Quote (smokingcanrevealhiddenlasertraps @ Jul 8 2020 05:42pm)
why? vaj olyan modell is, ahol a fejvadasz nem az eladott ember erteke alapjan kapja a bonuszt?
eddig en hallottam olyanrol, hogy a szazalekos bonuszt kap, de nalunk pl az illeto hsvi fizujanak 3xosat kapta a fejvadasz ceg, azt tudom. hogy ebbol konretan a fejvadasz mennyit kap, azt nem tudom
sose ertettem, hogy ezeket miert nem az adott ceg munkaugyese csinalja, de amugyis tbh a velemenyem az egeszrol, hogy full felesleges a munkajuk, ahogy valoszinuleg a tied is, de meggyozheto vagyok az ellenkezojerol)))
miutan az autismod olyan fokokra emelkedett, hogy a leirt szoveget nem tudod ertelmezni ezert leirom meg egyszer: a modern fejvadasz cegek alatalaban arra kotnek szerzodest, hogy hoznak 4-5 megfelelo jeloltet. Ezen felul van valszeg a sikerdij, de mar reg nem kuzarolag sikerdij alapon szamlaznak, ami azt eredmenyezi, hogy mindenkire irogatnak a recruiterek linkedinen, hogy legyen egy adatbazisuk, ahonnan akarmikor elo lehet rantani jeloltet.
Quote (llllllllllll @ Jul 9 2020 08:58am)
Szerintem egy cegnek sokkal olcsobb kulsos ceggel szerzodni es csak a felvett emberek utan fizetni, mint 20 recruitert alkalmazni full time
Bar szerintem a legtobb multi mindkettot csinalja
Tok oszinten amugy nem latom at teljesen, hogy erre miert van szukseg, egy csomoszor elofordul, hogy latom ugyan azt a pozit linkedinen egymas alatt a cegtol aki fel akar venni, meg a recruiter cegtol akit megbiztak extra recruitalasra xd
pl. a Spotify is csinalja mindkettot, csak nem ertem miert, mert elvileg minden openingre 100+ ember jelentkezik
This post was edited by BOSCH_CEO on Jul 9 2020 02:14am