Quote (llllllllllll @ 27 Apr 2015 13:59)
egyáltalán nem vagyok mad
mióta megismertem csomó bmes villamosmérnököt, meg mérnökinfóst, azóta még jobban örülök, hogy pázmányra jöttem
Iktf (bár megjegyzem inkább csak arra jöttem rá, hogy semmi összefüggés a suli és a szakértelem között).
Quote (Anarkin @ 27 Apr 2015 15:03)
wow, az emberek egyharmada megbukott
nálunk 180 emberből első félévben matekon nem ment át 20 ember összesen
aztán kb egy tucat másik tárgyból is ilyen arányok voltak jelen
Első éves tárgyak nem érnek, ott kihullanak az idióták tömegesen.
Quote (llllllllllll @ 27 Apr 2015 15:38)
ja
aki leül és tanul, az meg tudja
this.
Quote (llllllllllll @ 27 Apr 2015 15:52)
ez hülyeség, mert én analízist, diszkrét matekot, lineáris algebrát simán tanulok pl, pedig valamennyire ahhoz is fotografikus memória kell, de a neurobiológiával meg szopok mint az állat
Nem értem én sem miért kellene fotografikus memória. A legszopatósabbak azok a tárgyak, ahol beviheted a képleteket papíron. A sok hülye fellélegez, de amikor mondja a tanár, hogy lehet vinni, már tudom, hogy vérhugyozós lesz a vizsga, mert tízszeres összetettségű lesz a feladat, és annyi idő, hogy ha harmadszorra oldanád meg ugyanazt a feladatot se férnél bele és még a beszedés közben is írod...
Quote (jarabekg @ 27 Apr 2015 16:00)
analizishez meg dimathoz miert kene fotografiks memoria???
nem a kepeket jegyzed meg, hogy hogy all a fv, hanem megerted hogy hogy kell analizalni lel
lehet szar a fotografikus memoriad
Én sem értem.
Quote (llllllllllll @ 27 Apr 2015 18:05)
jó, de szerintem ez is valamennyire az eidetikus memóriához kapcsolódik, mivel oké, hogy értened kell (beszéljünk most analízisről), különben sok esélyed nincsen felírni egy féloldalas képletet
amikor szigorlatra készülsz, akkor azt az 1000 oldalnyi képletet, tételt, lemmát, axiómát, definíciót, bizonyítást, nem fogod mind egytől egyik megjegyezni, hanem a nagyrésze csak "képként" tárolódik el és abból próbálod meg előhaszlászni
gondolom neked is volt már olyan, hogy felírsz egy képletet és ránézésre "érzed", hogy valami nem stimmel. és akkor kezded el átgondolni, hogy mit is jelent és az alapján kijavítani
Nem tudom, én megérteni szoktam őket. Nem felületesen, hanem tényleg alaposan, és egy csomót fel tudok írni a fotografikus memória nélkül is. Persze ehhez általában sokat kell tanulnom.
Quote (SummertimeClothes @ 27 Apr 2015 18:17)
tfw mindenkinek van fotografikus memoriaja a hunsubon rajtam kivul
Quote (anyd @ 27 Apr 2015 18:24)
ISO fotografikus memória
Eleve képi gondolkodó vagyok
masterrace
This post was edited by CyberPunk666 on Apr 27 2015 01:35pm