d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1427042714272427342745001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 2,496.00
Dec 28 2014 01:15pm
Majd jol deportalunk mindenkit sziberiaba akik nem vesznek gpses nyomkovetot a biciklijukbe.

Szebb jovot.
Member
Gold: 206.00
Dec 28 2014 01:26pm
Quote (Cpt_Ghost @ Dec 27 2014 05:06pm)
Remelem integralni meg terethajlitani is megtanitanak lolrofl

Quote (Baleee @ Dec 27 2014 05:10pm)
Minket megtanitottak. Integralas meg benne volt az emelt anyagban. :c

/// de nem is volt baj, egyetistakent joval ixibb volt a tema ugy, hogy ismerted az alapokat. Alapmuveleteket matrixokkal is vettunk gimiben.

azért azt nem nagyon nevezném integrálásnak, ami az emelt szintű érettségin van :D

kell tudni a N-L tételt, kell tudni integrálni polinomot meg szögfüggvényt

de pár helyen kicsit túlszaladnak a dologgal, múltkor mondja az egyik emeltesem, hogy hát xy feladatot helyettesítéses integrálással oldaná meg
mondom okj
Member
Gold: 69.85
Dec 28 2014 01:27pm
Utobbi harom nap/harom este adta a Duna TV a Sissi Trilogiat. Toribol mar kurvara nem emlekeztem ezekre a kiegyezeses dolgokra etc, igazabol akkor se erdekelt, de most igy apummal megneztuk a harom filmet es nekem tetszett a hangulata, zene is, meg olyan kis kellemes volt, szineszek is vegul is jok voltak, helyszinek is. 1950es evekben keszult. Elso reszere veletlenul nyomtunk ra, az eleje fele, aztan vegul is megneztuk, meg lattam, hogy aztan adjak tegnap + ma a masik ket reszt, uh azokat is.
Member
Gold: 80.00
Dec 28 2014 01:30pm
Quote (Jancsipapa @ 28 Dec 2014 20:26)
azért azt nem nagyon nevezném integrálásnak, ami az emelt szintű érettségin van :D

de pár helyen kicsit túlszaladnak a dologgal, múltkor mondja az egyik emeltesem, hogy hát xy feladatot helyettesítéses integrálással oldaná meg
mondom okj

aha oké :DDDDD
anyjuk picsáját azt, én meg deriválni is csak azért tudtam fősuli előtt mert anydlevi patrikéknál egyik reggel fogta azt elmagyarázta
töp kék

also, próbálnék vacsorázni, bekúrom a csirkemellet a mikróba a kis dobozába (120 C-ig birnia kéne, meg melegitettem már abban máskor is kaját mikróban)
erre összehorpad rá ez a geci és a jóistennel sem birom kinyitni úgyhogy mérgemben kikúrtam a kukába a faszba
szóval ettem egy kis petrezselymes krumplit magában vacsorára
élet bazdmeg

This post was edited by Cpt_Ghost on Dec 28 2014 01:32pm
Member
Dec 28 2014 01:32pm
Quote (Jancsipapa @ 28 Dec 2014 21:26)

mondom okj

Nekunk is volt gimiben ev vegen helyettesiteses integral. Igen, tulszaladnak jobb helyeken en is ugy tapasztaltam egyetista kornyezetemben, azzal az indokkal, hogy 'aki termeszettudomanyos/mernok iranyba megy tovabb, annak hasznos lesz az elso evben'. Meg nalunk amugy is egy, hat regen matek szakosnak mondott gimink volt, gyakorlatban mar nem, mert elkurtak, gyoker tanarokat vettek fel, jok meg nyugdijba mentek, vagy mas gimiben folytattak. Mi osztalyunknak rohadt nagy makja volt matek tanarral. 6 osztalyos kepzes, 7. osztalytol voltunk ugyanazzal az a tanarral, aki matek-fizika szakos volt. Fizikat szarul tartotta, de a matek 10/10 volt, nem csoda, hogy aztan az osztaly 2/3-a legalabb matekot vette fel emeltre. : D Meg gyorsabban is haladtunk valamivel + adott egy kis extrat is a legtobb temahoz, nem csak, ami a kotelezo tanterv emelt erettsegihez. Nyilvan nem egy Fazekasos szint volt, vagy Vorosmarty gimis, de azert jo volt.
Member
Gold: 206.00
Dec 28 2014 01:39pm
de ti tudtátok is használni a későbbiekben? csak mert pl én is megtanultam az alap analízist, ami az emelthez kellett, de utána egyetemen kurvára nem segített rajtam, kezdhettem elölről

lehet csak én voltam gyökér a matekhoz anno, de egy fiszemfaszom teljes indukciót nem tudtam megcsinálni már 1 évvel érettségi után

épp ezért nem is tanítok nekik többet, mint amit kérnek a feladatok (pl határértéket nem is mondtam nekik, 2005 óta 1 feladatban volt érettségin... ez még dilemma nálam, hogy belekezdjek-e, van-e értelme), hiszen ha mérnökire mennek ill matekszakra, akkor ezt úgyis sokkal részletesebben meg fogják tanulni és az marhára nem fog rajtuk segíteni, hogy tudnak egy fostos polinomot deriválni/integrálni, mert az kb az első óra 10 perce
Member
Gold: 80.00
Dec 28 2014 01:45pm
Quote (Jancsipapa @ 28 Dec 2014 20:39)
de ti tudtátok is használni a későbbiekben? csak mert pl én is megtanultam az alap analízist, ami az emelthez kellett, de utána egyetemen kurvára nem segített rajtam, kezdhettem elölről

lehet csak én voltam gyökér a matekhoz anno, de egy fiszemfaszom teljes indukciót nem tudtam megcsinálni már 1 évvel érettségi után

épp ezért nem is tanítok nekik többet, mint amit kérnek a feladatok (pl határértéket nem is mondtam nekik, 2005 óta 1 feladatban volt érettségin... ez még dilemma nálam, hogy belekezdjek-e, van-e értelme), hiszen ha mérnökire mennek ill matekszakra, akkor ezt úgyis sokkal részletesebben meg fogják tanulni és az marhára nem fog rajtuk segíteni, hogy tudnak egy fostos polinomot deriválni/integrálni, mert az kb az első óra 10 perce

hát azért egy limes n tart végtelenbe nem a világvége megtanulni, szoval ennyit leadhatsz nekik xd
Member
Dec 28 2014 01:57pm
Quote (Jancsipapa @ 28 Dec 2014 21:39)

Amugy most eszembe jutott egy dolog, amit a matek tanarunk nem magyarazott el es bajba is voltam vele elso evemben egyetemen. Pont a hatarertek basicek, bar lehet csak hianyoztam, mert akkoriban lehetett tudogyulladasom. xdd Mindegy az gimi alatt kiesett az eletembol es egyetemen meg elso felevben rohadt szar volt a matekom es ott se ertettem meg, Ang3l magyarazta el, bar nyilvan akkor mar nem csak a basicjet, hanem az egyetemi extrakat is.

Szoval ha a csavonak kell az emelt matek, akkor sztem nyugodtan belemehetsz a hateretek basicekbe.

Igy utolag kurva ixi tema, bealtom, de akkor meg is bajba voltam vele.
Member
Gold: 1.00
Dec 28 2014 02:15pm
Ha egyszer megértetted, akkor tök könnyűvé válik, szóval utólag nem sokat ér, hogy mennyire érted. Azt kell nézni, hogy amikor először tanultad, akkor mennyire volt könnyű és világos. Ez elég becsapós sok dologgal.
Egy nehéz dolog is egyszerűvé válik, amikor leesik a végén, hogy miért is van úgy.

Egy csomó dologban az is segít a megértésben, ha már hallottad. Nem kell feltétlenül, hogy megértsd, de az újrahalláskor könnyebben érted majd. Nem tudom az agy hogyan működik, a tudósok sem, de a háttérben gyúrja az ilyeneket is, és hasznos előre meghallgatni szerintem.
Talán mert egy része már az emlékekből jön és több kapacitás marad, kevesebb az ismeretlen, hiába nincs mögötte megértés még. Nem tudom, nehéz leírni, de van egy ilyen jelenség.

Meg én olyat is szoktam, hogy ha valami nehezen értek meg, de sikerül, akkor kb 2-3 napig, ha nem is foglalkozom vele, akkor is beépül és utána könnyűnek érzem már.
Member
Gold: 1,694.20
Dec 28 2014 02:15pm
lehetséges, hogy a facebook magától jelölget be embereket?
Go Back To Magyar Topic List
Prev1427042714272427342745001Next
Closed New Topic New Poll