Quote (BmA_BeMyAngel @ 19 Feb 2015 20:55)
ja csak nekem nem az a végcélom hogy 40 évig ugyanazt nyomjam
Nem tudom miért hiszed, hogy ha nem leszel a világon a legjobb, akkor 40 évig ugyanazt kell csinálnod és alig fogsz pénzt kapni.
Hiányszakma. Az igény növekszik, és mégsincs egyre több műszakis / természettudományos ember, sőt...
Azt csinálsz, amit akarsz a szakmában. Amit meg tudsz tanulni, azt tolhatod, mert úgyis hiány van.
Quote (BmA_BeMyAngel @ 19 Feb 2015 21:00)
ja mondjuk ez igaz hogy kicsit előreszaladtam és eltértem az origi témától lol rofl. de kicsit a kérdésemben bennevolt a hosszútáv is, habár nem érzékeltettem.
nemrég beszéltem 1 sráccal aki kint dolgozott németországban és ő mondta hogy vannak ott ilyen 30-35 éves középvezetők akik már 10k eurot visznek haza, aztán az úgy elég nice még az életed kezdetén. nemtudom magyarországon mennyire lehet hasonló dolog reális de gondolom annyira nem, arra gondoltam hogy talán ilyen pró nyelvtudással esetleg, de akkor ti azon az elven vagytok hogy igazából nem számít olyan sokat
Magyarországon ez totál elérhetetlen, de nem az extra nyelvtudásuk miatt jutottak oda, ez is biztos.
Egy csomó vezető van a cégnél, aki csak angolul tud. A németet a cég taníttatja annak, aki akarja, de aki tud németül az is angolul beszél a németekkel...
Quote (BmA_BeMyAngel @ 19 Feb 2015 20:55)
hát mondjuk gondolj arra hogy nem feltétlenül szeretnék alsó szintű beosztásban levő mérnökként dolgozni végig, hanem mondjuk szívesen lennék idővel középvezető vagy még több is akinek mondjuk sok ügyféllel kell kommunikálnia, utazni etc. meg nyelveket tudni amúgyis kurvamenő szerintem, ilyen 5-6 nyelvet akarok tudni minimum mire ded
De ezt nem az extra nyelvek, hanem a vezetői képességeid fogják eldönteni. Ha jól rögtönzöl, jól irányítasz embereket, jól átlátod a szakmai dolgokat, könnyen teremtesz kapcsolatot stb, akkor vesznek téged elő, nem akkor ha még három nyelven tudsz.
A nyelvtudás itt tényleg csak arra kell, hogy mindenképpen tudj kommunikálni mindenkivel, akivel szükséges.
Quote (Cpt_Ghost @ 19 Feb 2015 21:02)
azert eros kijelenteni hogy az indiai munkaero szar
Igen, amit kiszarunk az szakmailag jobb.
Itt a munka jelentős része abból áll, hogy rendbehozzák, amit az indiai meg a kínai telephelyeken elbasznak.
Nem véletlenül nem viszik egyébként kínába a legtöbb dolgot, csak a legótvarabbakat. Hidd el, ha lehetne ott lenne, mert olcsóbb.
Quote (Cpt_Ghost @ 19 Feb 2015 21:48)
egymilliard emberbol biztos sok a hulye is
de azert nekik megis van valahogy egy space programjuk, mi meg orulunk ha csinalnak rolunk kepeket az urbol
Nyilván vannak köztük jók is, de arányaiban sokkal kevesebben, mert az oktatás náluk elég szar.
This post was edited by CyberPunk666 on Feb 19 2015 02:13pm