d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > General That Feel When Topic > Mutasd Ki érzéseid
Prev1411341144115411641175001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 69.85
Feb 19 2015 12:51pm
Quote (BmA_BeMyAngel @ 19 Feb 2015 20:49)
hát azért svájcba nem ártana még olasz meg francia szerintem, sosem lehet elég nyelvet tudni. én nagyon sok zsenit ismerek amúgy főleg így a bmen szóval lehet kicsit más a perspektívám. simán csak nem érzem úgy hogy bármilyen különleges tudással rendelkeznék amivel ott KITŰNHETNÉK a többi mérnök közül

MInek? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

sok muszaki szakanyag lehet franciaul meg olaszul. :DDDDDDDDDDDDDDD

Batyam 1 nyelvet tudott, angolt, ugy ment ki, nem az alapjan iteltek, hanem a szakmai tapasztalata es tudasa szerint. Baszhatod, hogy beszel 5 nyelvet, ha nem leszel jo tervezonek, vagy akarminek, amire jelentkezel.

Szakmaban kell jo lenni, a nyelvben meg csak annyira, hogy a szakanyagot ertsd, egy masik temaban mar cp irta nemreg, hogy lehet az ilyen jogi/kozgazdasz/diplomata palyanal szamit a 10/10 fogalmazas is, muszakin inkabb tomondatok tartalommal.

This post was edited by Baleee on Feb 19 2015 12:52pm
Member
Gold: 1.00
Feb 19 2015 12:51pm
Quote (jarabekg @ 19 Feb 2015 16:41)
értelmes német és/vagy angolul beszélő villamos/szofvtveres ember nem akar 250-ért itthon dolgozni, amikor két óra repülőúttal 4x ennyit kereshet imo :wacko:

több "rossz" szakember kéne, hogy fel lehessen tölteni ezeket az állásokat is, de mire a vidéki főiskolák/egyetemek lereagálják az igényt az 3-5-8 év szokott lenni, annyi idő alatt meg már rég kihelyezték az egész vállalatot indiába vagy kínába ^^

Telefonról nincs kedvem hosszan írni, de ne elég erős kijelentés, hogy aki nem megy el az hülye és csak a rosszak maradnak.
Sokan vannak mondjuk itt akik nem pályakezdők vagy nem akarják a barátaikat itthagyni. Vagy a gyereket kitenni egy országváltásnak.
Amúgy egyáltalán nem kell kurvajónak lenni, hogy kimegess. Nem a szakmai kvalitasokon múlik, hogy kimész-e külföldre.
Ott pont ugyanannyi a hülye mint itt.

Egyébként nem fogják kirakni se Indiába, se Kínába, mert az ottani munkaerő szar. Azért vannak itt mert itt el is készül, működni is fog, de negyedannyiért, mint Németországban.
Member
Feb 19 2015 12:55pm
Quote (BmA_BeMyAngel @ 19 Feb 2015 20:49)
hát azért svájcba nem ártana még olasz meg francia szerintem, sosem lehet elég nyelvet tudni. én nagyon sok zsenit ismerek amúgy főleg így a bmen szóval lehet kicsit más a perspektívám. simán csak nem érzem úgy hogy bármilyen különleges tudással rendelkeznék amivel ott KITŰNHETNÉK a többi mérnök közül

Arra lenne jó, hogy megveregessék a vállad es soha ne használd.
Mérnöki munkakörben csak tudj félreértés nélkül kommunikálni és ezután csak a szakmai kvalitás számít.
De aztán ne gondold, hogy máshol sokkal okosabbak élnek. Ők is büdöset szarnak, ahogy a mondás tartja.
Member
Gold: 834.97
Feb 19 2015 12:55pm
Quote (Baleee @ Feb 19 2015 07:51pm)
MInek? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

sok muszaki szakanyag lehet franciaul meg olaszul. :DDDDDDDDDDDDDDD

Batyam 1 nyelvet tudott, angolt, ugy ment ki, nem az alapjan iteltek, hanem a szakmai tapasztalata es tudasa szerint. Baszhatod, hogy beszel 5 nyelvet, ha nem leszel jo tervezonek, vagy akarminek, amire jelentkezel.

Szakmaban kell jo lenni, a nyelvben meg csak annyira, hogy a szakanyagot ertsd, egy masik temaban mar cp irta nemreg, hogy lehet az ilyen jogi/kozgazdasz/diplomata palyanal szamit a 10/10 fogalmazas is, muszakin inkabb tomondatok tartalommal.

hát mondjuk gondolj arra hogy nem feltétlenül szeretnék alsó szintű beosztásban levő mérnökként dolgozni végig, hanem mondjuk szívesen lennék idővel középvezető vagy még több is akinek mondjuk sok ügyféllel kell kommunikálnia, utazni etc. meg nyelveket tudni amúgyis kurvamenő szerintem, ilyen 5-6 nyelvet akarok tudni minimum mire ded

Quote (CyberPunk666 @ Feb 19 2015 07:55pm)
Arra lenne jó, hogy megveregessék a vállad es soha ne használd.
Mérnöki munkakörben csak tudj félreértés nélkül kommunikálni és ezután csak a szakmai kvalitás számít.
De aztán ne gondold, hogy máshol sokkal okosabbak élnek. Ők is büdöset szarnak, ahogy a mondás tartja.

ja csak nekem nem az a végcélom hogy 40 évig ugyanazt nyomjam

This post was edited by BmA_BeMyAngel on Feb 19 2015 12:56pm
Member
Feb 19 2015 12:58pm
Quote (BmA_BeMyAngel @ 19 Feb 2015 20:55)
hát mondjuk gondolj arra hogy nem feltétlenül szeretnék alsó szintű beosztásban levő mérnökként dolgozni végig, hanem mondjuk szívesen lennék idővel középvezető vagy még több is akinek mondjuk sok ügyféllel kell kommunikálnia, utazni etc. meg nyelveket tudni amúgyis kurvamenő szerintem, ilyen 5-6 nyelvet akarok tudni minimum mire ded

Batyam a harmadik heten ment nemetbe fonokevel szakmai konferenciara es mint mondtam a kezdo fizu 8k korul siman megvan egy jo diplomaval meg 2+ ev szakmai gyakorlattal, szoval nem tudom megint mirol beszelsz, arrol volt szo, mivel kezded el, ahhoz, hogy startolj jo fizuval a szaknyelv kell, nem, hogy 5 nyelven tudj. Nagyon elorerohansz.
Member
Gold: 834.97
Feb 19 2015 01:00pm
Quote (Baleee @ Feb 19 2015 07:58pm)
Batyam a harmadik heten ment nemetbe fonokevel szakmai konferenciara es mint mondtam a kezdo fizu 8k korul siman megvan egy jo diplomaval meg 2+ ev szakmai gyakorlattal, szoval nem tudom megint mirol beszelsz, arrol volt szo, mivel kezded el, ahhoz, hogy startolj jo fizuval a szaknyelv kell, nem, hogy 5 nyelven tudj. Nagyon elorerohansz.

ja mondjuk ez igaz hogy kicsit előreszaladtam és eltértem az origi témától lol rofl. de kicsit a kérdésemben bennevolt a hosszútáv is, habár nem érzékeltettem.

nemrég beszéltem 1 sráccal aki kint dolgozott németországban és ő mondta hogy vannak ott ilyen 30-35 éves középvezetők akik már 10k eurot visznek haza, aztán az úgy elég nice még az életed kezdetén. nemtudom magyarországon mennyire lehet hasonló dolog reális de gondolom annyira nem, arra gondoltam hogy talán ilyen pró nyelvtudással esetleg, de akkor ti azon az elven vagytok hogy igazából nem számít olyan sokat

This post was edited by BmA_BeMyAngel on Feb 19 2015 01:01pm
Member
Gold: 80.00
Feb 19 2015 01:02pm
Quote (CyberPunk666 @ 19 Feb 2015 19:51)
Telefonról nincs kedvem hosszan írni, de ne elég erős kijelentés, hogy aki nem megy el az hülye és csak a rosszak maradnak.
Sokan vannak mondjuk itt akik nem pályakezdők vagy nem akarják a barátaikat itthagyni. Vagy a gyereket kitenni egy országváltásnak.
Amúgy egyáltalán nem kell kurvajónak lenni, hogy kimegess. Nem a szakmai kvalitasokon múlik, hogy kimész-e külföldre.
Ott pont ugyanannyi a hülye mint itt.

Egyébként nem fogják kirakni se Indiába, se Kínába, mert az ottani munkaerő szar. Azért vannak itt mert itt el is készül, működni is fog, de negyedannyiért, mint Németországban.

azert eros kijelenteni hogy az indiai munkaero szar
Member
Feb 19 2015 01:03pm
Quote (BmA_BeMyAngel @ 19 Feb 2015 21:00)
ja mondjuk ez igaz hogy kicsit előreszaladtam és eltértem az origi témától lol rofl. de kicsit a kérdésemben bennevolt a hosszútáv is, habár nem érzékeltettem.

nemrég beszéltem 1 sráccal aki kint dolgozott németországban és ő mondta hogy vannak ott ilyen 30-35 éves középvezetők akik már 10k eurot visznek haza, aztán az úgy elég nice még az életed kezdetén. nemtudom magyarországon mennyire lehet hasonló dolog reális de gondolom annyira nem

Nezzuk szazalekba, hogy mondjuk ott csalados emberkent a fizetesednek ilyen pozicioban elkoltod 70-80%-at, ameddig itthon, lehet, hogy 100%, de messze nem elsz olyan szinvonalon. Szoval nyilvan nem fogsz itthon keresni, 3-4milla bruttot, ha a kulfoldihez nezed, de mondjuk az az itthonival abban a pozicioban mefeleltetheto 600-800k bruttonak, azert teny, hogy szpe fizu mar, megsem elsz mondjuk 3 gyerek, feleseg, kertes haz, etc, amiket pl fentebb irtam, olyan eletszinvonalon, mint mondjuk az altalad hozott nemet pelda.

This post was edited by Baleee on Feb 19 2015 01:03pm
Member
Gold: 1,630.69
Feb 19 2015 01:08pm
Quote (Baleee @ Feb 19 2015 07:58pm)

2010es atlagfizetesek, beütöttem a profilt amit leirtal

Schwellen alatt az 50%-nal kell nezni, az kb a realis fizetes. 10k fölött keresö fiatal ismerösöm az csak egy van, aki maganvallalkozo, es bejött neki az elet.

Member
Feb 19 2015 01:11pm
Indulok haza, remélem addig nem ül le a topik.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1411341144115411641175001Next
Closed New Topic New Poll