Quote (Baleee @ 9 Aug 2011 13:47)
Nyelvvizsgát azért számold bele, az alap, akárhogy nézzük. Szerintem nagyon nagy seggnek kell lenni ahhoz, hogy egy középszintet ne szedjen valaki össze 4-5-6 év alatt gimiben.
Én estire jártam.
Azt nem tudom milyen színvonalon ment itt az oktatás lévén basztam bejárni, de azért pár tanács amit az angoltanár adott az osztálynak az előző napi írásbeli után:
1, a leveles résznél próbáljanak meg a feladatban lévő szavak segítségével mondatokat alkotni, hogy legyen mit értékelni.
2, a második levélnek neki se álljanak, mert nem fog menni, az utolsó egy órát töltsék az első rövid levél megírásával, hogy legyen belőle pár pontjuk.
3, a hallás utáni szövegértésen írjanak be bármit, de ne hagyjanak üresen semmit, hátha bejön pár tipp.
4, ne felejtsék el, hogy az utolsó hallás utáni szövegértés feladatban, mindig igaz/hamis/nem szerepelt. Ebből a nem szerepelt mindig csak 1-2 van, szóval az ab-t írogassák be.
ebből nekem az jött le, hogy ezek semmit se csináltak eddig.
Quote (Baleee @ 9 Aug 2011 13:51)
Nézd már meg a matek érettségiket, amilyenek manapság vannak.
Úgy írtam 87%-ot, hogy kibaszott szar napom volt, koncentrálás béka segge alatt, meg a II. részben túlbonyolítottam a geometriai feladatokat, mert azokhoz voltam fakton szokva és vmi rémegyszerű dolgot csesztem emiatt el.
Fizika szóbeli úgy lett asszem 100%-os, hogy azt a tételt húztam, amit legjobban utáltam (hőtan - mondjuk mostanság kivételesen kedvenc témáim anyagismeret miatt is) és annyit tanultam rá, hogy előző este kikulcsszavaztam a tételsor lapjára 1-2 fontos dolgot..
tehát ha 87% lett, akkor mégsem olyan könnyű a 390 pont középszintűvel.
This post was edited by CyberPunk666 on Aug 9 2011 05:55am