d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > General That Feel When Topic > Mutasd Ki érzéseid
Prev1436943704371437243735001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 5,390.00
May 8 2015 06:02am
Quote (josheide @ May 8 2015 11:59am)
kene meg egy newfaghullam

egesz biztosan nem

mate meg legyen a baratom

amugy en eredetileg ugy terveztem, hogy 15-20 evvel fiatalbb not veszek el, akkor msot en is beteg vagyok?
Member
Gold: 5,390.00
May 8 2015 06:04am
Ja egyebkent kurvajo volt az interview, szerintem bejottem a csavonak. Mondjuko is nekem, eleg jokepu volt, ha leszophattam volna az allasert megtettem volna :SSSS
Member
Gold: 0.00
May 8 2015 06:05am
Quote (BmA_BeMyAngel @ May 8 2015 01:53pm)
látom nekedis

Istenem... akkor vegyük át újra.

Mondjuk kezdjük azzal, hogy örülsz annak, ha egyáltalán felvesznek gyakornoknak. Ha pedig ott vagy, ahol szeretnél, nyilván pörögni akarsz, hogy minél több dolgot megtanulj, meg te legyél a vállalat istene. Ez idáig rendben van. Pár dologgal viszont nem árt tisztában lenni. Például, nem fogod megváltani a világot, mert én spec ki nem adnék a kezemből nagy fontossággal bíró, vagy 200% odafigyelést igénylő munkát gyakornoknak, hogy utána nekem kétszer kelljen leellenőriznem, hogy mit rontott el. Kösz, de kösz nem. Úgyhogy maradnak a különféle részfeladatok, amik legtöbbször nem igényelnek kreativitást, viszont időigényesek, unalmasak stb.. Na az mehet a gyakornoknak, és mindketten jól jártunk: ő fontosnak érzi magát, én meg tudok haladni a munkámmal. Másik dolog: azzal sem árt tisztában lenni, hogy az ott dolgozó emberek nem azért vannak, hogy reggeltől-estig veled foglalkozzanak, mert mint azt nyilván te is sejted, az emberek dolgozni járnak be első sorban nem pedig óvóbácsit játszani. Nyilván ha ráérek, akkor napi 1-2 órában leülök vele és magyarázok, ha nem érek rá, akkor kap feladatot. De amíg nem találom ki mi legyen a következő, addig foglalja el magát. Engem nem érdekel, hogyan, mert én dolgozok.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a gyakornokot semmibe kell venni, félre ne értsd, csak azért tegyük tisztába a dolgokat, hogy ki miért van a cégnél, és mi a fontossági sorrend. Úgyhogy ezen kár felháborodni.

This post was edited by ZaturekManfred on May 8 2015 06:07am
Member
Gold: 3,000.00
May 8 2015 06:05am
orulnek, ha ezt valahogy megtudna
Member
Gold: 834.97
May 8 2015 06:12am
Quote (josheide @ May 8 2015 12:57pm)
Dunno ti mernokistenek milyen gyakornoki melokat csinaltok, de nekem mindig annyi munkat adtak, hogy eselyem se legyen lazsalni.

Mindig volt egy hosszutavu projektem, heti feladataim, napi feladataim.

Ha vegeztem ami epp surgos volt akkor haladtam a kevesbe surgos fele, de valahogy sose lett vege.

Es akkor neha jottek meg az ilyen 2 oran belul negyen csinaljatok meg feladatok.

mert te jo helyen voltál, pont erről van szó. ha meg valaki szar helyen van akkor ne elégedjen meg a fossal, hanem keressen jobbat vagy törekedjen a jobbra, mert senee lesz belőle

Quote (ZaturekManfred @ May 8 2015 01:05pm)

Mondjuk kezdjük azzal, hogy örülsz annak, ha egyáltalán felvesznek gyakornoknak. Ha pedig ott vagy, ahol szeretnél, nyilván pörögni akarsz, hogy minél több dolgot megtanulj, meg te legyél a vállalat istene. Ez idáig rendben van. Pár dologgal viszont nem árt tisztában lenni. Például, nem fogod megváltani a világot, mert én spec ki nem adnék a kezemből nagy fontossággal bíró, vagy 200% odafigyelést igénylő munkát gyakornoknak, hogy utána nekem kétszer kelljen leellenőriznem, hogy mit rontott el. Kösz, de kösz nem. Úgyhogy maradnak a különféle részfeladatok, amik legtöbbször nem igényelnek kreativitást, viszont időigényesek, unalmasak stb.. Na az mehet a gyakornoknak, és mindketten jól jártunk: ő fontosnak érzi magát, én meg tudok haladni a munkámmal. Másik dolog: azzal sem árt tisztában lenni, hogy az ott dolgozó emberek nem azért vannak, hogy reggeltől-estig veled foglalkozzanak, mert mint azt nyilván te is sejted, az emberek dolgozni járnak be első sorban nem pedig óvóbácsit játszani. Nyilván ha ráérek, akkor napi 1-2 órában leülök vele és magyarázok, ha nem érek rá, akkor kap feladatot. De amíg nem találom ki mi legyen a következő, addig foglalja el magát. Engem nem érdekel, hogyan, mert én dolgozok.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a gyakornokot semmibe kell venni, félre ne értsd, csak azért tegyük tisztába a dolgokat, hogy ki miért van a cégnél, és mi a fontossági sorrend. Úgyhogy ezen kár felháborodni.

nem olvastam el, ha nem gond

This post was edited by BmA_BeMyAngel on May 8 2015 06:13am
Member
May 8 2015 06:14am
Quote (BmA_BeMyAngel @ May 8 2015 02:12pm)

Hát látod, az pont nem engem minősít, hanem téged. Úgyhogy ennyit is érsz.

This post was edited by ZaturekManfred on May 8 2015 06:17am
Member
Gold: 1.00
May 8 2015 06:17am
Quote (ZaturekManfred @ 8 May 2015 14:05)

Ez elég jól leírja.
+100

Quote (BmA_BeMyAngel @ 8 May 2015 14:12)
mert te jo helyen voltál, pont erről van szó. ha meg valaki szar helyen van akkor ne elégedjen meg a fossal, hanem keressen jobbat vagy törekedjen a jobbra, mert senee lesz belőle

Pedig jól írja.

Member
May 8 2015 06:17am
Quote (ZaturekManfred @ May 8 2015 01:14pm)
Hát látod, az pont nem engem minősít, hanem téged. Úgyhogy ennyit is érsz.

nem izgat, akkor ennyit érek

Quote (Anarkin @ May 8 2015 01:00pm)
azzal, hogy a főnöködnél pattogsz még nem biztos h új ismereteket szerzel
megismerkedsz a projekt kis világának a dolgaival és 2 hét alatt mindent tudsz aztán pá, nem fejlődsz csak dolgozol

nálunk bevett szokás, hogy a saját pet-projektjein dolgoznak az emberek, mert az elmélet és gyakorlat kiegészítik egymást

legutóbbi negyedéves reviewba magamról pár napja oda tudtam írni, hogy elolvastam 6 könyvet; tanulmányoztam, megértettem és alkalmaztam szintén legalább 6 új technológiát http://i.imgur.com/ocxyFTI.png
úgy hogy 7-8 éve dolgozom... szóval szó sincs gyakornokosdiról
és mi köze a projekthez? hát semmi
többet ér mintha azt írnám, hogy kielégítettem a projekt igényeit? ja, mert az nem teljesítmény, hanem elvárás

szóval tldr: mindenki egy gyakornok haláláig (csak könyörgöm ne írjátok le mégegyszer ezt a szót)

ügyi vagy

This post was edited by BmA_BeMyAngel on May 8 2015 06:18am
Member
May 8 2015 06:19am
Quote (BmA_BeMyAngel @ May 8 2015 02:17pm)
nem izgat

Ha nem izgatott volna, akkor eleve bele sem kezdesz a vitába és nem állítod szembe a te elképzelt dolgaidat a valósággal.

This post was edited by ZaturekManfred on May 8 2015 06:21am
Member
May 8 2015 06:25am
Quote (ZaturekManfred @ May 8 2015 01:19pm)
Ha nem izgatott volna, akkor eleve bele sem kezdesz a vitába és nem állítod szembe a te elképzelt dolgaidat a valósággal.

igazad van
Go Back To Magyar Topic List
Prev1436943704371437243735001Next
Closed New Topic New Poll