d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Ma Megyunk Ultrahangra
Prev1444546474858Next
Add Reply New Topic New Poll
Retired Moderator
Gold: 1,486.07
Trader: Trusted
May 26 2009 04:07am
Quote (lacketto @ Tue, 26 May 2009, 11:58)
1 kérdésed volt
nyartol ujra dolgozom
most az érettségi miatt nem melozok

Gicus te ott kívánod hagyni a középiskolát? Ha igen, akkor gyes/gyed után szerinted hova fogsz tudni
elhelyezkedni?

Meg ez is. ^^

Ja és ehhez a kérdéshez hozzátenném, ha Gicus nem hagyja ott a sulit, akkor ki fog a gyerekkel lenni?
Member
Gold: 22,413.07
May 26 2009 04:16am
Quote (ElCapitano @ Mon, 25 May 2009, 20:55)
Most nem értem mit kell itt ennyit szarakodni? A több száz esetből, egy pont jspre került. Valószínüleg a gyerekük is 2x évesen fog érettségizni vagy 16 évesen szülni. De nem lehet homogén tökéletes a társadalom.

erre muszaj vagyok reagalni
nem vagom hogy miért gaz az ha valaki 20 evesen erettsegizik, hidd el nem faszt vertem 20 evig, és nem veletlenul most erettsegizem
gondolok itt arra hogy mar kereskedoi szakmam is van (jahogy nektek 20 evesen az erettsegi melle meg nincs? DEGAZSZAROKVAGYTOK)
nem latom ertelmet a vergodesednek.
hidd el, nalunk nem fordult elo meg ilyen, de szorri hogy igy dontunk a sajat eletunkkel kapcsolatban
bocsasd meg legyszives, vegulis kibaszottul semmi kozod hozza es a topicot sem azert nyitottam hogy minket flameljetek, hanem hogy osztozzatok az oromunkben
de mivel ti sem vagytok masok mint egy random csoport akarhonnan, ugyanugy usztok az arral, ugyanolyan szar emberek vagytok mint akarmelyik primitivgondolkodasu, buta nep (orulok azert hogy paran ezen tulnottek)
ilyenkor jovok ra arra hogy egy kicsit pozitivabban gondolkozni, egy kicsit orulni valaminek teljesen felesleges mert jon a sok unnepronto kis geci akik ugyis leugatnak
nagyon remelem hogy teged is hasonlo oromok fognak erni es akkor talan te is rajossz hogy a keves pozitivat is meg kell becsulni.
nem hiszem hogy pont a hozzad hasonlo gondolkodasu emberek tennek tokeletesse a tarsadalmat
benned ennel nagyobbat meg mar nem lehet csalodni.
Member
Gold: 124.45
May 26 2009 04:36am
Quote (Zayl @ Tue, 26 May 2009, 09:35)
Akik ismernek tudják, hogy a véleményemet nem nagyon tudom visszafogni, ezért leírom. :D
Előre mondom, hogy nem bántásból, rossz indulatból mondom.

Csupán néhány kérdést szeretnék feltenni.

Az addig oké, hogy van lakás lehetőségetek meg etc.
De:
Miből fogjátok fenntartani a lakást? Ha olcsó hellyel számolunk, akkor is egy havi rezsi 50+ ezer forint.
Vegyük azt Lacuska ( mivel 18 éves ) elmegy dolgozni. Ez oké, az ő fizujának kb a fele a rezsire megy el,
és akkor még nem ettetek, nem vettetek pelenkát, etc.
Gicus te ott kívánod hagyni a középiskolát? Ha igen, akkor gyes/gyed után szerinted hova fogsz tudni
elhelyezkedni?

Egy szó mint száz, SZERINTEM elég korai bevállalni egy gyereket, ilyen fiatalon, amikor még igazából
semmi sem biztos, és ezzel nem csak a saját életeteket rontjátok el, hanem a gyerekét is, aki semmiről
nem tehet.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy csak olyan párok vállaljanak gyereket, akiknek már van valami hátterük,
de 16 és 18 évesen még annyira bizonytalan minden.

Én 25 éves vagyok, párom 28, 8 éve vagyunk együtt, együtt is élünk, de még nem mernénk bevállalni egy gyereket,
és nem azért mert éretlennek érzem magam hozzá, hanem azért mert nem vagyok benne 100%-osan biztos, hogy
meg tudnám neki adni mindazt amit szeretnék.
Persze az más tészta, ha véletlenül esnék teherbe akor megtartanám a babát, de valószínűleg akkor is meg hánynám-vetném magamban a dolgot,
hogy mint és hogy szeretnék/ szeretnénk.

Sok sikert nektek, és kívánom, hogy tényleg együtt legyetek még 50 év múlva is, még ha erre tényleg kicsi esélyt látok,
de ettől még előfordulhat. :)

Valamilyen szinten igazad van, olyasmit én sem "támogatnék" (illetve ill. biztatnék, mivel szóbeli támogatáson kívül semmit nem tudok nyújtani ^_^) hogy egy pár ilyen fiatalon családalapítást tervezzen, itt azonban egészen másról van szó. Ők sem így tervezték, védekeztek etc, és mégis megtörtént, amit bajnak én nem hívnék, mert ilyesmi nem lehet baj. Ebben az esetben 2 megoldás közül a lehető legjobbat választották, inkább tartsák meg, mintsem elvetessék.
Szülői segítséggel + lactwo igyekezetével szerintem gond nélkül felnevelhető a gyerek úgy, hogy az semmilyen hiányt nem szenved, ami fejlődésében hátrányos volna, max nem 200nm-es lesz a gyerekszobája etcetc.
Kedvese továbbtanulása miatt is kár aggódni. Igen, a gyermek nevelés sok energiát kivesz, de ettől még magántanulóként simán lerakható egy érettségi (főleg most, ez a központi egy rossz vicc, szerintem most megtudná csinálni), ha meg nagyobbacska lesz a lurkó óvoda közben egy okj-s papír megszerzése sem több mint 2 év maximum.

A gúnyolódásra, humoros beszólogatásokra: ilyesmi az, amire nagyon nincs szükség imo. Valaki normálisan, felelősség teljesen viselkedik, kurvára nem ezt érdemelné. Nem fanatics új pvp guide-ja ez hogy oltogatás menjen. Nem arról van szó hogy nem lehet kifejteni a véleményed, de ezt igazán lehet ilyen témában tapintatosan, normális hangnemben megtenni.

Regards
~ Oberon_os ~
Member
Gold: 6,440.13
May 26 2009 04:48am
Az sem normális, hogy 10 éve párkapcsolatban élők (30 év környékén) nem akarnak még gyereket. Ismerek 45 éves embert aki: "jaj pelenka, nincs nyaralás, ..." és hasonló érvekkel hozakodik elő ha napirendre kerül a téma.
Most az ismerősi körömben elég durván kiborult a bili minden téren, minden fronton .... a kor, jól fizető állás pont annyira semmire nem garancia. Ettől még ugyanúgy bedőlhet minden.
Lesznek problémák, de ott vannak a szülők és Lacuskáék is csak megoldják valahogy.
Member
Gold: 79.11
May 26 2009 04:57am
Már sokan kifejtetteték a véleményüket. Edittel teljes mértékben egyet értek. De ennek ellenére öszintén gratulálok hozzá, hisz az élet egyik legcsodálatosabb ajándékát kaptátok meg egymástól.
Szerintem nagyon nehéz lesz eleinte és szembe kell néznetek azzal, hogy RL-ben is akár csak itt, lesznek olyan bunkó emberek akik leosztanak, lenéznek csak azért, mert felmertétek vállalni, hogy felneveltek egy gyereket ilyen fiatalon. Nagyon remélem, hogy bármi is történik a jövőben, kitartotok egymás és a baba mellett.

Tisztelem bennetek, hogy vállaljátok.
Member
Gold: 2,366.74
May 26 2009 04:58am
Quote (beni @ Tue, 26 May 2009, 12:48)
Az sem normális, hogy 10 éve párkapcsolatban élők (30 év környékén) nem akarnak még gyereket. Ismerek 45 éves embert aki: "jaj pelenka, nincs nyaralás, ..." és hasonló érvekkel hozakodik elő ha napirendre kerül a téma.
Most az ismerősi körömben elég durván kiborult a bili minden téren, minden fronton .... a kor, jól fizető állás pont annyira semmire nem garancia. Ettől még ugyanúgy bedőlhet minden.
Lesznek problémák, de ott vannak a szülők és Lacuskáék is csak megoldják valahogy.

amugy részben egyet értek ezzel amit mondasz a másik véglet sem normális.

mondjuk én magamat abszolult nem itélem meg ugy hogy éretlen a gondolkodásom vagy a szürke hétköznapi társadalomba tartoznék azért mert 20-21-22 lassan 23 évesen nem vállalok még gyereket, sőt én még szeretném élvezni a fiatalságomat és ha valóban ugy érzem hogy jöhet a gyerek nem fogok rajta gondolkozni ofc.

igazábol ha Lacnak és a barátnőjének egy gyerekre van szüksége és ez hozza meg neki az örömet akkor remélem 5-10 év mulva nem jön rá majd hogy jaj nem éltem ki magam 16-17 esteleg 20 évesen és most én elmegyek bulizni etc... mert ugye 10 év mulva sem lesznek vlamai idősek.

na egy szónak is száz a vége Remélem boldogok lesztek és örülök hogy ti ennek igy örültök :)
Retired Moderator
Gold: 1,486.07
Trader: Trusted
May 26 2009 04:59am
Quote (beni @ Tue, 26 May 2009, 12:48)

Persze mindenre van ellenpélda. :)
Nem feltétlenül kell, hogy Lacuska és Gicus élete kudarcba fulladjon, csak
épp az ember ilyenkor az általánosságról beszél szerintem. ^_^
Member
Gold: 1,620.29
Warn: 100%
May 26 2009 05:05am
Quote (Zayl @ Tue, May 26 2009, 10:59am)

Neked csak fiad lehet nem? :)
Member
Gold: 79.11
May 26 2009 05:07am
Quote (Zayl @ Tue, 26 May 2009, 12:59)

Hát, nekem középsuliban volt 2 csaj osztásam is aki terhes lett és vállalta a gyereket. Egyik 1be esett teherbe és hát eléggé elbaszta vele az életét. A pasija azzal hitegette, hogy bármi lesz kitart mellette etc etc nemsokkal a baba születése után lelépett. A másik csajszi 3ikba lett terhes. Azóta leéretségizet, össze házasodott a párjával és boldogan élnek.[ igaz nem épp fényűző keretek között ]

Nagy általánosságban igen. Valóban eléggé "felelőtlen" ilyen fiatalon egy gyerek, de azért elvetetni se egy nagy élmény...
Member
Gold: 0.18
May 26 2009 05:10am
Quote (lacketto @ Tue, 26 May 2009, 11:16)
erre muszaj vagyok reagalni
nem vagom hogy miért gaz az ha valaki 20 evesen erettsegizik, hidd el nem faszt vertem 20 evig, és nem veletlenul most erettsegizem
gondolok itt arra hogy mar kereskedoi szakmam is van (jahogy nektek 20 evesen az erettsegi melle meg nincs? DEGAZSZAROKVAGYTOK)
nem latom ertelmet a vergodesednek.
hidd el, nalunk nem fordult elo meg ilyen, de szorri hogy igy dontunk a sajat eletunkkel kapcsolatban
bocsasd meg legyszives, vegulis kibaszottul semmi kozod hozza es a topicot sem azert nyitottam hogy minket flameljetek, hanem hogy osztozzatok az oromunkben
de mivel ti sem vagytok masok mint egy random csoport akarhonnan, ugyanugy usztok az arral, ugyanolyan szar emberek vagytok mint akarmelyik primitivgondolkodasu, buta nep (orulok azert hogy paran ezen tulnottek)
ilyenkor jovok ra arra hogy egy kicsit pozitivabban gondolkozni, egy kicsit orulni valaminek teljesen felesleges mert jon a sok unnepronto kis geci akik ugyis leugatnak
nagyon remelem hogy teged is hasonlo oromok fognak erni es akkor talan te is rajossz hogy a keves pozitivat is meg kell becsulni.
nem hiszem hogy pont a hozzad hasonlo gondolkodasu emberek tennek tokeletesse a tarsadalmat
benned ennel nagyobbat meg mar nem lehet csalodni.

Szerintem nagyon félreértetted a mondanivalómat. Én arra célzok, hogy ez rajtatok kívül x ezer emberrel megesik, nem kell annyira rácsodálkozni. A a tökéletes tényleg félreérthető inkább csak homogént kellett volna írnom. Igazából bánom is, hogy hozzászóltam egy ilyen témához írásban, hangsúlyozás és a magyarázat lehetősége nélkül.

This post was edited by ElCapitano on May 26 2009 05:10am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1444546474858Next
Add Reply New Topic New Poll