Quote (cowding @ Jan 7 2013 07:26pm)
ez is mennyivel jobban hangzik angolul

On:
Mióta postoltam a topicba csinálom azt az eddzéstervet amit irtatok, heti 4x + hétvégén próbálok eljárni futni (utálok futni, úszni most nincs lehetőségem).
Karácsony óta cink + magnézium + kálcium + omega 3 + fehérje
Próbálom megválogatni hogy mit eszek és próbálok többet enni, jobban lebontva
Eddig híztam kb 3 kilót(ez elég nagy szó nálam) és erőnlétileg is úgy érzem, hogy elég jól fejlődök
Szóval egyre lelkesebben csinálom
Na az jó gratula, és látszatra is fejlődtél? (gondolom igen)
Amúgy ma beszélgettem egy sráccal (kb 130 kilo koxos állat volt)
Azt mondta reggel érdemes lenne zab helyett valami szilárd kajával indítani.
Meg hogy kreatin monohidrát szedése közben érdemes naponta legalább 100g szőlőcukrot enni étkezések között 20-20 grammot kb.
Erről mi a véleményetek? Én hülyeségnek tartom a szőlőcukrot pl azért mert szerintem zsírosodáshoz vezet ha napközben nyomod, a reggeli szilárd kaja pedig szerintem "leterhelné" a gyomrot kora reggel, a zab pedig jól emészthető és étvágyat is növel.
Quote (cowding @ Jan 7 2013 08:23pm)
Suli mellett ezt elég nehéz, suliba lehetőség szerint valami salátát viszek hússal/halat + 1 fehérje( ha ez nem megy akkor szendvics+fehérje) , itthon ebéd valami hús (4 óra körül) eddzés után szőlőcukor + a második adag fehérje, és esen kívül amikor még tudok annyi halat/csirkét eszek zöldséggel amennyit bírok
Valami szigorúbb étrendet/fehérjediétàt majd suli végén/ nyáron tudok imo
Ez a túró dolog jól hangzik, mert szeretem
Gondolom fehérje miatt kell
Mennyit egyek meg kb?
Inni naponta kb 1 liter üdítőt(nestea, vagy rostos gyümölcslé) , kb másfél liter tejet meg kb 1 liter vizet iszok atm
Akkor azt még tornászom
Tejet felejtsd el teljesen. Nem jó gátolja a tápanyag felszívodást, és szinte semmi nincs benne, üditő stb csak cukor hülyeség. Sok vizet igyál legalább 1l 20 kilonként. (legalább)
A túró azért kell mert kazein fehérje van benne ami lassan szívodik fel így még alszol ellátja a szervezetet elég fehérjével. (este lefekvés előtt 250g de legalább 150 kell, ha lemegy magában akkor úgy, cukrot nem jó mellé rakni mert lefekvés előtt a cukor kb csak zsírrá alakul. (én 1 kis pohár natúr joghurtal szoktam enni)
Ha megteheted edzés után testsúly kg /2g fehérje menjen 50g dextrózzal.
Túró helyett lehet venni lidlben cottage cheeset ha nem szereted a túrót, kb hasonló a tápértéke és az is kazein fehérje, viszont a cottage cheeseből "elveszik" a kálcium a gyártás során, szóval a túró jobb megoldás.
És arra figyelj hogy 3 óránként egyél.
This post was edited by Tommy_hun on Jan 7 2013 02:33pm