Quote (SteelMeetsSteel @ Jun 8 2021 10:20am)
egy konnyed gyorsuaszast nem olyan nagy dolog megtanulni, anelkul nagyon sokat kifog venni beloled barmennyit is kell uszni
nem egezsen ertem mit varsz az uszoruhatol, de a kutyauszason biztosan nem fog eleget segiteni
(tobbszor is leusztam komolyabb tavokat (5-15-30 km))
Azta k élet, gz! Én most szeretnék megtanulni télen úszni, öcsém szerencsére mondta, hogy megtanít. Gyerekkoromban tudtam úszni, azóta totál elfelejtettem, ráadásul rohadt gyorsan is fáradtam, bár most sokkal jobb a kondim.
Quote (Smat @ Jun 8 2021 07:15am)
Na jo, a faszom kivan a hasznalt bringas buzikkal itt, rendeltem egy hasznalt argon bringat, nagyon olcso volt ugyhogy gondoltam hogy valami hibaja biztos lesz de arra nem gondoltam hogy konkretan LESZAKADT a hatso kereket meg mindent tarto kampo(nem tudom mi a magyar neve, angolul dropoutnak hivjak), nem a cserelheto resze hanem ami konkretan a vazon van kampok szakadtak le, kb mintha valaki kalapaccsal verte volna le rola(az mar csak mellekes hogy egy kb 3 centis hajszalrepedes is volt ami vegigfutott a vazon ott ahol lebarmoltak a kampot az egyik oldalon).. 1 hetig veszekedtem az eladoval mire nagynehezen az appon beluli "birosag" azt mondta hogy moslekot adott el ez a buzi es visszakaptam a penzemet.. Tuti hogy nem a csomagszallito baszta tonkre mert ugy bevolt tekerve a bringa hogy 40 percig csomagoltam kifele annyi bubis muanyaggal volt betekerve az egesz..
Inkabb rendeltem egy viszonylag noname markat ami teljesen uj es van ra 2 ev gari. Trinx tempo, shimano cuccokkal, 10 kilo korul van szoval nem fogok beleszakadni hogyha felkell cipelni par emeletet pl. de nyilvan nem fogok vele tour de franceot nyerni.
Ha ezutan bringat veszek akkor valoszinuleg argon lesz de zsir uj sony eric sony argon, amire nyilvan sporolni kell majd, de ilyen hasznaltakba nem nyulok bele megegyszer...
/rant over
Én használtan vettem és inkább upgradeltem, kerékszett még mindig gecijó. Nem tudom milyen shimano volt, nem írtad, szerintem erre a célra legalább egy sora / 105-t tervezz, ultegra már amatőr/pro kategória.
Gumira figyelj majd még oda egy normális alu felniszetten kívül ( DT és Mavic is játszik a Fulcrum-on kívül [ alu, belépőszint ] ).
Eleinte sajnáltam a GP5000 árcéduláját, de egyáltalán nem bántam meg. Az idei évre ( 5k-t terveztem ) bőven kitart. 3-400 km alatt nem kaptam defektet, igazából 2k óta nem kaptam már defektet.
--
Legutolsó poszt óta ezeket toltam, ma jó volt bringával menni melózni, legalább megspóroltam az edzés időt.

Hazafelé még baszattam egyet erdőben is az országútival, így kikerültem a legszopóbb autóforgalmat. ( Adyligeti emelkedő + Nagykovácsi út )
ÁLat volt, holnap is bicóval megyek. ( reggel elfelejtettem Strava-t indítani, mintha nem is tekertem volna :hehe: )
Soon amúgy 420. bicós edzés, meg fogom ünnepelni egy perzseléssel + túrával az erdőben. ( szerencsére egyre kevesebbet pánikolok, mióta nem betépve tekerek )
Illetve tesóm rá akar venni nagyon a montira, lehet elkurvulok még idén. ( jövőre terveztem )
Ahogy írtam már most kondizok is heti 1-2x, lábazást skipel(t)em. Ha rendesen befeszítem, akkor tök jól elhatárolódva látszódnak a különböző izmok.

--
Quote (Smat @ Jun 8 2021 07:22am)
Szakertsd meg az elozo postomat Bence!
Ja amugy a progress most igy nez ki az ironmanhez:
Futas: Heti 40km, 4:50-5:40/km kozotti tempoval meg elkezdtem egy ilyen virtual challenge akarmit amit mindig feldob a facebook, regisztraltam ra, legalabb kapok egy szep kis finishers medalt hogy meglegyen az erzes hogy vegigcsinaltam
Bringa: A montival heti 30km korul volt, de ebbol kb 5km volt rendes uton, a tobbit pump track meg erdoben haverokkal
Uszas: Jelenleg kutyauszasban megy a dolog, nem nezem se az idot se a tavot, orulok ha nem fulladok meg atm. Valami normalisabb uszoruhat szeretnek rendelni ami egy kicsit segitene azon hogy ne lefele menjenek a labaim es tudjak egy kicsit temposabban haladni majd
Idaig ennyi, a kovetkezo updatet szerintem azutan tolom hogy megjott a bringa es letekertem kb 100km-et.
Bringa, monti nem rossz ötlet a szint azért jó kondit ad erdőben, de az országútis edzéseket minél előbb el kéne kezdened.
Gyakorolj majd egy normális bringa utáni futást is, ez lesz a kritikus pont valószínűleg a versenyen.
Úszáshoz nem tudok hozzászólni, meg nem fulladok, de egyelőre komolytalan kategória a tudásom.
Futás, a félmaraton bicó után nagyon gusztustalan, nem tudom, hogyan készülj. Én 21-ket tuti, hogy nem mennék, max 10, de inkább 6-7 és lehetőleg azt is terepen ( erdő ), izületeidnek jobb és sokkal funabb is.
This post was edited by ecnebketto on Jun 8 2021 02:55pm