Quote (beni @ Oct 10 2012 09:28pm)
Én magamra is értem az egészet. Én sem tanultam kb semmit az egyetemen, tele voltam fos jegyekkel (nálunk mondjuk 3-as összátlag alatt nem kaphatsz diplomát) nem írtam tdk-t, stb. És bánom is, hogy nem tettem oda jobban magam az egyetemen, amit mondjuk egy ilyen rendszer biztos ösztönzött volna. A véleményemet nem úgy alakítottam ki, hogy magamnál húzzam meg a határvonalat, hanem úgy, ahogy szerintem egy jó rendszernek működnie kéne. Ismerek olyat, aki 7 évig járt egyetemre, de másod évtől már tudta, hogy nem akarja befejezni. Elkezdett mellette melózni, minden félévben felvett egy tárgyat és élvezte a diákigazolvány és a státusz előnyét, jól tudván, hogy egész biztosan nem fogja befejezni. A rendszer eddig nem kezelte ezeket az embereket. Se azokat, akik lustaságból, "majd jövőre bejárok" módon ellógták a sulit. Persze nem azt mondom, hogy mostantól fizessen mindenki, csak azt, hogy ezekkel valamit kell kezdeni.
Az egyetem legyen elit képzés, amin nem kell az ország felét átpréselni. Szerintem. (pláne úgy, hogy a való életben kurvára nem veszed hasznát a legtöbb helyen elsajátított tudásnak)
egyébként, az a gond, hogy pozitív ösztönzéssel egy ilyen szegény ország nem élhet, mint írta nyári ruha vagy karan amelyik külföldön él, hogy a vikes 5.6 aki 30 k-t kap, annak is a sokszorosát kapja csak azért mert bejár vagy nem is tudom.
mechatronikán ahol tényleg tanulnak is az emberek és nem csak szenvednek, is alig lehet ösztöndíjat kapni, 3,6-ra 5-kt kapott a csoporttársam, és annyit tanult, hogy simán elmehetett volna melózni nap 8 órában, és ezerszer jobban keresett volna, mellette meg simán eléldegélt volna kettessel. Szerintem nem igazán van egyetemen belül igazi kiugrási lehetőség, aki meg ideje korán tudományos munkatárssá válik, az meg még könnyebben ott is ragad.
Quote (tevetava @ Oct 10 2012 10:55pm)
engem a 22 jobbik jobban kiakaszt mint a 17 fidesz, az az igazság
akik a fideszre nyomtak azoknak köze nincs a politikához, akik a jobbikra, azok meg egyszerűen ostobák