d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Ha Holnap Lenne A Választás > Kire Szavaznál?
Prev1404142434448Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 6,440.13
Oct 10 2012 03:29pm
Quote (Anarkin @ Oct 10 2012 10:13pm)

Most ha így megy más szakokon is (mert miért ne), és ezekből kerülnek ki a gazdasági-, állami vezetők, döntéshozók, bármi és csak 1-1 Beni van (hogy ne magammal példálózzak)

szégyenlem magam, hogy bárhol példaként hangzom el :D
Member
Gold: 0.00
Oct 10 2012 03:42pm
Quote (jarabekg @ 10 Oct 2012 23:28)
a kettőben kb az egyezik, hogy fizetni kell a felsőoktatásért, a különbség az, hogy az egy jól kitalált valami volt, ez meg egy tényleg látványosan szar rendszer, csak azért mert egy csomó demagóg szarságot lenyomtak az ostoba hőzöngők torkán.

A tervek szerint a 2007-ben beiratkozottaktól kezdve 2008 szeptemberétől minden egyetem és főiskola fejlesztési részhozzájárulást (FER), köznyelven tandíjat szedett volna a hallgatóitól. Ez alapképzésben a tényleges költségeknek 20%-a[38] (évi 105 ezer), mesterképzésben 30%-a (150 ezer Ft) lett volna – a felsőoktatási intézmények azonban kérhettek volna ennél ötven százalékkal többet vagy kevesebbet is. Csak a második évtől kérhettek volna pénzt a hallgatóktól, ugyanis a fizetendő összeg az első év tanulmányi eredményétől függően változott volna – a legjobban teljesítő 15 százalék tandíjmentességével.
A tandíj alól mentesülő diákok arányát kezdetben az egyetemek maguk szabhatták volna meg (például az ELTE először 0%-ot, majd a diákok általános felháborodásának hatására végül 5%-ot állapította meg[39]). Ezt a részt később, a diákok ellenállását látva módosították, így az egyetemeket, főiskolákat kötelezték[40] legjobban teljesítő 15% felmentésére.
A hátrányos helyzetű tanulókat és a gyermeküket gondozó kismamákat továbbra is mentesítették volna bármiféle tandíj fizetésétől.[41]
A teljes tandíj a felsőoktatás afféle többletforrása lett volna úgy, hogy az intézmények kötelesek lettek volna ennek 30–50%-át tanulmányi ösztöndíjra, a többit pedig fenntartásra, illetve fejlesztésre fordítani. Így a befizetett tandíj a tervek szerint a felsőoktatásban maradt volna.[42]

ez sokkal jobban hangzik, mint ami most van. ez megfejelve a diákhitel2-vel, egy jóval barátibb konstrukció lenne a szegényebbek számára is szerintem
Member
Gold: 5,390.00
Oct 10 2012 03:51pm
Quote (tevetava @ Oct 10 2012 10:42pm)
A tervek szerint a 2007-ben beiratkozottaktól kezdve 2008 szeptemberétől minden egyetem és főiskola fejlesztési részhozzájárulást (FER), köznyelven tandíjat szedett volna a hallgatóitól. Ez alapképzésben a tényleges költségeknek 20%-a[38] (évi 105 ezer), mesterképzésben 30%-a (150 ezer Ft) lett volna – a felsőoktatási intézmények azonban kérhettek volna ennél ötven százalékkal többet vagy kevesebbet is. Csak a második évtől kérhettek volna pénzt a hallgatóktól, ugyanis a fizetendő összeg az első év tanulmányi eredményétől függően változott volna – a legjobban teljesítő 15 százalék tandíjmentességével.
A tandíj alól mentesülő diákok arányát kezdetben az egyetemek maguk szabhatták volna meg (például az ELTE először 0%-ot, majd a diákok általános felháborodásának hatására végül 5%-ot állapította meg[39]). Ezt a részt később, a diákok ellenállását látva módosították, így az egyetemeket, főiskolákat kötelezték[40] legjobban teljesítő 15% felmentésére.
A hátrányos helyzetű tanulókat és a gyermeküket gondozó kismamákat továbbra is mentesítették volna bármiféle tandíj fizetésétől.[41]
A teljes tandíj a felsőoktatás afféle többletforrása lett volna úgy, hogy az intézmények kötelesek lettek volna ennek 30–50%-át tanulmányi ösztöndíjra, a többit pedig fenntartásra, illetve fejlesztésre fordítani. Így a befizetett tandíj a tervek szerint a felsőoktatásban maradt volna.[42]

ez sokkal jobban hangzik, mint ami most van. ez megfejelve a diákhitel2-vel, egy jóval barátibb konstrukció lenne a szegényebbek számára is szerintem

persze hogy sokkal jobb, mint az intézkedések 90%-a, de nem tudták úgy lekommunikálni, hogy azt előnyükre fordítsák. De most hogy nyomatják a sok mocskolódó demagóg szarságot, a nép boldog, és a poll eredményét is érdemes...
Member
Oct 10 2012 03:55pm
Quote (jarabekg @ 10 Oct 2012 23:51)
persze hogy sokkal jobb, mint az intézkedések 90%-a, de nem tudták úgy lekommunikálni, hogy azt előnyükre fordítsák. De most hogy nyomatják a sok mocskolódó demagóg szarságot, a nép boldog, és a poll eredményét is érdemes...

engem a 22 jobbik jobban kiakaszt mint a 17 fidesz, az az igazság
Member
Gold: 5,390.00
Oct 10 2012 04:04pm
Quote (beni @ Oct 10 2012 09:28pm)
Én magamra is értem az egészet. Én sem tanultam kb semmit az egyetemen, tele voltam fos jegyekkel (nálunk mondjuk 3-as összátlag alatt nem kaphatsz diplomát) nem írtam tdk-t, stb. És bánom is, hogy nem tettem oda jobban magam az egyetemen, amit mondjuk egy ilyen rendszer biztos ösztönzött volna. A véleményemet nem úgy alakítottam ki, hogy magamnál húzzam meg a határvonalat, hanem úgy, ahogy szerintem egy jó rendszernek működnie kéne. Ismerek olyat, aki 7 évig járt egyetemre, de másod évtől már tudta, hogy nem akarja befejezni. Elkezdett mellette melózni, minden félévben felvett egy tárgyat és élvezte a diákigazolvány és a státusz előnyét, jól tudván, hogy egész biztosan nem fogja befejezni. A rendszer eddig nem kezelte ezeket az embereket. Se azokat, akik lustaságból, "majd jövőre bejárok" módon ellógták a sulit. Persze nem azt mondom, hogy mostantól fizessen mindenki, csak azt, hogy ezekkel valamit kell kezdeni.

Az egyetem legyen elit képzés, amin nem kell az ország felét átpréselni. Szerintem. (pláne úgy, hogy a való életben kurvára nem veszed hasznát a legtöbb helyen elsajátított tudásnak)

egyébként, az a gond, hogy pozitív ösztönzéssel egy ilyen szegény ország nem élhet, mint írta nyári ruha vagy karan amelyik külföldön él, hogy a vikes 5.6 aki 30 k-t kap, annak is a sokszorosát kapja csak azért mert bejár vagy nem is tudom.

mechatronikán ahol tényleg tanulnak is az emberek és nem csak szenvednek, is alig lehet ösztöndíjat kapni, 3,6-ra 5-kt kapott a csoporttársam, és annyit tanult, hogy simán elmehetett volna melózni nap 8 órában, és ezerszer jobban keresett volna, mellette meg simán eléldegélt volna kettessel. Szerintem nem igazán van egyetemen belül igazi kiugrási lehetőség, aki meg ideje korán tudományos munkatárssá válik, az meg még könnyebben ott is ragad.
Quote (tevetava @ Oct 10 2012 10:55pm)
engem a 22 jobbik jobban kiakaszt mint a 17 fidesz, az az igazság

akik a fideszre nyomtak azoknak köze nincs a politikához, akik a jobbikra, azok meg egyszerűen ostobák
Member
Gold: 0.16
Oct 10 2012 04:32pm
Last Post.: 13 days ago

Mire eljutottam oda, hogy végre értelmes postokat lássak, elálmosodtam..
igaz, én valamiért mindig is megtartottam magamnak a véleményem, és tiszteletben tartom másokét,
persze van 1-2 ember akinek postját olvasva az öngyilkosságon gondolkozok, hogy ilyen emberekkel élek együtt.
nahde, én csak olvasó leszek.. egyébként tetszik a topic

holnap olvasom tovább !

Quote (jarabekg @ Oct 10 2012 10:04pm)
akik a fideszre nyomtak azoknak köze nincs a politikához, akik a jobbikra, azok meg egyszerűen ostobák

valószínű baszdmeg.

This post was edited by AngryBug on Oct 10 2012 04:35pm
Member
Gold: 80.00
Oct 10 2012 11:32pm
Quote (jarabekg @ 11 Oct 2012 00:04)
egyébként, az a gond, hogy pozitív ösztönzéssel egy ilyen szegény ország nem élhet, mint írta nyári ruha vagy karan amelyik külföldön él, hogy a vikes 5.6 aki 30 k-t kap, annak is a sokszorosát kapja csak azért mert bejár vagy nem is tudom.

mechatronikán ahol tényleg tanulnak is az emberek és nem csak szenvednek, is alig lehet ösztöndíjat kapni, 3,6-ra 5-kt kapott a csoporttársam, és annyit tanult, hogy simán elmehetett volna melózni nap 8 órában, és ezerszer jobban keresett volna, mellette meg simán eléldegélt volna kettessel. Szerintem nem igazán van egyetemen belül igazi kiugrási lehetőség, aki meg ideje korán tudományos munkatárssá válik, az meg még könnyebben ott is ragad.

es sajnos tenyleg, iso normalis jobboldal
Member
Oct 11 2012 03:19am
valaki mondja már meg nekem, hogy miért lenne jobb nekünk a jobbikkal?
Member
Gold: 80.00
Oct 11 2012 03:25am
Quote (paradicsomzoltan @ 11 Oct 2012 11:19)

Sok a mazochista.
Member
Gold: 33,265.80
Oct 11 2012 09:21am
Quote (paradicsomzoltan @ 11 Oct 2012 11:19)

Karikas ostort mindenkinek!
Go Back To Magyar Topic List
Prev1404142434448Next
Add Reply New Topic New Poll