Quote (josheide @ Jan 23 2014 01:01am)
Arra gondolok, hogy ha anyukad dolgozik es fizeti a 30k TB-t akkor gondolom abbol mind a negy gyereket fedezi az allam (illetve anyukad). Tehat 30k / 5 = fejenkent kb 6k forint / ho.
ad1: 5 gyereke van
ad2: A gyerekek iskolába járnak, és amig tanuló az állam fizeti "magának", nem muter helyettünk, neki tök8 hány gyereke van
ad3: 5 gyereke van, ebből 3 már magának fizeti a tb-t mivel már nem tanuló
És én most csak anyámról beszéltem mert ez a "családom" mert a többiek már saját családjukkal élnek, a saját tb-jüket fizetik etc.
Megint mondom, a mi családunk konkrétan jobban járna egy amerikai rendszerrel, mint ezzel. Alig vagyunk betegek, h aolyan van magunkat kúráljuk, 2 csonttörés történt az egész családban(1x combtörés, 1 ujjtörés) a 26 év alatt, 1-2 műtét max, 1 gyomormosás.
De azt is elmondom megint, hogy igazából faszom se számolgatná, hogy mennyit fizetünk TBre és közben mennyit voltunk orvosnál, ha azok, akiknek valóban szüksége lenne rá, megkapnák.
Ergo
Fizet mindenki 30 ezer forintot havonta
Mi is, de mi a "keretünkön" belül vagyunk, tehát nem költ ránk az állambácsi annyi pénzt mint mi neki
A szabó család is, de nekik van egy rákos gyerekük, meg a muter terhes, és ők meg a 2-3 szorosát élnék fel mint amit befizetnek.
Lehet?
nem lehet
fizessen mint a köles, adósodjon el, adja el a házat, ha életet akar a fiának
Ezt nekem magyarázhatod reggelig, "dolgoztam" a heim pál kórházban, ismerem a leányzó fekvését :/