d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev14354364374384391468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 33,265.80
Feb 9 2014 11:13am
Quote (BmA_BeMyAngel @ 9 Feb 2014 18:04)
miért ne kéne bezárni a határokat? miért baj az, ha valaki úgy gondolja, hogy nem osztja meg az ősei és őáltala felépített országot és az ország pénzét ilyen csöves országokból érkezettekkel akik max annyit tesznek hozzá a kultúrához, hogy megnövelik az aidsesek és az erőszakos bűncselekmények számát.

énis szívesen elmennék svájcba meg ilyen helyekre hogy több pénzt kapjak a munkámért, meg jobbak legyenek az életkörülményeim, de teljesen megértem hogy azok akiknek az az OTTHONA, ott születtek, ezt nem hagynák szívesen, még akkor sem ha egyébként hasznos része lennék a társadalomnak. főleg hogy a színesbőrű bevándorlók nagy része nem az, és ez nem rasszizmus, hanem felmérésen alapuló statisztika, amiket most nemfogok megkeresni meg dobálózni velük, mert ennyire nem unatkozom azért. ha érdekel ott a google

Azert, mert a bevandorlas baromira hasznos lehet egy fejlett orszag munkaerejenek a magas szinten tartasahoz. Egy globalis tarsadalomban az egyes orszagok nem kepesek minden poziciora otthon kitermelni munkaerot.
Azzal teljesen egyetertek, hogy meg kell valogatni a bevandorlokat, mert barmilyen szep dolog is az elesettek megsegitese, ha kozben keptelenek adaptalodni / hozzatenni az adott helyhez akkor nincsen rajuk szukseg.
Mellesleg vannak olyan munkak amik szuksegesek, de a helyiek mar tul jol elnek hozza, hogy elvegezzek oket azert a berert amit kapnanak ertuk. Ilyenkor engedhetne be az orszag pl. a nyelvet beszelo, egesz jol kepzett kulfoldi munkavallalokat.
Member
Feb 9 2014 11:17am
Mellesleg a legtobb OECD orszag elkotelezte magat, hogy minden evben adott szamu politikai/vallasi/etnikai menekultet befogad.
Persze ezert cserebe el kene varni bizonyos dolgokat , de nem en irtam ala ezeket a szerzodeseket, es ha rajtam mulna azert valamivel szigorubbak lennenek a kriteriumaik.
Member
Gold: 834.97
Feb 9 2014 11:19am
Quote (josheide @ Feb 9 2014 06:13pm)
Azert, mert a bevandorlas baromira hasznos lehet egy fejlett orszag munkaerejenek a magas szinten tartasahoz. Egy globalis tarsadalomban az egyes orszagok nem kepesek minden poziciora otthon kitermelni munkaerot.
Azzal teljesen egyetertek, hogy meg kell valogatni a bevandorlokat, mert barmilyen szep dolog is az elesettek megsegitese, ha kozben keptelenek adaptalodni / hozzatenni az adott helyhez akkor nincsen rajuk szukseg.
Mellesleg vannak olyan munkak amik szuksegesek, de a helyiek mar tul jol elnek hozza, hogy elvegezzek oket azert a berert amit kapnanak ertuk. Ilyenkor engedhetne be az orszag pl. a nyelvet beszelo, egesz jol kepzett kulfoldi munkavallalokat.

hát én ezt abszolút nem értem. akkor svájcban vagy norvégiában ahol egyébként még viszonylag alacsony a bevándorlók száma a többi eu országhoz képest, ki végzi el azokat a munkákat? nemhiszem hogy ez így működne, hogy ha 1 ország lakói jól élnek, akkor bizonyos munkákat nem fog elvégezni senki. mindig lesz olyan társadalmi réteg, mondjuk a 100 iq alattiak, akik elvégzik a takarítói meg etc munkákat is, nemkell hozzá beimportálni bevándorlókat
Member
Feb 9 2014 11:21am
Quote (BmA_BeMyAngel @ 9 Feb 2014 18:19)
hát én ezt abszolút nem értem. akkor svájcban vagy norvégiában ahol egyébként még viszonylag alacsony a bevándorlók száma a többi eu országhoz képest, ki végzi el azokat a munkákat? nemhiszem hogy ez így működne, hogy ha 1 ország lakói jól élnek, akkor bizonyos munkákat nem fog elvégezni senki. mindig lesz olyan társadalmi réteg, mondjuk a 100 iq alattiak, akik elvégzik a takarítói meg etc munkákat is, nemkell hozzá beimportálni bevándorlókat

Megis ki vegezne? Bevandorlok.

ace is epp oda tart, kem is ott dolgozik - ok szerinted mik?

mellesleg az anyagi biztonsag emeli az emberek mentalis kepessegeit.
Member
Gold: 355.92
Feb 9 2014 11:23am
Quote (BmA_BeMyAngel @ Feb 9 2014 07:19pm)

pedig nem mond hülyeséget josi, haverom kint él Angliában már vagy 3 éve, és őt is raktárosnak vették fel először, ahol az összes melós bevándorló volt, mert az angolok nem végeznek ilyen "alja" raktározós melót pl.
Member
Gold: 3,747.73
Feb 9 2014 11:24am
Quote (Saenchai @ Feb 9 2014 06:23pm)
pedig nem mond hülyeséget josi, haverom kint él Angliában már vagy 3 éve, és őt is raktárosnak vették fel először, ahol az összes melós bevándorló volt, mert az angolok nem végeznek ilyen "alja" raktározós melót pl.

meghát svájc és a skandináv is jó pélkda arra, hogy egyszerűen NINCSENEK ELEGEN
az összes ország leglaább 3x akkora mint MO aztán fele annyian sincsenek kábé. Ezért nem csak nagoyn durva mérnököket keresnek hanem takarítókat is és egyéb nem szkaképzetteket is. Ráadásu ők jóvla olcsóbbak is mint a helyiek
Member
Gold: 5,302.77
Feb 9 2014 11:25am

Persze, hogy nem, mivel több segélyt kap a brit állampolgár otthon ülésért, mint amennyit ezekért az alja munkákért fizetnek. Az angolok se hülyék, csak emiatt engednek be annyi külföldit.
Member
Feb 9 2014 11:28am

ez max amiatt történhet mert a bevándorlók miatt átalakult a társadalmi réteg. ne mondd már nekem hogy egyébként mindenki ilyen művelt kifinomult úriember/úrihölgy lenne angliában (főleg hogy még mindig televan egész anglia ilyen chav-okkal a szegényebb helyeken), aki aztán benem piszkolja a kezét, inkább éhenhal ha nem dolgozhat egy irodában

Quote (josheide @ Feb 9 2014 06:21pm)
Megis ki vegezne? Bevandorlok.

ace is epp oda tart, kem is ott dolgozik - ok szerinted mik?

mellesleg az anyagi biztonsag emeli az emberek mentalis kepessegeit.

de ők nem alja munkát végeznek/fognak végezni, szóval ebben a vonatkoztatásban teljesen irrelevánsak. és pont az előbb mondtam hogy ott még viszonylag ALACSONY a bevándorlók száma, szóval nyilván több ilyen "alja" munka van mint bevándorló. akkor azokat a munkákat ki végzi el? senki? nyilván minden országban megvan az olyan társadalmi réteg, akik nem fognak egyetemre/főiskolába menni, hanem inkább elmennek portásnak, bevándorlók nélkül is.
Member
Feb 9 2014 11:29am
Quote (BmA_BeMyAngel @ 9 Feb 2014 18:28)
ez max amiatt történhet mert a bevándorlók miatt átalakult a társadalmi réteg. ne mondd már nekem hogy egyébként mindenki ilyen művelt kifinomult úriember/úrihölgy lenne angliában (főleg hogy még mindig televan egész anglia ilyen chav-okkal a szegényebb helyeken), aki aztán benem piszkolja a kezét, inkább éhenhal ha nem dolgozhat egy irodában

de ők nem alja munkát végeznek/fognak végezni, szóval ebben a vonatkoztatásban teljesen irrelevánsak. és pont az előbb mondtam hogy ott még viszonylag ALACSONY a bevándorlók száma, szóval nyilván több ilyen "alja" munka van mint bevándorló. akkor azokat a munkákat ki végzi el? senki? nyilván minden országban megvan az olyan társadalmi réteg, akik nem fognak egyetemre/főiskolába menni, hanem inkább elmennek portásnak, bevándorlók nélkül is.

Hat pedig ezek pont nincsenek eleg az olyan tarsadalmakban mint Svajc. Ezert nem ciki beengedni minden evben nehany ezer embert.
Member
Feb 9 2014 11:34am
Quote (josheide @ Feb 9 2014 06:29pm)
Hat pedig ezek pont nincsenek eleg az olyan tarsadalmakban mint Svajc. Ezert nem ciki beengedni minden evben nehany ezer embert.

wtf.
svájcban az átlag iq 101.
mivel nem 140 az átlag iq, ezért a társadalom fele 101 iq alatt van, a másik fele pedig 101 felett valószínűleg.
aki 101 alatt van és nem tud elmenni emiatt orvosnak/ügyvédnek/bankárnak, az szerinted mit fog dolgozni?

nemis értem ezt a logikát, már hogy az istenbe ne lenne "butább" társadalmi réteg egy országban csak azért, mert fejlett
Go Back To Magyar Topic List
Prev14354364374384391468Next
Add Reply New Topic New Poll