja is minimum jól keres...
Meg itt nem konkrét dolgokról beszéltek, hanem általában, nem tudom miért szánja egy olyan pályára valaki a gyerekét, ahol vagy bejön (kicsi az esélye) vagy éhezik és szenved egész életében.

Továbbra sem értem a jól fizető és keresett gazdasági szakemberek hiányát a listán. Ezzel szemben rendőrnek küldenék sokan, de például építész is 3% egy olyan országban, ahol az összes iparág közül ez van a legnagyobb bajban, és kurvanagy szenvedés jelenleg.
Meg 5% küldené sportolónak? wtf? Minden huszadik gyerek?

Szívesen megnéznék egy listát, hogy ezeket ki szavazta össze. Vagy utálja a gyerekét és ki akar vele baszni... ^^
Member
Gold: 2.84
Warn: 10%
May 14 2013 07:34am
fasza, hogy nincs windowed mode a metroban t.t
Member
Gold: 2,366.74
May 14 2013 07:42am
Quote (CyberPunk666 @ 14 May 2013 14:20)
azért az emberek 2%-a nem tud megélni a művészetből. Azok akik ezt tényleg komolyan csinálják nagyon kevesen vannak. Azt értem, hogy a mérnök azért népszerű, mert még a legalja is minimum jól keres...
Meg itt nem konkrét dolgokról beszéltek, hanem általában, nem tudom miért szánja egy olyan pályára valaki a gyerekét, ahol vagy bejön (kicsi az esélye) vagy éhezik és szenved egész életében.

Továbbra sem értem a jól fizető és keresett gazdasági szakemberek hiányát a listán. Ezzel szemben rendőrnek küldenék sokan, de például építész is 3% egy olyan országban, ahol az összes iparág közül ez van a legnagyobb bajban, és kurvanagy szenvedés jelenleg.

Szívesen megnéznék egy listát, hogy ezeket ki szavazta össze. Vagy utálja a gyerekét és ki akar vele baszni... ^^

lehet csak szeretné hogy mondjuk kiváló színész vagy sportoló legyen

én ismerek olyat aki simán megél havi szinten 80-100ezret keres csaka focival és ez megye1 ehhez még jöhet valami rendes melo vagy vállalkozás amit csinál és még edzősködni is lehet ami plusz 40-50ezer

azért szépen meg lehet élni és gondolom ha igy megy nálunk Nógrádban a Nyugati országrészben szintén simán működik.

persze én csak ezt a példát tudom mondani mert ilyen körökben mozgok nap mint nap
Member
May 14 2013 07:45am
Masreszt ha mar itt tartunk... Tudos is kurva kicsi szazalek, sztem nagyresze azt se tudja mi az, azert nem nyom ra. Egy jo kutatot vicc, hogy milyen gyorsan elmarnak, miutan kezebe adtak a diplomajat, sot, meg az elott. Akar matematika, akar fizika, akar kemia, akar biologia, mindegy.

masik reszrol viszont, az a legjobb, ha valaki tobb labon tud allni, mint ahogy Benyo is irta. Focizik + foci edzo + valami kisebb vallalkozas (lehet az egy sima szakma, mint pl burkolo, vagy szobafesto, vagy szakacs, stb..) Igy mar el lehet lenni.

Az a legjobb, ha tudod optimalizalni azt, hogy kenyelmesen tudj megelni azzal, hogy minel kevesebb kiadasod legyen. Mert hat attol meg elhetsz kenyelmesen meg, hogy muveled a kertedet, meg tartasz 1-2 allatot, ha mondjuk ezzel annyira vissza tudod a kiadasaid szoritani, hogy napi 4-5 ora munkabol meg ha nem is csillios fizetessel hanem csak ugy minimalber + 25% mondjuk, amit keresel. Mert nem kell lenyegeben fizetned csak minimal halozati viz, esetleg aram, szennyviz. Nem kell boltbol annyi szart megvenned, sokkal jobb minosegu cuccokon elsz, mint barmilyen premium aru. Masreszrol viszont ra kell jonni, hogy nem csak ugy lehet kajalni is mondjuk, hogy minden nap 3 etkezesbol 3-on van hus. Also nyilvan varosi panelhaz kozos udvarat sem szanthatod fel, ezert videken, varos nem szuk, de meg is vonzaskorzeteben kell lakni.

This post was edited by Baleee on May 14 2013 07:53am
Member
Gold: 33,265.80
May 14 2013 07:52am
Quote (CyberPunk666 @ 14 May 2013 14:20)

nezz csak vegig az egyetemi szakokon...

Manapsag mar nem az szamit milyen papirod van, hanem az hogy hol csinaltad es mennyire jo gyakorlatod van
Member
Gold: 2,366.74
May 14 2013 07:53am
Quote (Baleee @ 14 May 2013 14:45)
Masreszt ha mar itt tartunk... Tudos is kurva kicsi szazalek, sztem nagyresze azt se tudja mi az, azert nem nyom ra. Egy jo kutatot vicc, hogy milyen gyorsan elmarnak, miutan kezebe adtak a diplomajat, sot, meg az elott. Akar matematika, akar fizika, akar kemia, akar biologia, mindegy.

főleg a britt tudosok akik azt kutatják hogy hogyan befolyásolják az eldobható papírpelenkák a Föld globális felmelegedését
Member
May 14 2013 07:57am
Quote (Inakwo @ 14 May 2013 15:53)
főleg a britt tudosok akik azt kutatják hogy hogyan befolyásolják az eldobható papírpelenkák a Föld globális felmelegedését

Hat igen, mert a media altal elkorcsult emberek agyi szintjenek ez felel meg, nyilvan ha arrol kezdenenek sugarozni, hogy Haroche&Wineland, mikent jott ra, hogy hogyan lehet manipulalni a kvantumreszcsekeket, az nem erdekelne senkit.
Member
Gold: 1.00
May 14 2013 08:00am
Quote (josheide @ 14 May 2013 15:52)
nezz csak vegig az egyetemi szakokon...

Manapsag mar nem az szamit milyen papirod van, hanem az hogy hol csinaltad es mennyire jo gyakorlatod van

szerintem meg számít, hogy milyen, hol és mennyi gyakorlat.

Szar szak jó iskolából is kuka, jó szak szar iskolából is kuka, és gyakorlat nélkül meg szinte minden kuka.

Legalábbis itt ezt látom.
Member
Gold: 710.00
May 14 2013 08:03am
Quote (CyberPunk666 @ May 14 2013 02:00pm)
szerintem meg számít, hogy milyen, hol és mennyi gyakorlat.

Szar szak jó iskolából is kuka, jó szak szar iskolából is kuka, és gyakorlat nélkül meg szinte minden kuka.

Legalábbis itt ezt látom.

4x töröltem ki azt, amit irni akartam erre a postra
remélem értékeled.
Go Back To Magyar Topic List
Prev14604614624634645001Next
Closed New Topic New Poll