Quote (Jancsipapa @ 28 Dec 2014 21:39)
de ti tudtátok is használni a későbbiekben? csak mert pl én is megtanultam az alap analízist, ami az emelthez kellett, de utána egyetemen kurvára nem segített rajtam, kezdhettem elölről
lehet csak én voltam gyökér a matekhoz anno, de egy fiszemfaszom teljes indukciót nem tudtam megcsinálni már 1 évvel érettségi után
épp ezért nem is tanítok nekik többet, mint amit kérnek a feladatok (pl határértéket nem is mondtam nekik, 2005 óta 1 feladatban volt érettségin... ez még dilemma nálam, hogy belekezdjek-e, van-e értelme), hiszen ha mérnökire mennek ill matekszakra, akkor ezt úgyis sokkal részletesebben meg fogják tanulni és az marhára nem fog rajtuk segíteni, hogy tudnak egy fostos polinomot deriválni/integrálni, mert az kb az első óra 10 perce
Amugy most eszembe jutott egy dolog, amit a matek tanarunk nem magyarazott el es bajba is voltam vele elso evemben egyetemen. Pont a hatarertek basicek, bar lehet csak hianyoztam, mert akkoriban lehetett tudogyulladasom. xdd Mindegy az gimi alatt kiesett az eletembol es egyetemen meg elso felevben rohadt szar volt a matekom es ott se ertettem meg, Ang3l magyarazta el, bar nyilvan akkor mar nem csak a basicjet, hanem az egyetemi extrakat is.
Szoval ha a csavonak kell az emelt matek, akkor sztem nyugodtan belemehetsz a hateretek basicekbe.
Igy utolag kurva ixi tema, bealtom, de akkor meg is bajba voltam vele.