Megvolt tegnap este a rezsicsökkentéses lakossági fórum a ferencvárosi művházban, + parlamenti képviselőjelöltek bemutatása, ott volt a polgármester, a képviselő, meg Rogán Antal (Fidesz frakcióvezető). Volt egy kb egyórás előadás, utána meg kérdésekre válaszolás, több, mint egy órán át. Döbbenetesen sokan voltak, 4 évvel ezelőtt jó ha száz-százötvenen eljöttek egy ilyen fórumra, most meg ötszáz felett voltak, kivetítőn nézték más termekből is.
Nekem az jött át, hogy a fideszeseket nagyon felmérgesíti, hogy ők 2002-ben átadták az országot 52% államadóssággal, 2010-ben meg visszakapták 83%-kal. Az utóbbi években nagyon kicsi volt a mozgásterük, nem volt osztogatni való pénz, mert Gyurcsányék elszórták. A rezsicsökkentés szempontjából szerintem a Fidesznek szerencséje van, hogy meg tudja csinálni, a kétharmadával át tudja verni a parlamenten, meg a világgazdasági környezet is kedvező (nincs komoly háború, ezért az olajár nem túl magas, lehet csökkenteni). A Jobbiknak annyiban igaza van, hogy a 30%-ot hamarabb is meg lehetett volna lépni, de a Fidesz is csak egy párt, aki választásokat akar nyerni, és ezért időzítette így a három 10%-os lépést, az utolsót közvetlenül a választásokra.
Engem az lepett meg, hogy az emberek milyen tömegesen utálják Gyurcsányt: amikor megjelent a képe a kivetítőn, az egész terem felhördült. Nem felejtik az elvett egyhavi nyugdíjat, egyhavi bért, családok szivatását stb. Gyurcsány színre lépése láthatóan aktivizálja a jobboldalt, vörös posztó a szemükben, egy csomó ember jelentkezett aktivistának, töltögették ki az űrlapokat.