Quote (josheide @ 18 Jan 2014 23:55)
Nem is arrol van szo, hogy miket kell osszegyujteni. Persze a nyelvvizsga penz - es akkor a nyelvorak is penzbe kerulnek...
Es akkor ez meg csak a nyelvora, azert sokan vesznek kulonorakat sok mas targybol is hogy sok pontjuk legyen.
Akiket en ismerek es Corvinusos lett az tobbnyire jomodu, konzervativ csaladokbol jott, es mivel nekik nem jott roszzul a Fideszes kormanyzas ezert nem csodalom, hogy a gyerekek jelentos resze is Jobboldali szavazo.
nagyon érdekes a tanulmány, csak van pár megjegyeznivalóm hozzá
egyrészt úgy olvastam elsőéveseket kérdeztek, ez egyrészt azért fura, mert nem képezik le nyilván a felsőbbévesek gondolkodását, akik talán gazdasági szempontból kicsit tisztábban látnak dolgokat (amúgy nem tuti :D), másrészt meg jóval több a fizetős is gondolom, mint a felsőbb évesek közül, ezért valóban inkább felsőközéposztálybeliek lehetnek a megkérdezettek.
személyes részről még két gondolat:
gazdasági szempontból (adó, nagycsaládoskedvezmény) jó a fideszkormányzás az én családomnak is, de ennek ellenére nem szavaznék rájuk, igazából elég szomorú, ha éppen a gazdaságilag függetlenebb felsőközép és afölötti osztály szavazatát meg "tudná venni" a fidesz pár ilyen lépéssel, és nem tudna függetlenül gondolkodni emiatt, és észrevenni, hogy hosszútávon rosszfele halad a gazdaság, ami a nem kivételezett cégeken, meg holdudvaron kívül kb. senkinek nem jó (csökkenő verseny, állami és eus pénzek egyenlőtlen elosztása, korrupció stb.)
a másik dolog, hogy én egy fideszes emberre emlékszem (fidelitasos, real madridos, partyarc aki apple cuccokkal vág fel facebookon, és fideszt meg a fradit élteti egész nap a timelineján) a lassan 4 év alatt amióta idejárok, bár nem vagyok túl szociális, és kerülöm a politikát általában egyetemen, de csak kormányellenes megjegyzésekre és kritikákra emlékszem mások szájából (az mondjuk igaz, hogy mostanában divat szidni a kormányt, kiállni meg kevesen állnak ki mellette, szóval titokban tuti vannak fideszes ismerőseim páran :D)
ami még érdekes volt, hogy második az együttpm (ez kicsit megnyugtatott), és 15% az egyéb a biztos pártválasztóknál