d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1421042114212421342144765Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,630.69
Jan 20 2021 11:32am
Quote (smokingcanrevealhiddenlasertraps @ Jan 20 2021 05:06pm)
jah
mentem volna en is programozonak

ehhez kepest en ugy erzem sehol nem tartok
a munkahelyemen mar 2x felmondtam, mindig mikor felmondtam hozzamvagtak +100k/ho-t, ha maradok, de ebbol meg mindig sok ev meg bpn lakas lesz
most mit csinaljak, mondjak fel harmadszor is?....
nice nyomor
ehelyett mesh mutathatna financial pentidelencet, miert nem segit
mi lett abbol hogy hunsubosok kozott lakast fog kisorsolni
hol a lakasom mate???????

nem Nemetorszagban dolgozol csilliardokert? :wacko:

Quote (bazdmegmarnemtudom @ Jan 20 2021 11:59am)
de az magaban nem eleg, hogy a csalad segit valamit, ha szarul vagy nevelve / nem erdekel a lakas tema - inkabb elbaszod a lovet masra, akkor mind1 mennyit segit a csalad.
tobb milliot takaritottam meg azon pl, hogy lemondtam az autorol, utazasokrol, meg mondjuk pl nem dohanyzok.
lakhatnek alberletben es akkor lehet allna a haz elott egy auto, es jarhatnek evente 2-3 hetet kulfoldon, de ezt hasznosabbnak talaltam.

Ez eddig oke, de ha segit a csalad az eleg nagy motivacio.
En ahogy elkezdtem dolgozni költöztem is ki otthonrol mert mar nem nagyon birtam idegekkel a minden napi üvöltözest, haverom meg 27 evesen is otthon el, igy kb tizszer annyi megtakaritasa van mint nekem.
Nyilvan en is le tudnek mondani mondjuk a japani utakrol es ugy többet sporolni, de ugy erzem ha felre is raknam minden penzem meg ugy is semmim sincs olyan emberekhez viszonyitva akiknek itt a csaladjuk es segitenek nekik.
Kenyelmes eletem van ezert egy szavam se lehet, de egyelöre nem tudom hogyan lesz sajat ingatlanom, esetleg hogyan vonulok idö elött nyugdijba.
Member
Gold: 6,352.66
Jan 20 2021 11:39am
Quote (Karan2_Returned @ 20 Jan 2021 18:32)
nem Nemetorszagban dolgozol csilliardokert? :wacko:

Ez eddig oke, de ha segit a csalad az eleg nagy motivacio.
En ahogy elkezdtem dolgozni költöztem is ki otthonrol mert mar nem nagyon birtam idegekkel a minden napi üvöltözest, haverom meg 27 evesen is otthon el, igy kb tizszer annyi megtakaritasa van mint nekem.
Nyilvan en is le tudnek mondani mondjuk a japani utakrol es ugy többet sporolni, de ugy erzem ha felre is raknam minden penzem meg ugy is semmim sincs olyan emberekhez viszonyitva akiknek itt a csaladjuk es segitenek nekik.
Kenyelmes eletem van ezert egy szavam se lehet, de egyelöre nem tudom hogyan lesz sajat ingatlanom, esetleg hogyan vonulok idö elött nyugdijba.

sztem par japan ut arabol mar be lehet szallni 1 lakasba ithon. nem rozsadomb, de azert nem is vmi getto
Member
Gold: 1,630.69
Jan 20 2021 11:55am
Quote (bazdmegmarnemtudom @ Jan 20 2021 06:39pm)
sztem par japan ut arabol mar be lehet szallni 1 lakasba ithon. nem rozsadomb, de azert nem is vmi getto

Pesti lakasom lehetne mar kb kettö is, de nem mertem külföldi lakasba befektetni.
Ha eladnam a reszvenyeimet most is tudnek szerintem venni, de nem tervezek Magyarorszagon elni, es eleg sok borderline csöves rokonom van aki igenyt tartana a lakasra.

Mondjuk anno nem gondoltam hogy az oroszok es a kinaiak ilyen sok penzt pumpalnak a magyar ingatlanpiacba, ha par eve megvettem volna hitelre azt a pesti lakast amit gondolkoztam volna akkor mar dupla annyit erne.
Bar azt azert vettem volna meg hogy anyam el tudjon vallni a ferjetöl es ö lakjon ott, szoval passziv bevetelt nem generalna.
Member
Gold: 80.00
Jan 20 2021 12:15pm
Quote (bazdmegmarnemtudom @ 20 Jan 2021 18:28)
jo, gondolom azert ott kezdodik a dolog, faszom se tudja. gondolom aki sima iskolai tanar, az konnyebben lep feljebb.

a tanarok fizetese eleg regota problema, sztem ugy kb 20eve biztosan
amugy meg igen, alljon neki researchelni, vannak szulei, kerdezze meg oket, hogy megis van-e ertelme az iskolanak, ahova 3-5 vagy akar meg tobb evet fog jarni.
en is atgondoltam, es nekialltam informatika fele menni mar joval a foiskolai jelentkezes elott, aztan a dologbol lett fel ev bmf mernokinfo xD (programozni nem volt kedvem, pascallal elvettek az eletkedvemet is), es most konyvelek, de ez most mellekes :D jelzem : konyveles se almaim meloja, de jol fizet, + en tudom atvenni a csaladi vallalkozast.
amugy faszomnak se lett volna kedve konyvelni. pl allatos dolog erdekelt volna, de allatorvos kurvasok tanulas, mag a biologia nem erdekelt. raadasul egeszseges allatokat szeretek simogatni, nem betegeket szabdalni muteni stb.

nem, mert egyetemi tanar ugy lesz vki, hogy elvegzed a szakod es elmesz phdzni, kutatsz meg tanitasz, aztan maszod par evig a rangletrat (adjunktus meg mittomen) aztan kineveznek egyetemi tanarnak
semmi tanari kepzettseg nem kel hozza
Member
Gold: 0.00
Jan 20 2021 12:17pm
Quote (bazdmegmarnemtudom @ Jan 20 2021 06:28pm)
jo, gondolom azert ott kezdodik a dolog, faszom se tudja. gondolom aki sima iskolai tanar, az konnyebben lep feljebb.

a tanarok fizetese eleg regota problema, sztem ugy kb 20eve biztosan
amugy meg igen, alljon neki researchelni, vannak szulei, kerdezze meg oket, hogy megis van-e ertelme az iskolanak, ahova 3-5 vagy akar meg tobb evet fog jarni.
en is atgondoltam, es nekialltam informatika fele menni mar joval a foiskolai jelentkezes elott, aztan a dologbol lett fel ev bmf mernokinfo xD (programozni nem volt kedvem, pascallal elvettek az eletkedvemet is), es most konyvelek, de ez most mellekes :D jelzem : konyveles se almaim meloja, de jol fizet, + en tudom atvenni a csaladi vallalkozast.
amugy faszomnak se lett volna kedve konyvelni. pl allatos dolog erdekelt volna, de allatorvos kurvasok tanulas, mag a biologia nem erdekelt. raadasul egeszseges allatokat szeretek simogatni, nem betegeket szabdalni muteni stb.

nekunk a HResunk tanult vlmi biologias szakon, halacskákat)))) sokra megy vele hogy most mindenféle hal nevét tudja latinul sokat használja etc

XD
Member
Jan 20 2021 12:44pm
Quote (Cpt_Ghost @ 20 Jan 2021 19:15)
nem, mert egyetemi tanar ugy lesz vki, hogy elvegzed a szakod es elmesz phdzni, kutatsz meg tanitasz, aztan maszod par evig a rangletrat (adjunktus meg mittomen) aztan kineveznek egyetemi tanarnak
semmi tanari kepzettseg nem kel hozza

oke, nem tudtam.
Member
Jan 20 2021 12:50pm
Quote (Karan2_Returned @ 20 Jan 2021 18:55)
Pesti lakasom lehetne mar kb kettö is, de nem mertem külföldi lakasba befektetni.
Ha eladnam a reszvenyeimet most is tudnek szerintem venni, de nem tervezek Magyarorszagon elni, es eleg sok borderline csöves rokonom van aki igenyt tartana a lakasra.

Mondjuk anno nem gondoltam hogy az oroszok es a kinaiak ilyen sok penzt pumpalnak a magyar ingatlanpiacba, ha par eve megvettem volna hitelre azt a pesti lakast amit gondolkoztam volna akkor mar dupla annyit erne.
Bar azt azert vettem volna meg hogy anyam el tudjon vallni a ferjetöl es ö lakjon ott, szoval passziv bevetelt nem generalna.

johat kulfoldon lakas eleg draga, foleg ha nem vmi faluban akarsz lakast/hazat.
Member
Gold: 1,593.00
Jan 20 2021 06:59pm
Kozben en meg 750k-t keresek havonta Angol tanarkent.
Nice Magyar nyomor.
Member
Gold: 0.00
Jan 21 2021 12:50am
Quote (Smat @ Jan 21 2021 01:59am)
Kozben en meg 750k-t keresek havonta Angol tanarkent.
Nice Magyar nyomor.

easiest dolog ever
Member
Gold: 1,700.00
Jan 21 2021 06:56am
Érdemes BC bányászatra szervert összerakni? Tegyük fel, hogy ingyen van az áram...
Go Back To Magyar Topic List
Prev1421042114212421342144765Next
Add Reply New Topic New Poll