d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1425642574258425942605001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 206.00
Nov 5 2012 07:15am
Quote (sylke @ Nov 5 2012 02:33pm)
és hányan mennek orvosnak/ügyvédnek egy mondjuk 30 fös osztálybol?

Quote (Rawen @ Nov 5 2012 02:35pm)
Ja, akik indológiára mennek azok meg használják a szanszkritot.

a mi osztályunkból összesen 8 ember használta volna a latint, majdnem a negyede

ahhoz képest amennyien szerintem a második idegen nyelvet használják, jóval több
Banned
Gold: 1,090.00
Warn: 10%
Nov 5 2012 07:17am
én is tanultam latint 1 évig középsuliban, heti 1 órában :lol:
külön tartotta egy tanár órák után a leendő orvoshallgatóknak, azt bejártam én is mert nem volt jobb dolgom lyl
már semmire nem emlékszem belőle
Member
Gold: 0.00
Nov 5 2012 07:17am
Quote (Jancsipapa @ 5 Nov 2012 14:15)
a mi osztályunkból összesen 8 ember használta volna a latint, majdnem a negyede

ahhoz képest amennyien szerintem a második idegen nyelvet használják, jóval több

Lehetetlennek tartom, hogy a munkaerőpiacon többet ér a latin mint egy német/francia/spanyol.
Member
Nov 5 2012 07:18am
Quote (Rawen @ Nov 5 2012 03:17pm)
Lehetetlennek tartom, hogy a munkaerőpiacon többet ér a latin mint egy német/francia/spanyol.

általában angolból mennek nyelvvizsgázni, és általában 1 nyelvvizsga elég is a diplomához
Member
Nov 5 2012 07:21am
Quote (Jancsipapa @ 5 Nov 2012 14:18)
általában angolból mennek nyelvvizsgázni, és általában 1 nyelvvizsga elég is a diplomához

Ez irreleváns, te a második tanult nyelvvel hasonlítottad össze ami általában abból a 3ból van amit leírtam. Ráadásul azért remélem te sem gondolod komolyan, hogy az osztályok nagy részében az van, hogy az emberek negyede orvosnak megy. Azért van egy határ, hogy mit kell tanítani meg mi az, ami csak jaj terheljük még jobban a gyerekeket mert mennyire jó, ha elmondhatjuk, hogy nálunk tudnak latinul.

This post was edited by Rawen on Nov 5 2012 07:23am
Member
Nov 5 2012 07:28am
Quote (Rawen @ Nov 5 2012 03:21pm)
Ez irreleváns, te a második tanult nyelvvel hasonlítottad össze ami általában abból a 3ból van amit leírtam. Ráadásul azért remélem te sem gondolod komolyan, hogy az osztályok nagy részében az van, hogy az emberek negyede orvosnak megy. Azért van egy határ, hogy mit kell tanítani meg mi az, ami csak jaj terheljük még jobban a gyerekeket mert mennyire jó, ha elmondhatjuk, hogy nálunk tudnak latinul.

vannak ilyen versenyistálló osztályok/iskolák, feltételezem ezek pontosan a nyolcosztályos gimnáziumok, én közel és távol se hallottam manapság ilyenről, de nyugodtan tegye fel a kezét, aki igen - ezekben az osztályokban meg a nagy rész orvosnak / közgazdásznak / ügyvédnek megy szerintem, úgyhogy ha nekik jó, hát hadd csinálják, aki oda megy az már bizonyára tudja mire számíthat
Member
Gold: 21,511.00
Nov 5 2012 07:29am
Quote (Rawen @ 5 Nov 2012 15:21)

mondjuk ennek a logikának a másik oldalán ott van az is, hogy én meg egy kezemen meg tudom számolni, hogy a volt osztályomból hányan használják az irodalmat pl.

szal ennyire azért nem arra mennek rá középiskolai oktatásban, hogy csak hasznosítható dolgokat adjanak le, ott van az általános műveltség megtanítása, meg tanulásmódszertani lófasz, meg mittudomén
Member
Nov 5 2012 07:30am
Quote (Jancsipapa @ 5 Nov 2012 14:28)
vannak ilyen versenyistálló osztályok/iskolák, feltételezem ezek pontosan a nyolcosztályos gimnáziumok, én közel és távol se hallottam manapság ilyenről, de nyugodtan tegye fel a kezét, aki igen - ezekben az osztályokban meg a nagy rész orvosnak / közgazdásznak / ügyvédnek megy szerintem, úgyhogy ha nekik jó, hát hadd csinálják, aki oda megy az már bizonyára tudja mire számíthat

közgazdásznak nem kell a latin, az orvos meg az ügyvéd is nyugodtan mehet egyetemre latin tudás nélkül, azt megtanítják ott is (max kicsit nehezebb), de ettől még nem kellene egy egész kibaszott osztálynak. ráadásul amiről te beszélsz, azok a versenyistállók, ezeknek a száma elenyésző, ezért indokolatlan, hogy MINDEN iskolában latin legyen kötelező.
Member
Gold: 4.20
Nov 5 2012 07:31am
A GameFaqs egyik felhasználója, AP15 azt állítja, hogy hozzájutott a nyolcadikán megjelenő Game Informer magazinhoz, melyből közzé is tett némi infót az új Grand Theft Auto-epizód kapcsán.

Az információk, csokorba szedve:

• A főszereplő Albert DeSilva, aki félig amerikai, félig puerto ricói
• 42 éves, elvált, és két gyereke van
• A játékra hatással volt a Breaking Bad című sorozat
• Második szereplő is lesz, ő Dougie Vejo, sokkal fiatalabb, mint DeSilva
• A játék Los Santosban játszódik, és San Andreas mintára lesz vidék is, egyéb, apróbb településekkel
• A Grove Street is visszatér
• Albert életében nagy szerepet játszik a pénz
• Visszatér az ingatlanok vásárlása is
• A karaktered ruháját, haját és arcszőrzetét változtathatod meg, nem lesz testedzés és tetoválás
• A negyedik rész egy, vagy több karaktere is fel fog tűnni
• Az autókat is testreszabhatjuk majd
• Új minijátékok: tenisz, golf, szörf
• Az Alimony nevű küldetésben egy ékszerészt kell kirabolni

Member
Nov 5 2012 07:34am
Quote (bajcli @ 5 Nov 2012 14:29)
mondjuk ennek a logikának a másik oldalán ott van az is, hogy én meg egy kezemen meg tudom számolni, hogy a volt osztályomból hányan használják az irodalmat pl.

szal ennyire azért nem arra mennek rá középiskolai oktatásban, hogy csak hasznosítható dolgokat adjanak le, ott van az általános műveltség megtanítása, meg tanulásmódszertani lófasz, meg mittudomén

Ja ezért mondtam, hogy van egy határ. Nem mondom, hogy a mostani oktatás tökéletes de felesleges rosszabbá tenni. Nem hiszem, hogy manapság az általános műveltséghez hozzátartozik az, hogy valaki beszél latinul, néhány kifejezésen/szón kívül.

This post was edited by Rawen on Nov 5 2012 07:46am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1425642574258425942605001Next
Closed New Topic New Poll