Quote (jarabekg @ 14 Apr 2014 16:45)
Sokkal realisabb azt mondogatni egy kampanyon keresztul 20%-os tamogatottsagunkkal, hogy gyozni fogunk, majd a valasztasokon ismet ugy kikapni a bdos picsaba, hogy a kormanypartnak ketharmada van, es erre gyakorlatilag nem reagalni semmit.
Korulbelul mindkettonek ugyan akkora a politikai racionalitasa egy normalis orszagban, az a kulonbseg, hogy magyarorszagon az egyik megtortenhet a baloldali sajtó mindenfele kritikaja nelkul, a masikra meg semmi esely sincs.
Es itt most lehet jonni, a kampanyban meglevo lehetosegekre, de azzal, hogy indultak a valasztason elfogadtak a jatekszabalyokat, es azt mondtak, hogy ok igy is tudnak nyerni. Lehetett volna bojkottálni az egesz valasztast, de pontosan tudtak, hogy a jelenlegi mozgositasi kepesegukkel gyakorlatilag 0 tarsadalmi visszhangot valtottak volna ki, igy jobb mert legalabb 29 kepviselojuk nem fog fazni a telen.
A baloldali sajtó kritizálta elég erősen a vereséget imo.
Amúgy én is amellett vagyok, hogy nem hinném, hogy akármilyen megújulással tudna nyerni az mszp választást 2018-ban. Csak ha felbomlanak utód nélkül, akkor oda az infrastruktúra, ha meg azt átadják valamelyik másik pártnak, akkor azokra ugyan úgy rá lehet húzni, hogy komcsik. Elég erősen meg van már bélyegezve az MSZP brand, hiába van egy elég nagyszámú szavazóbázisa, akik akkor is rájuk szavaznak, ha kiállítanak egy bábút miniszterelnök jelöltnek. Ha nem is szűnik meg, Mesterházynak legalább le kell mondania, vagy a pártnak új elnököt választania.
Ha meg felbomlik, akkor végre lehetne egy teljes megújulás a baloldalon, ami szerintem sok kiábrándultnak szimpatikus lenne. Szerintem van elég sok ember az országban, aki nem akarja támogatni az MSZP - FIDESZ kétpártrendszert, és a jobbikra se akar szavazni, az LMP-nek meg nem látja értelmét.
És most anélkül, hogy személyes véleményt mondanék Gyurcsányról, tőle el kellene végre határolódni, mert vele aztán az életben nem nyer senki se választást. Ha nincs ez az összefogás, be se jutottak volna a parlamentbe.