Quote (Jancsipapa @ 28 Dec 2014 20:39)
de ti tudtátok is használni a későbbiekben? csak mert pl én is megtanultam az alap analízist, ami az emelthez kellett, de utána egyetemen kurvára nem segített rajtam, kezdhettem elölről
lehet csak én voltam gyökér a matekhoz anno, de egy fiszemfaszom teljes indukciót nem tudtam megcsinálni már 1 évvel érettségi után
épp ezért nem is tanítok nekik többet, mint amit kérnek a feladatok (pl határértéket nem is mondtam nekik, 2005 óta 1 feladatban volt érettségin... ez még dilemma nálam, hogy belekezdjek-e, van-e értelme), hiszen ha mérnökire mennek ill matekszakra, akkor ezt úgyis sokkal részletesebben meg fogják tanulni és az marhára nem fog rajtuk segíteni, hogy tudnak egy fostos polinomot deriválni/integrálni, mert az kb az első óra 10 perce
osztályfőnököm középsulis osztálytársa jött beszélgetni velünk a továbbtanulásról etc.
mondta hogy kurva nagy előnye volt azokkal szemben akik még csak nem is hallottak arról hogy analízis, mert az ő matektanára tanította még gimnáziumban
innentől nekem ez pont elég hogy foglalkozzak vele, meg amúgy is jobban érdekel mint a fostos irodalom vagy nyelvtan