d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1460846094610461146124765Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5,302.77
Oct 22 2022 10:15am
Quote (MarcusD @ Oct 22 2022 06:02pm)
én se laknék bpn, agglomeráció >>

Az már szinte ugyanaz.
Pest megyében már mindenhol kurvára elszálltak az ingatlanárak, kurva sokan kiköltöztek a fővárosból, az infrastruktúra pedig nem bírja el. Kiváló példa erre idén nyáron a vízhiány Solymáron.

This post was edited by -joey- on Oct 22 2022 10:16am
Member
Gold: 6,352.66
Oct 22 2022 10:29am
zuglo masterrace
Member
Gold: 280.00
Oct 22 2022 12:23pm
Quote (cowding @ Oct 22 2022 03:14pm)
hitelböl lesz jorésze de kurvajo maga az ajánlat is meg a hitel amit kapunk is (relative a magyar gazdasághoz), a törlesztőt fedezni fogja a meglévő panel kiadása

nográdsáp, mindenképp igy északkelet magasságában a dombosabb részeken nézegettünk igy félkomolyan, de találtunk egy olyat ami jó lesz a kövi 40 évre ugyhogy mondtuk hogy számoljuk ki, és elég jol kijött
full remote vagyunk mindketten, ovi bölcsi kurvajó meg overall a falu is, vásárolni kell bejárni vácra/pestre (20-30 perc) pár hetente
2800 m2 telek 150m2 ház terasszal (200X ben teljesen felujitva/falak átrakva/gépészet) egy ugyanekkora méretű szuterén szinttel (nyárikonyha + duplagarázs/gépészet meg tárolók), különálló műhely, ovohely/borospince meg egy halom gyümölcsfa
patak van a telek végében és egy erdős domboldalra néz

Elég op-n hangzik
Mondjuk ekkora kecót takarítani elég melós, a kert sem kis vállalás
Member
Gold: 80.00
Oct 22 2022 12:49pm
Quote (cowding @ 22 Oct 2022 15:33)
én itt éltem pesten egész életemben, asszony meg egyetem miatt jött fel igazából csak ittmaradt, de sokkal többre értékeljük azokat a természeti adottságokat amik ott vannak mint itt pesten bármit már ezen a pontján az életünknek, amugy sem járunk rendszeresen sehova (főleg most gyerekkel) baráti talikon kivül (akik most majd jönnek bográcsozni mert panelbound mindenki), koncertre evente 2x be lehet jönni amugy meg forgalomban 40 perc háztol a körút, innen a 15./16. kerböl sem az van hogy kilépek a házbol fel a villamosra 2 megálló és ott a kocsma szóval tökmindegy

az egyenlitő problémája még messzevan sajna, üres területnek meg vannak ám szép nagy szántók 10 percre kocsival, ilyenkor betakarítás után szerintem a kutyát nem zavarná még egy space attempt se
de igen a kertészkedésre eléggé hegyezem a faszom, van rengeteg alma/barack/körte/szőlő jó állapotban, lehet majd lekvártol a festékhigitóig főzni mindent

főleg amugy amilyen ütemben szarodik el minden, ilyen étterem/kajarendelést se lehet már felhozni pozitivumnak kb

es ugye ez a falu már nem pest megye hanem az első falu nográdban (VIDÉK) ugyhogy megy bele rendesen az eus pénz, jobb minőségű az erdei út a két falu közt mint bármelyik autopályánk

yep

Ilyen szabadkomuves hitel engem is erdekelne pm pls
Member
Oct 22 2022 01:03pm
Akkor már én is coming outolok, sikeresen elköltöztem Pestről Budára. Széll Kálmán tér kb 10 perc sétára van, de zöld környezetben, közvetlen egy természetvédelmi terület mellett lakom.
Igaz csak lakás, de van egy 12 nm terasz, és kertkapcsolat kb 200 nm, amit semelyik másik szomszéd nem használ.
Member
Gold: 122.92
Oct 22 2022 01:05pm
Quote (anyd @ Oct 22 2022 08:23pm)
Elég op-n hangzik
Mondjuk ekkora kecót takarítani elég melós, a kert sem kis vállalás

yep, tisztában vagyunk vele de fele ekkorák voltak szarabb állapotban ugyanennyiért ugyhogy :D bent szerencsére mindenhol el tud menni a robotporszivó (itt megemliteném hogy akinek nincs az kb mintha áram nélkül élne akkora a különbség, vegyetek egyet) meg asszony is házias fajta + eddig én is sokat segitettem, majd elválik ott hogy lesz a munkamegosztás mivel a kerthez viszont ő nem akar nyúlni csak élvezni :D
kertben én mindenképp akartam magaságyásokat ugyhogy ilyen 1000+ m2 volt a koncepció de ez azért jócskán túltesz azon, szerencsére már most is sok nagyobb fa van amik faszán kitöltik a helyet meg a kissebbeket tervezem átültetni rendezettebb helyekre, van szőlő, szeder, málna, ribizli, (ezekkel minimális baszódás lesz a betakaritáson kivül igy már h x évesek) a maradék helyen meg filagoria/chill sarok, tüzhely, kemence + füstölő meg egyszercsak egy medence van tervbe

tldr megláttuk és beleszerettük mindketten mert senkinek nem kompromisszumos se a kert se a ház
Member
Gold: 1,630.69
Oct 22 2022 06:26pm
Quote (cowding @ Oct 23 2022 04:05am)
yep, tisztában vagyunk vele de fele ekkorák voltak szarabb állapotban ugyanennyiért ugyhogy :D bent szerencsére mindenhol el tud menni a robotporszivó (itt megemliteném hogy akinek nincs az kb mintha áram nélkül élne akkora a különbség, vegyetek egyet) meg asszony is házias fajta + eddig én is sokat segitettem, majd elválik ott hogy lesz a munkamegosztás mivel a kerthez viszont ő nem akar nyúlni csak élvezni :D
kertben én mindenképp akartam magaságyásokat ugyhogy ilyen 1000+ m2 volt a koncepció de ez azért jócskán túltesz azon, szerencsére már most is sok nagyobb fa van amik faszán kitöltik a helyet meg a kissebbeket tervezem átültetni rendezettebb helyekre, van szőlő, szeder, málna, ribizli, (ezekkel minimális baszódás lesz a betakaritáson kivül igy már h x évesek) a maradék helyen meg filagoria/chill sarok, tüzhely, kemence + füstölő meg egyszercsak egy medence van tervbe

tldr megláttuk és beleszerettük mindketten mert senkinek nem kompromisszumos se a kert se a ház

Nekem volt robotporszivom, regen nagyon jo dolognak tartottam en is. Azota viszont beproccolt az autizmus es nem tartom elegnek, többször azon kaptam magamat hogy nezem ahogy tisztit es zavart hogy nem ugy csinalja ahogy en akarom. Vettem helyette egy rendes porszivot, atporszivozok naponta 2x többfele fejjel, meg portörlövel atmegyek minden butoron, sokkal jobb a lelki bekemnek.

This post was edited by Karan2_Returned on Oct 22 2022 06:27pm
Member
Gold: 0.00
Oct 23 2022 12:39am
Quote (Karan2_Returned @ Oct 23 2022 02:26am)
Nekem volt robotporszivom, regen nagyon jo dolognak tartottam en is. Azota viszont beproccolt az autizmus es nem tartom elegnek, többször azon kaptam magamat hogy nezem ahogy tisztit es zavart hogy nem ugy csinalja ahogy en akarom. Vettem helyette egy rendes porszivot, atporszivozok naponta 2x többfele fejjel, meg portörlövel atmegyek minden butoron, sokkal jobb a lelki bekemnek.

Sign of a wasted life
Member
Gold: 122.92
Oct 23 2022 12:42am
Quote (Karan2_Returned @ Oct 23 2022 02:26am)

lassuk be ez azért nem kicsi dedication/idő, nálunk megy naponta 1x (már szarakszik az akksija ugyhogy 2 körböl oldja meg) és emellé 1-2 hetente van manuális porszivo + felmosás
heti 1 nél többször ezelőtt sem volt a naggyal felporszivozva, max ilyen morzsaporszivoval, közben meg öklömnyi por/szösz jön naponta ki a robotbol ugyhogy még ha nem is ér el ugy mindent mint az ember azért gecisok koszt összeszed
Member
Oct 23 2022 03:25am
Quote (cowding @ Oct 23 2022 08:42am)
lassuk be ez azért nem kicsi dedication/idő, nálunk megy naponta 1x (már szarakszik az akksija ugyhogy 2 körböl oldja meg) és emellé 1-2 hetente van manuális porszivo + felmosás
heti 1 nél többször ezelőtt sem volt a naggyal felporszivozva, max ilyen morzsaporszivoval, közben meg öklömnyi por/szösz jön naponta ki a robotbol ugyhogy még ha nem is ér el ugy mindent mint az ember azért gecisok koszt összeszed

Persze, meg én pl többször meg szoktam futtatni, és akkor már elég alapos
Go Back To Magyar Topic List
Prev1460846094610461146124765Next
Add Reply New Topic New Poll