Quote (Smat @ Jul 4 2020 06:50am)
Vettem egy pi zero W-t, van itt olyan aki foglalkozik raspberry pi-vel hobbi szinten? Szeretnek egy hangvezerleses smart systemet csinalni a hazban, lampat feloltani, tvt bekapcsolni, ajtot bezarni, takarito robotot elinditani etc.
A programozas reszevel nagyon hadilabon allok meg de mar eleg sok tutorialt elolvastam es talan mar ertem ennek a projectnek ugy kb az 1%-at igy ~1 het utan.
A layout a hazban ugy nezne ki hogy 3 szobaban lenne mikrofon de nem tudom hogy az echo mennyire bassza szet ezt a tervet mert olvastam hogy ilyen endless loop lehet az egeszbol es csak ugyan azt az egy commandot fogja hallani a gep ha a mikrofonok tul kozel vannak illetve ha olyan helyen allok a lakasban hogy mind a 3 meg fedi a max tavolsagot. A sensitivityvel nem szeretnek baszakodni mert akkor kiabalni kell vagy suttogni..
help
és ezt miért nem Google home/ alexaval oldod meg? Bár akkor összes kapcsolót, relet, termosztátot, etc ki kell cserelned, de onnantól kimondod az adott eszköz/szoba nevet és tudod irányítani
én ezt a Smart home projektet elkezdtem, jelenleg a riasztó, termosztát, vilagitasok, klíma megy telefonos/hang vezérléssel. Ajto zárat egyelőre nem merem erre bízni. Ellehet vele baszni végtelen időt l, viszont nem valami drága a kialakítás már ha tudsz villanyt szerelni illetve burkolni