Quote (rapiddani @ 18 Sep 2018 05:28)
Szerintem jól tolja smat, én zsellér vagyok hogy ilyen fiatalon ennyi mindent látott már, bejárt etc
Ty.
Quote (josheide @ 18 Sep 2018 11:55)
Dunno engem kicsit zavarna, hogy mindent a másik szülei fizetnek...
Kivulrol furcsanak tunik hogy toluk kapok fizetest, de ugyanakkor megdolgozok erte, szoval nem a semmire kapom a forro $$$-t.
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ 18 Sep 2018 12:13)
ha smatyi fizeti akkor nem lesz puccos eskuvo a tanari fizetesebol
igy nyilvan a masik fel segit, ha mar ugy is megtehetik, en nem latok tul nagy problemat
Magyar eskuvot azt az en csaladom fizeti, a kinait meg az o csaladja, igy nincs problema a penzzel, meg az eskuvo resze minket nem igazan erdekel, mire oda jutunk hogy eskuvo jovo nyaron, addigra mar papiron hazasok leszunk.
Quote (josheide @ 18 Sep 2018 12:45)
Nem az esküvőről beszélek.
Hanem, hogy szmatyi konkrétan a barátnője szüleinek dolgozik, és amennyire egy ilyen állás reális bérezését fel tudom mérni, még így is valszeg minden utazásukat és nagyobb kiadásukat a lány családja finanszirozza.
Persze lehet valahogy megoldják, hogy ne legyen kellemetlen. Pl. kurvajól fizetik, hogy ne érezze annyira kellemetlennek.
De a kínaiaknál nem jellemző ez a finomkodás. Volt egy ismerősöm aki kifejtette, hogy ők karácsonykor mindig rajta hagyják DIREKT az árcédulát a dolgokon, hogy a másik tudja, kövi éven milyen értékben vegyen neki ajándékot.
Az elso par honap kicsit szar volt mert nem volt egy kenyelmes helyzet hogy az iskola egy het alatt annyi profitot termel amennyit anyamek keresnek ketten majdnem 1 ev alatt angliaban. De ezt is megbeszeltuk, es oket nem zavarja a penzbeli kulonbseg.
Az ajandek reszet pedig +1-zni tudom, de hozza kell tenni hogy nagyon sok fake cuccot is ajandekoznak kamu arcedulaval, de az hogy rajta hagyjak az arat az teljesen igaz.
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ 18 Sep 2018 12:53)
en elhiszem neked, hogy ott ez a szokas, de megis egy forumon egy masik fel privat penzugyeit kerdojelezed meg, bizd rajuk, ha akarja majd szmatyi kommentalja. annyit mar mondott korabban, hogy kulfoldi angol tanar az meno dolognak szamit egy avg kinai suliban, es 2-3szoros fizetes is megkap egy azsiaihoz kepest (hasonlokat en is hallottam mar japan viszonylatban) a magam reszerol igazabol orulok kis zolika azsiai felesegenek, meg hogy egy focimenedzserkepzes utan megis szepen befutott a dolog
Nem igazan zavar, vannak sokkal irritalobb dolgok mint a masik zsebeben valo turkalas imo.
Quote (josheide @ 18 Sep 2018 12:59)
Szerintem ennél sokkal mélyebben is turkáltunk már egymás életében, szóval nem érzem kirívónak.
És én is voltam már párszor hasonló helyzetben, mikor az adott barátnőm családja épp olyan dolgokat csinált ami nekem abszurd luxusnak számított.
Kíváncsi vagyok, hogy ő ezt hogy éli meg.
Fentebb mar leirtam a velemenyem errol.
Quote (Fej @ 18 Sep 2018 13:12)
Grat az eljegyzeshez Smatyi
Koszi.
Quote (Genthor @ 20 Sep 2018 15:24)
A progresst Smat egyelőre kimaxolta. A next level a gyerek lesz.
Amugy ez a legfontosabb ebben a topicban. A tobbi csak rizsa.