Quote (Zayl @ Tue, 26 May 2009, 09:35)
Akik ismernek tudják, hogy a véleményemet nem nagyon tudom visszafogni, ezért leírom.

Előre mondom, hogy nem bántásból, rossz indulatból mondom.
Csupán néhány kérdést szeretnék feltenni.
Az addig oké, hogy van lakás lehetőségetek meg etc.
De:
Miből fogjátok fenntartani a lakást? Ha olcsó hellyel számolunk, akkor is egy havi rezsi 50+ ezer forint.
Vegyük azt Lacuska ( mivel 18 éves ) elmegy dolgozni. Ez oké, az ő fizujának kb a fele a rezsire megy el,
és akkor még nem ettetek, nem vettetek pelenkát, etc.
Gicus te ott kívánod hagyni a középiskolát? Ha igen, akkor gyes/gyed után szerinted hova fogsz tudni
elhelyezkedni?
Egy szó mint száz, SZERINTEM elég korai bevállalni egy gyereket, ilyen fiatalon, amikor még igazából
semmi sem biztos, és ezzel nem csak a saját életeteket rontjátok el, hanem a gyerekét is, aki semmiről
nem tehet.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy csak olyan párok vállaljanak gyereket, akiknek már van valami hátterük,
de 16 és 18 évesen még annyira bizonytalan minden.
Én 25 éves vagyok, párom 28, 8 éve vagyunk együtt, együtt is élünk, de még nem mernénk bevállalni egy gyereket,
és nem azért mert éretlennek érzem magam hozzá, hanem azért mert nem vagyok benne 100%-osan biztos, hogy
meg tudnám neki adni mindazt amit szeretnék.
Persze az más tészta, ha véletlenül esnék teherbe akor megtartanám a babát, de valószínűleg akkor is meg hánynám-vetném magamban a dolgot,
hogy mint és hogy szeretnék/ szeretnénk.
Sok sikert nektek, és kívánom, hogy tényleg együtt legyetek még 50 év múlva is, még ha erre tényleg kicsi esélyt látok,
de ettől még előfordulhat.

Valamilyen szinten igazad van, olyasmit én sem "támogatnék" (illetve ill. biztatnék, mivel szóbeli támogatáson kívül semmit nem tudok nyújtani ^_^) hogy egy pár ilyen fiatalon családalapítást tervezzen, itt azonban egészen másról van szó. Ők sem így tervezték, védekeztek etc, és mégis megtörtént, amit bajnak én nem hívnék, mert ilyesmi nem lehet baj. Ebben az esetben 2 megoldás közül a lehető legjobbat választották, inkább tartsák meg, mintsem elvetessék.
Szülői segítséggel + lactwo igyekezetével szerintem gond nélkül felnevelhető a gyerek úgy, hogy az semmilyen hiányt nem szenved, ami fejlődésében hátrányos volna, max nem 200nm-es lesz a gyerekszobája etcetc.
Kedvese továbbtanulása miatt is kár aggódni. Igen, a gyermek nevelés sok energiát kivesz, de ettől még magántanulóként simán lerakható egy érettségi (főleg most, ez a központi egy rossz vicc, szerintem most megtudná csinálni), ha meg nagyobbacska lesz a lurkó óvoda közben egy okj-s papír megszerzése sem több mint 2 év maximum.
A gúnyolódásra, humoros beszólogatásokra: ilyesmi az, amire nagyon nincs szükség imo. Valaki normálisan, felelősség teljesen viselkedik, kurvára nem ezt érdemelné. Nem fanatics új pvp guide-ja ez hogy oltogatás menjen. Nem arról van szó hogy nem lehet kifejteni a véleményed, de ezt igazán lehet ilyen témában tapintatosan, normális hangnemben megtenni.
Regards
~ Oberon_os ~