Quote (Baleee @ Nov 5 2011 06:18pm)
Omfg... "Újabb egyetemista"
40-ból kijön havi szinten minden ami kell. Ehhez hozzájön lakás mondjuk 60+rezsiből megvan egy ilyen amiben most lakok és a rezsi 20 ezertől nem több télen sem. Ego ~80ezer ^^ Ez 120ezer ft havonta és ezzel azt néztem, hogy egyedul lakok és bkvzok. legyen 45, ha felnőtt bérlet kell a havi megélés. Autóval pesten hülye leszek járni, dugó, + stressz, nem gyorsabb mint bicó/tömegközlekedés és emellett még kibaszott drága is.
Ha nem veszel bérletet (teljesárúval nézzük) amikor lehet bringázni is, akkor éves szinten 7-8*10e ft-ot tudsz megspórolni és ezt félrerakni, mondjuk nyaralásra, havi szinten egy egyedul éléssel max 130-ból megvagy pesten, de ebbe félre is raksz nyaralásra. De ezzel már kurvasokat mondtam.
Egy lakást 2-en kivéve, mondjuk barátnővel, havi szinten ez lemegy 90-100ra is akár és ebből KIBASZOTT kényelmesen elvagy.
Szerintem a "kibaszott kényelmes" kifejezés erősen túlzó.
Egyedül lakni lehet, hogy "luxus", egyetemen kifejezetten buli haverokkal lakni, de 30 évesen az ember már lehet, hogy nem szívesen vállal szobatársakat. Ha van barátnő is a képben, akkor pláne kényelmetlen kerülgetni a lakótársadat, vagy neki titeket.
A te példádban a "40k-ból fullosan megélek" hirtelen felugrott 120k-ra, amint felvettük a listára a lakhatást is. Nekem a kaja simán van 40k egy hónapban: este meló után nem fogsz nekiállni főzni, melóba műanyag ételhordóba cipelni a kaját, stb hanem veszed a menzai kosztot 1k ért, amiben nincs se reggeli, se vacsora. Ha valaki nem 65kg mint te, hanem 100kg és mondjuk rendszeresen sportol akkor drasztikusan megnő a kaja igénye. Másrészt ott vannak olyan dolgok, hogy egyszer elromlik a sütő, vízvezetékszerelőt kell hívni, akkor máris -10k. Cintia -20k. Vacsorázni barátnővel -10k. Egy sörözés a haverokkal -5k. BKV bérlet -10k, mert öltönyben télen fos áttekerni a városon. Azért nyaralni sem szar elmenni a haverokkal, ami minimum 100k (persze lehet menni egerszalókra kempingezni is).
stb
This post was edited by beni on Nov 5 2011 11:32am