d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev14444454464474485001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 69.85
Nov 5 2011 12:01pm
Quote (beni @ 5 Nov 2011 19:59)
állok a fakanál mellett, hogy spóroljak

de legközelebb megyek veletek (amúgy meg stfu, múltkor is lenéztem)

Jha, fél2-kor csak odatévedtél, DE AZÉRT LENÉZTÉL! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Member
Gold: 1.00
Nov 5 2011 12:02pm
Quote (beni @ 5 Nov 2011 18:59)
Költségtudatos hozzáállással tényleg sokat lehet fogni, de amikor elkezdem számolgatni ezeket akkor úgy érzem, hogy relatíve nagy lemondás egy relatíve kisebb összegért.

sok kicsi sokra megy. Ezért jön össze az a sokak számára hihetetlen 180k egy emberre, ha mindenre van pénze ami a hétköznapokban egy embernek igénye. Senki nem gondolná, hogy havi szinten többezer forint összejön a borotvahab, tusfürdő, mosópor, borotvapenge, sampon, mosópor, domestos, cif, wcpapír, zsebkendő, minden szarra. Kurvasok össze tud jönni ebből a sok kicsi dologból.
Member
Gold: 6,440.13
Nov 5 2011 12:02pm
Quote (Baleee @ Nov 5 2011 07:01pm)
Jha, fél2-kor csak odatévedtél, DE AZÉRT LENÉZTÉL! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

de kaptál sört :D

amúgy meg aznap hívtatok és már lefixált programom volt
Member
Gold: 3,000.00
Nov 5 2011 12:04pm
Quote (beni @ Nov 5 2011 06:57pm)
1600 forint naponta = 48 ezer kajára havonta

(nekem a hazautazás 7k forint gyorsvonattal ...)

HAT AKKOR SZAR NEKED OWNED FOLDRE, HOGY LEPISALHASSALAK
Member
Gold: 6,440.13
Nov 5 2011 12:06pm
Quote (CyberPunk666 @ Nov 5 2011 07:02pm)
sok kicsi sokra megy. Ezért jön össze az a sokak számára hihetetlen 180k egy emberre, ha mindenre van pénze ami a hétköznapokban egy embernek igénye. Senki nem gondolná, hogy havi szinten többezer forint összejön a borotvahab, tusfürdő, mosópor, borotvapenge, sampon, mosópor, domestos, cif, wcpapír, zsebkendő, minden szarra. Kurvasok össze tud jönni ebből a sok kicsi dologból.

meg amikor azt mondjuk, hogy havi 50k a kaja, akkor mindenki értetlenkedik, aztán Bali is összeadogatja, hogy neki is annyi

(persze ha valaki nekiáll a ketchup, mustár, ilyen fűszer, olyan szarság, ezt a kört én fizetem, meghívlak moziba, kapsz popcornt is, ki kell váltanom a kurva erkölcsi bizonyítványt, már megint itt a szemétdíj, mikor megyünk párizsba?, akkor rájön, hogy a 180k nem akkora összeg, amiből arannyal vonhatja be a fürdőszobát)

Quote (Taszilo.^ @ Nov 5 2011 07:04pm)
HAT AKKOR SZAR NEKED OWNED FOLDRE, HOGY LEPISALHASSALAK

Te most minden postodban ezt a pisálást fogod nyomni?

This post was edited by beni on Nov 5 2011 12:07pm
Member
Nov 5 2011 12:07pm
Quote (CyberPunk666 @ 5 Nov 2011 20:02)

Vegyen elektromos borotvát baze, akinek naponta borotválkozni kell.

Nekem egy gilett penge 2 hónapot elbír (nem olcsó szart vesze, hanem olyat amiből 1 penge vagy 1,5k). Borotvahab az meg 4 hónapig is kitart egy és nem heti 1szer borotválkozok, hanem ~2 naponta kb, mert nem bírom elviselnmi, ha szőrös a pofám. Viszketek.

Amúgy a mosópor, stb tényleg frel tudja húzni, de pl WC papír 12-18as pack el van pár hónapig. Zsebkendő inkább télen 'fogyaszt', mosóport se kell 1 személynek olyan kurvagyakran venni, mert nem kell naponta mosnia, hanem teszem azt heti 2szer. Azzal meg megint csak elvan hónapokig egy nagyobb pack mosóporral, amit meg (miőséget is, pl biopon, ariel, stb), akkor kell megvenni, amikor akciózzák.

Az ilyen higiéniás cuccokat figyelem sokszor az ilyen akciós újságban, hogy pl a soroksári tecsóban mikor akciósak, mert kurvasokat számít.
Member
Gold: 1.00
Nov 5 2011 12:10pm
Quote (beni @ 5 Nov 2011 19:06)
meg amikor azt mondjuk, hogy havi 50k a kaja, akkor mindenki értetlenkedik, aztán Bali is összeadogatja, hogy neki is annyi

(persze ha valaki nekiáll a ketchup, mustár, ilyen fűszer, olyan szarság, ezt a kört én fizetem, meghívlak moziba, kapsz popcornt is, ki kell váltanom a kurva erkölcsi bizonyítványt, már megint itt a szemétdíj, mikor megyünk párizsba?, akkor rájön, hogy a 180k nem akkora összeg, amiből arannyal vonhatja be a fürdőszobát)

szerintem 180k az a határ amikor egyedül lakhatsz egy lakásban és a hétköznapi életedben mindent ki tudsz fizetni lemondás nélkül. Nem kell halogatni számlát, nem kell hó végén beosztanod a kaját, és ha tönkremegy időnként 1-2 évente egy komolyabb dolog, akkor meg tudod venni 60-80kért az új hűtőt vagy tvt, vagy bojlert, vagy tűzhelyet, vagy cirkót, ami éppen tönkrement.
Valamint el tudsz menni nyaralni mondjuk 5 napra, 3-4 évente külföldre is.

Quote (Baleee @ 5 Nov 2011 19:07)

Nekem egy gilett penge 2 hónapot elbír (nem olcsó szart vesze, hanem olyat amiből 1 penge vagy 1,5k). Borotvahab az meg 4 hónapig is kitart egy és nem heti 1szer borotválkozok, hanem ~2 naponta kb, mert nem bírom elviselnmi, ha szőrös a pofám. Viszketek.

Amúgy a mosópor, stb tényleg frel tudja húzni, de pl WC papír 12-18as pack el van pár hónapig. Zsebkendő inkább télen 'fogyaszt', mosóport se kell 1 személynek olyan kurvagyakran venni, mert nem kell naponta mosnia, hanem teszem azt heti 2szer. Azzal meg megint csak elvan hónapokig egy nagyobb pack mosóporral, amit meg (miőséget is, pl biopon, ariel, stb), akkor kell megvenni, amikor akciózzák.

Az ilyen higiéniás cuccokat figyelem sokszor az ilyen akciós újságban, hogy pl a soroksári tecsóban mikor akciósak, mert kurvasokat számít.

de megint kiragadsz egy két dolgot, hogy az nem sok. Egyenként nem. De sok kis dolog van. Együtt többezer havonta. Amikor egyben megveszed pár hónapra, akkor ezekre 10k is simán elmegy, 800 forint egy domestos, meg 2k egy 2 darabos penge, meg 1k egy tusfürdő, meg 1k egy dezodor,... Ha egyben vezsed, akkor kurvasok. ezért mondtam, hogy havonta párezerre kijön a dolog.

This post was edited by CyberPunk666 on Nov 5 2011 12:12pm
Member
Nov 5 2011 12:11pm
Quote (beni @ 5 Nov 2011 20:06)

De láss mögé, a 12 napra ~20k kaja az oylan, hogy minden nap leves + hús minden étkezésben kb, de ebédben minimum. Minden nap csirke hétközben, hétvégén meg marha. Azt is nézd, hogy egyébként 5 napra le tudom rendezni a kaját 6ezerből is és akkor sem szar rizzsel van.

de ha még azt feltoljuk 7ezer/5 napra, akkor az csak 42k/ hó de ez 30 napra van számolva és ha már 'nagy vagy és egyedül élsz' (inb4 Beni megszólal, hogy ő egész életében Nagy volt!) akkor is hazamész legalább 1 hétvégre, vagy mész barátnőd szüleihez ha vannak, utóbbi esetben havi 2 hétvégén nem neked kell gondoskodni a kajáról.
Member
Gold: Locked
Nov 5 2011 12:11pm
Quote (Baleee @ Nov 5 2011 07:07pm)

ha újra utánaszámolsz mennyirre jössz ki?
Member
Nov 5 2011 12:12pm
Quote (CyberPunk666 @ 5 Nov 2011 20:10)
szerintem 180k az a határ amikor egyedül lakhatsz egy lakásban és a hétköznapi életedben mindent ki tudsz fizetni lemondás nélkül. Nem kell halogatni számlát, nem kell hó végén beosztanod a kaját, és ha tönkremegy időnként 1-2 évente egy komolyabb dolog, akkor meg tudod venni 60-80kért az új hűtőt vagy tvt, vagy bojlert, vagy tűzhelyet, vagy cirkót, ami éppen tönkrement.
Valamint el tudsz menni nyaralni mondjuk 5 napra, 3-4 évente külföldre is.

DE BAZDMEG A HŰTŐ/TV/BOILER, TŰZHELY AZ 10-15 ÉVENTE MEGY TÖNKRE, NEM ÉVENTE 2-3*, hát bazdmeg....
Go Back To Magyar Topic List
Prev14444454464474485001Next
Closed New Topic New Poll