d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1440444054406440744084765Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 122.92
Jan 5 2022 02:05am
Quote (SteelMeetsSteel @ Jan 5 2022 08:42am)
en magyarul is fluxnak szoktam hivni

az ont a paka vegere futtasd fel es arrol futtasd at a munkafelulletre

jah az
idk nagyon gyorsan beoxidál az ón a pákán és utána nem megy sehova azért szoktam tolni mellé a frisset is a munkadarabra de gondolom nub vagyok
van amugy meleglevegős smd fujókám is, azzal szebb szokott lenni az egész csak erre a 2 lábra nem vettem elő
Member
Gold: 17,767.00
Jan 5 2022 03:18am
Quote (cowding @ 5 Jan 2022 09:05)
jah az
idk nagyon gyorsan beoxidál az ón a pákán és utána nem megy sehova azért szoktam tolni mellé a frisset is a munkadarabra de gondolom nub vagyok
van amugy meleglevegős smd fujókám is, azzal szebb szokott lenni az egész csak erre a 2 lábra nem vettem elő

a pakat tisztan kell tartani, he oxid reteg van a hegyen ugy nagyon fajdalmas hasznalni. anno amikor beletanultam enis szenvedtem vele, de kifizetodik ha rendszeresen akarod hasznalni.

holegfuvos cuccokat (tobbfajta is van a laborban) csak BGA leforrasztasra/reballozasra hasznalunk kb

Member
Gold: 122.92
Jan 5 2022 04:42am
Quote (SteelMeetsSteel @ Jan 5 2022 10:18am)
a pakat tisztan kell tartani, he oxid reteg van a hegyen ugy nagyon fajdalmas hasznalni. anno amikor beletanultam enis szenvedtem vele, de kifizetodik ha rendszeresen akarod hasznalni.

holegfuvos cuccokat (tobbfajta is van a laborban) csak BGA leforrasztasra/reballozasra hasznalunk kb

jah meg gondolom pákafejek közt is van minőségi különbség + nem állithato a hőmérséklete az enyimnek
holegfuvoval vidikarikon "szoktam" mokolni leginkabb

This post was edited by cowding on Jan 5 2022 04:42am
Member
Gold: 1.00
Jan 5 2022 06:53am
A sub se a régi, már rég beírhatta volna valaki, hogy reflow kemence alá nem adja.

btw furatszerelt alkatrészeket pákával, smd-t fúvóval.
Bele kell tanulni, de végül csak így lesz a legjobb.

Amúgy egy csomót forrasztottam a suli idejében és mindig csúnya lett, utáltam, aztán egyszer csak ráéreztem, hogy hova mikor meddig mit érdemes tartani, és utána easiest dolog lett ever.
Mondjuk több komplett nyáklapot végigforrasztasz és rá fogsz érezni. A jó sorrendtől és időzítéstől lesz szép és minimális kis gombóc a forrasztásod, ha ezeket eltalálod, akkor magától "ül" olyan szép pozícióba.

Ha beforrasztasz dil foglalatba való ic-t közvetlenül a nyákra és utána működik, akkor tudsz forrasztani. (nyilván ezért van hozzá foglalat, mert nehéz a tönkretétele nélkül megcsinálni)
Sok alkatrész tönkremegy, ha nem tudod minimális idő alatt beforrasztani.

Quote (cowding @ 5 Jan 2022 11:42)
nem állithato a hőmérséklete az enyimnek

nekünk azt mondták, olyat ne is vegyünk. Én egyszer beállítottam közepesre és soha többé nem tekertem semerre :D

This post was edited by CyberPunk666 on Jan 5 2022 06:55am
Member
Gold: 1,630.69
Jan 5 2022 07:26am
Quote (CyberPunk666 @ Jan 5 2022 01:53pm)
A sub se a régi, már rég beírhatta volna valaki, hogy reflow kemence alá nem adja.

btw furatszerelt alkatrészeket pákával, smd-t fúvóval.
Bele kell tanulni, de végül csak így lesz a legjobb.

Amúgy egy csomót forrasztottam a suli idejében és mindig csúnya lett, utáltam, aztán egyszer csak ráéreztem, hogy hova mikor meddig mit érdemes tartani, és utána easiest dolog lett ever.
Mondjuk több komplett nyáklapot végigforrasztasz és rá fogsz érezni. A jó sorrendtől és időzítéstől lesz szép és minimális kis gombóc a forrasztásod, ha ezeket eltalálod, akkor magától "ül" olyan szép pozícióba.

Ha beforrasztasz dil foglalatba való ic-t közvetlenül a nyákra és utána működik, akkor tudsz forrasztani. (nyilván ezért van hozzá foglalat, mert nehéz a tönkretétele nélkül megcsinálni)
Sok alkatrész tönkremegy, ha nem tudod minimális idő alatt beforrasztani.

nekünk azt mondták, olyat ne is vegyünk. Én egyszer beállítottam közepesre és soha többé nem tekertem semerre :D

Iskolaban nekünk is volt egy kethonapos projekt amikor arduino meg hasonlo controllerekre forrasztgattunk. Vegen epitettünk egy nibobee nevü gepezetet, az is eleg rondara sült ki.
Mondjuk osztalybol enyem lett a harom közül az egyik amelyiknek egy szinten es ugyan olyan sebesseggel mozogtak a kerekei, mar annak is örültem. Kar hogy dolgozatnak szamitott, ezert 5 even at meg kell öriznie az iskolanak es nem vihettem haza.

Member
Jan 5 2022 07:58am
Quote (Karan2_Returned @ 5 Jan 2022 14:26)
Iskolaban nekünk is volt egy kethonapos projekt amikor arduino meg hasonlo controllerekre forrasztgattunk. Vegen epitettünk egy nibobee nevü gepezetet, az is eleg rondara sült ki.
Mondjuk osztalybol enyem lett a harom közül az egyik amelyiknek egy szinten es ugyan olyan sebesseggel mozogtak a kerekei, mar annak is örültem. Kar hogy dolgozatnak szamitott, ezert 5 even at meg kell öriznie az iskolanak es nem vihettem haza.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d9/NIBObee.jpg

Nagyon menőn néz ki, ez tök jó móka amúgy.

Quote (Karan2_Returned @ 5 Jan 2022 14:26)
osztalybol enyem lett a harom közül az egyik amelyiknek egy szinten es ugyan olyan sebesseggel mozogtak a kerekei, mar annak is örültem.

Jah, a mérnöki tudományoknál gyakran megesik, hogy elméletben tök könnyű két ugyanolyat csinálni. Ide rakok egyet, meg oda egy ugyanolyat és működik, hiszen szimmetrikus.
Az erre alapuló elméleteket is tök könnyű megérteni és megtanulni, komparátorok és társai kő egyszerűek elméletileg ideális esetben.

Aztán jön az a rész, hogy de nincsen két egyforma a valóságban és kompenzálni kell a különbségeket. Ezek pedig rendszerint tízszer bonyolultabbak, mint az alapfeladat. :D
Member
Gold: 5,302.77
Jan 5 2022 08:49am
Member
Gold: 6,352.66
Jan 5 2022 08:53am
Quote (-joey- @ 5 Jan 2022 15:49)

vettem, kosz a tippet
Member
Gold: 1,630.69
Jan 5 2022 09:08am
Quote (CyberPunk666 @ Jan 5 2022 02:58pm)
Nagyon menőn néz ki, ez tök jó móka amúgy.

Jah, a mérnöki tudományoknál gyakran megesik, hogy elméletben tök könnyű két ugyanolyat csinálni. Ide rakok egyet, meg oda egy ugyanolyat és működik, hiszen szimmetrikus.
Az erre alapuló elméleteket is tök könnyű megérteni és megtanulni, komparátorok és társai kő egyszerűek elméletileg ideális esetben.

Aztán jön az a rész, hogy de nincsen két egyforma a valóságban és kompenzálni kell a különbségeket. Ezek pedig rendszerint tízszer bonyolultabbak, mint az alapfeladat. :D

Jo moka volt, csak a mellettem ülö gyerek szinvak volt azt vegig segitenem kellett neki minden egyes ellenallast kikeresni. Meg minden egyes potalkatreszert pontlevonas jart, ezert inkabb egymastol lopkodtak a gyerekek az alkatreszeket.
Member
Jan 5 2022 10:30am
Quote (Karan2_Returned @ 5 Jan 2022 16:08)
Jo moka volt, csak a mellettem ülö gyerek szinvak volt azt vegig segitenem kellett neki minden egyes ellenallast kikeresni. Meg minden egyes potalkatreszert pontlevonas jart, ezert inkabb egymastol lopkodtak a gyerekek az alkatreszeket.

Én nem vagyok színvak, de az ellenállás keresését a színkódok alapján utáltam és kb egyszer csináltam.
Inkább lemértem 1 sec alatt. Tök könnyű félrenézni, lehet hibás. Úgyis mindent le kell mérni mielőtt beszereled.
(meg nyilván eleve valamilyen szinten rendezve kell tárolni, nem kupacban)
Go Back To Magyar Topic List
Prev1440444054406440744084765Next
Add Reply New Topic New Poll