Quote (josheide @ May 8 2015 12:57pm)
Dunno ti mernokistenek milyen gyakornoki melokat csinaltok, de nekem mindig annyi munkat adtak, hogy eselyem se legyen lazsalni.
Mindig volt egy hosszutavu projektem, heti feladataim, napi feladataim.
Ha vegeztem ami epp surgos volt akkor haladtam a kevesbe surgos fele, de valahogy sose lett vege.
Es akkor neha jottek meg az ilyen 2 oran belul negyen csinaljatok meg feladatok.
mert te jo helyen voltál, pont erről van szó. ha meg valaki szar helyen van akkor ne elégedjen meg a fossal, hanem keressen jobbat vagy törekedjen a jobbra, mert senee lesz belőle
Quote (ZaturekManfred @ May 8 2015 01:05pm)
Istenem... akkor vegyük át újra.
Mondjuk kezdjük azzal, hogy örülsz annak, ha egyáltalán felvesznek gyakornoknak. Ha pedig ott vagy, ahol szeretnél, nyilván pörögni akarsz, hogy minél több dolgot megtanulj, meg te legyél a vállalat istene. Ez idáig rendben van. Pár dologgal viszont nem árt tisztában lenni. Például, nem fogod megváltani a világot, mert én spec ki nem adnék a kezemből nagy fontossággal bíró, vagy 200% odafigyelést igénylő munkát gyakornoknak, hogy utána nekem kétszer kelljen leellenőriznem, hogy mit rontott el. Kösz, de kösz nem. Úgyhogy maradnak a különféle részfeladatok, amik legtöbbször nem igényelnek kreativitást, viszont időigényesek, unalmasak stb.. Na az mehet a gyakornoknak, és mindketten jól jártunk: ő fontosnak érzi magát, én meg tudok haladni a munkámmal. Másik dolog: azzal sem árt tisztában lenni, hogy az ott dolgozó emberek nem azért vannak, hogy reggeltől-estig veled foglalkozzanak, mert mint azt nyilván te is sejted, az emberek dolgozni járnak be első sorban nem pedig óvóbácsit játszani. Nyilván ha ráérek, akkor napi 1-2 órában leülök vele és magyarázok, ha nem érek rá, akkor kap feladatot. De amíg nem találom ki mi legyen a következő, addig foglalja el magát. Engem nem érdekel, hogyan, mert én dolgozok.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a gyakornokot semmibe kell venni, félre ne értsd, csak azért tegyük tisztába a dolgokat, hogy ki miért van a cégnél, és mi a fontossági sorrend. Úgyhogy ezen kár felháborodni.
nem olvastam el, ha nem gond
This post was edited by BmA_BeMyAngel on May 8 2015 06:13am