Quote (ace07 @ 5 Nov 2011 13:35)
bele lehet szólni, várom a tippeket
de:
normális albi minimum 50 + rezsi (télen ez 90-100)
kaja meg nekem ennyi, ez van, főzök is meg menzára is járok, de akkor is ennyi
Én tudom miről beszélsz, akik itt nem értettek egyet veled, azok mind el vannak tartva a szülők által.
Fogalmuk nincs mennyit jelent anyagiakban élni, vagy éppen eltartani magad. Osztom a véleményed, hogy egyedül kényelmesen kell egy 180k havonta. Mert nem csak lakást + rezsit kell fizetni, kaját venni, bérletet, hanem öltözködni is kell, néha azért szórakozni is (nem kell itt nagyra gondolni, de egy kocsmázásban vagy buliban elmegy azért párezer forint)
Nem az a mérvadó, hogy mennyiből nyomorítják ki az egyetemistáknak otthonról a pénzt, hogy éppen a kaja és a lakhatás kijön. A valódi életnek sokkal több kiadása van. Van köztük ami nem havi kiadás, de hónapra lebontva azért költség. Mondjuk a ruházkodás ilyen. Vagy éppen a cuccaidat nem csak lelakni akarod, hanem ha tönkremegy a tv, akkor máésikat venni, ha tönkremegy a hűtő másikat venni, vagy éppen ha valami közmű nem megy szerelőt hívni. Illetve a normális életbe talán egy használt autót is bele lehetne venni. Vagy az ma már luxus kategória?
Egy embernek simán kell a normális alap életvitelhez 180k, két ember viszont már elvan mondjuk ugyanazon az életminőségen 280-ból is.