Quote (Vismajor @ Mar 3 2022 01:28am)
Apa leszek.
Gratula
.. ja hogy már most konkrétan?? Azt hittem most jöttél ki a hálóból...
Quote (-joey- @ Mar 3 2022 10:57am)
Az első generációs BuBi bringákon szilárd gumi volt. Nekem nagyon nem adta. Teljesen más a tapadás. Mondjuk gumi nélkül is rettenetesek voltak azok a bringák. :D
Amit én használtam eddig, az a defektgátló folyadék (Slime Tube Sealant), amit a belsőbe kell tölteni. Kisebb tüskéknél teljesen használható volt, de nyilván a lyukas gumi az lyukas gumi marad, szóval hosszabb túrákra így már nem érdemes elmenni.
Úgy mondanám, hogy arra jó, hogy kibírd hazáig, illetve ilyen gumikkal azért kisebb városi tekeréseket is be lehetett vállalni.
Mnimálisan érzed a defektgátló folyadékot, elindulásnál meg élesebebb kanyaroknál, de meg lehet szokni.
Nekem ezzel annyi bajom van, hogy a folyadék nem olcsó, és minden defekt után új belsőt kell venni, amit újra meg kell tölteni.
Idén én most inkább a defektvédelemmel ellátott külsőt fogom kipróbálni. A Schwalbe Marathon Plus külsőkről egész jókat írnak.
Én is ezt a defektgátlót (Slime) használom terepen, de kb 2 évente cserélek belsőt slime-al együtt. Addig ha 86 helyen is defektes, nem érdekel, mert amíg tartja a nyomást, addig nincs para. És bevallom őszintén évek óta használom még nem csalódtam benne.
Szóval szerintem nem kell egyből cserélni, ha azt veszed észre, hogy defekted van, de még véd a slime.