Nem igazán hallottam még hasonló story-t, kezdők vagyunk, szerintem. Reddit "gyöngyszem".
Sziasztok.
A párom (férfi) dühkezelési gondokkal küzd. A kapcsolat elején “csak” ragelt a lol-ra, codra, undorító hangnemmel káromkodva a telefonra “te retkes kutyageci megöllek” stb, láthatóan ideges lesz, remeg, eldobja a telefont erőből, beleüt ököllel, eltöri, a falba is üt.
Már gépen játszik, ott ugyanez. Felhúzza magát, káromkodik, ordibál, a hangem iszonyat undorító, püföli a billentyűzetet, hirtelen felugrik ordítva a fejét fogva és a játéknak magyaráz, chatben “get cancer, fuck you” alapdolgok nála a csapattársaknak.
Az elején úgy voltam, hogy tudom milyen ragelni egy játékra, de eltelt egy év, egyre rosszabb, hatással van már rám. Ha ragel, összeszorul a gyomrom, kellemetlenül érzem magam, néha sírhatnékom van. Szóltam neki sokszor az elején, ideig-óráig viselkedett akkor. Most már ha felszisszen bármikor, mégha nem is játszik, reflexből elfog ez a negatív érzés, nem bírok mellette ülni amikor játszik, de nem csak a játekra reagál így, más dolgokon is ha felhúzza magát ilyen.
Mondtam neki többször, hogy én ezt nem bírom, ez verbális abúzus, hogy én remegek mellette az ágyban (pedig NEM félek tőle, hogy fizikailag bántana!!) és hogy ez családon belüli erőszaknak számít. Ő erre reagálva kiakad, engem gaslightolni próbál, hogy milyen jogon mondom azt, hogy terrorban tart a viselkedese, mikor ez nem is felém irányul, hanem a játék felé…. Itt akadunk meg ennek a megbeszélésében, hogy ő nem ismeri el, hogy ez igen is annak számít, hogy ez bennem jogosan vált ki negatív érzéseket és reakciókat, hogy csak problémázok.
A konfliktusaink eljutott oda, hogy már megbeszélés közben velem is felemeli a hangját, nyugodt hanggal kérem, hoy ne, meg beszéljen velem normálisan, erre sokszor nem hajlandó vagy felvesz egy undorító lekezelő hangnemet mintha gyerek lennék és lenézne, amitől hányingerem van.. Amikor vitában ideges, remegni kezd, közli, hogy beveri a falat, ezek miatt + hogy máskor fizikai objektumok ellen agresszív, amikor vitázáskor közelebb sétál hozzám, kérem, hogy ne tegye, van amikor sírva ordítva könyörgök neki (nem bánt, nem fenyeget direkt módon, csak felémtornyosul) és nem hajlandó megtartani a távolságot, ezen is kiakad, megkérdezi, “félsz?” miközben közeledik.
Vitaközben volt már, hogy elhordott büdös kurvának, manipulatív pszicho picsának, hogy a drogos exe is jobb kapcsolat volt ennél. Eddig vitában kétszer arcon köpött már.. Elveszi a gyógyszereim (alváshoz szedek altatót) eldugja őket, benyom velük, leszarja, hogy nekem az GYÓGYSZER, neki az az “egyetlen boldogsága” már, mert az én hibám minden, mert “állandóan depressziós vagyok” “mindig van valami bajom” “nem tudok boldog lenni” “mindig hisztizni kell” amik részben igazak, a fent leirtak miatt..
Én TUDOM, hogy el kell hagynom mert ez abuzív és szar. Nem kérek erről kommenteket. Arra kérek tanácsot, hogy hogyan fogalmazzam meg azt a negatív érzést és hatást, amiket az indirekt agresszió és verbális abúzus kivált belőlem, mert nem tudok ezekre az érzésekre szavakat, és a “szar” “negatív” “rossz hatással van rám” stb neki nem elég.
Emellett nem találok tudományos cikkeket sehol, akár angolul, akár magyarul, erről az indirekt agresszióról, hogy ez is abúzusnak számít, és hogy igenis “terrorban tarthat” ezzel. Ugyanis egyszer elejtettem ezt a kifejezést és azóta azt tolja a haverjainak meg a szüleinek, hogy én, azt, hogy ő ragel a játékra és agresszív ugyanúgy élem meg, mintha ő engem fizikailag bántalmazna. Mindig így kiforgatja a szavaim, szóval szeretnék az orra elé tenni pár cikket, hogy igenis nekem van “igazam” és amit művel, az engem idegileg tönkretesz.
Kérlek segítsetek ha tudtok ilyeneket találni nekem. Elfogom hagyni, de jelenleg nem tudok nem vele együtt élni jogi okokból, bizonytalan ideig ez így marad. Addig szeretném valahogy kezelni ezt a dolgot.
Ezeken a megnyílvánulásain kívül a kapcsolatunk rendben van, ha nem bassza fel magát akkor a legédesebb és szeretőbb férfi a világon, de persze ez nem nullázza ki a korábbiakat.
Köszönöm a segítséget mindenkinek.