d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Afk Tekerek
Prev1403404405406407410Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,593.00
Jun 8 2021 05:06am
Quote (SteelMeetsSteel @ 8 Jun 2021 16:20)
egy konnyed gyorsuaszast nem olyan nagy dolog megtanulni, anelkul nagyon sokat kifog venni beloled barmennyit is kell uszni

nem egezsen ertem mit varsz az uszoruhatol, de a kutyauszason biztosan nem fog eleget segiteni

(tobbszor is leusztam komolyabb tavokat (5-15-30 km))

Nice, igazabol en meg azon a ponton vagyok hogy meg mindig felek a viztol szoval egyenlore csak szokni szeretnem az erzest hogy vizben vagyok es esetleg nem fulladok meg.

Quote (cowding @ 8 Jun 2021 16:49)
gondolom melluszni probál(?) és lefele rug a lábával és valamennyi felhajtóerőt ad egy olyan ruha, en vizisieltem benne és érezhető a felhajtóereje (bár az uszástechnikán nem fog annyit segiteni mintha egy olyan uszástanito hab szörfdeszkával megtanulná rendesen)

Ja, kikolcsonoztem egyet az egyik oran kivancsisagbol, erezheto volt a kulonbseg, nyilvan nem fog megtanitani uszni a ruha de remelhetoleg javit a testtartason egy kicsit.

Quote (bazdmegmarnemtudom @ 8 Jun 2021 17:01)
lassu/helytelen uszas kegyetlen faraszto. inkabb tanulj meg normalisan uszni. uszoruha nem tudom minek. az max gecihideg vizben jo, meg ha van meduza. gondolom a caparuha, ami gyorsit, az banned (?). a felhajtoeros ruha meg sztem folosleges, hosszutavon sztem szarabb is, kb mint 1 fecske

Ofc faraszto, jelenleg kivagyok mint a kutya egy 50 perces ora utan. A Michael Phelps fele Speedo caparuha ofc banned de max 5mm vastag ruha megengedett es sokan hasznaljak ha ilyen szeptember kornyeken van a verseny pl.

Quote (Karan2_Returned @ 8 Jun 2021 17:39)
Uszoruha helyett inkabb elmennek egy tanarhoz, szerintem elsö ora utan nagyjabol vizszintesen tudnal maradni. A gyorsuszast meg nem veletlenül hivjak ugy, es szerencsere a legkönnyebb megtanulni. Esetleg meg azt probald ki hogy valtogatsz a gyors- es a hatuszas között.

Csoporttal tanulok uszodaban, kicsit lassabban tanuljuk a dolgokat mert hat ugye csoport, heti 2x van csak ora. Mar probalgattuk a kulonbozo uszas formakat, a hatuszas nekem felesleges abbol a szempontbol hogy az ironmanen nem lehet hatuszni. Igazabol nekem az uszas csak egy muszaj dolog az ironmanhez, egyaltalan nem elvezem es tenyleg csak azert tanulom meg hogy egy 70.3-at vegigcsinaljak.

Quote (SteelMeetsSteel @ 8 Jun 2021 18:08)
kezdokent biztosan nem erdemes hatuszni nyiltvizen. nem fog tudni egyenesen haladni es a hullamokkal nehezebb egyutt elni.

gyorsban a legenergiahatekonyabb, pihenni/nezelodni mellben szokas

Nyiltvizre meg nem mertem kimereszkedni, a hatuszast meg egyaltalan nem fogom hasznalni semmilyen formaban, lasd elozo valasz vege.
Member
Jun 8 2021 05:07am
btw ez egy bringa topic lel
De azert jol jottek a tanacsok ty.
Member
Gold: 1,015.00
Jun 8 2021 02:39pm
Quote (SteelMeetsSteel @ Jun 8 2021 10:20am)
egy konnyed gyorsuaszast nem olyan nagy dolog megtanulni, anelkul nagyon sokat kifog venni beloled barmennyit is kell uszni

nem egezsen ertem mit varsz az uszoruhatol, de a kutyauszason biztosan nem fog eleget segiteni

(tobbszor is leusztam komolyabb tavokat (5-15-30 km))

Azta k élet, gz! Én most szeretnék megtanulni télen úszni, öcsém szerencsére mondta, hogy megtanít. Gyerekkoromban tudtam úszni, azóta totál elfelejtettem, ráadásul rohadt gyorsan is fáradtam, bár most sokkal jobb a kondim.

Quote (Smat @ Jun 8 2021 07:15am)
Na jo, a faszom kivan a hasznalt bringas buzikkal itt, rendeltem egy hasznalt argon bringat, nagyon olcso volt ugyhogy gondoltam hogy valami hibaja biztos lesz de arra nem gondoltam hogy konkretan LESZAKADT a hatso kereket meg mindent tarto kampo(nem tudom mi a magyar neve, angolul dropoutnak hivjak), nem a cserelheto resze hanem ami konkretan a vazon van kampok szakadtak le, kb mintha valaki kalapaccsal verte volna le rola(az mar csak mellekes hogy egy kb 3 centis hajszalrepedes is volt ami vegigfutott a vazon ott ahol lebarmoltak a kampot az egyik oldalon).. 1 hetig veszekedtem az eladoval mire nagynehezen az appon beluli "birosag" azt mondta hogy moslekot adott el ez a buzi es visszakaptam a penzemet.. Tuti hogy nem a csomagszallito baszta tonkre mert ugy bevolt tekerve a bringa hogy 40 percig csomagoltam kifele annyi bubis muanyaggal volt betekerve az egesz..
Inkabb rendeltem egy viszonylag noname markat ami teljesen uj es van ra 2 ev gari. Trinx tempo, shimano cuccokkal, 10 kilo korul van szoval nem fogok beleszakadni hogyha felkell cipelni par emeletet pl. de nyilvan nem fogok vele tour de franceot nyerni.
Ha ezutan bringat veszek akkor valoszinuleg argon lesz de zsir uj sony eric sony argon, amire nyilvan sporolni kell majd, de ilyen hasznaltakba nem nyulok bele megegyszer...

/rant over

Én használtan vettem és inkább upgradeltem, kerékszett még mindig gecijó. Nem tudom milyen shimano volt, nem írtad, szerintem erre a célra legalább egy sora / 105-t tervezz, ultegra már amatőr/pro kategória.

Gumira figyelj majd még oda egy normális alu felniszetten kívül ( DT és Mavic is játszik a Fulcrum-on kívül [ alu, belépőszint ] ).

Eleinte sajnáltam a GP5000 árcéduláját, de egyáltalán nem bántam meg. Az idei évre ( 5k-t terveztem ) bőven kitart. 3-400 km alatt nem kaptam defektet, igazából 2k óta nem kaptam már defektet.

--

Legutolsó poszt óta ezeket toltam, ma jó volt bringával menni melózni, legalább megspóroltam az edzés időt.

Hazafelé még baszattam egyet erdőben is az országútival, így kikerültem a legszopóbb autóforgalmat. ( Adyligeti emelkedő + Nagykovácsi út )

ÁLat volt, holnap is bicóval megyek. ( reggel elfelejtettem Strava-t indítani, mintha nem is tekertem volna :hehe: )

Soon amúgy 420. bicós edzés, meg fogom ünnepelni egy perzseléssel + túrával az erdőben. ( szerencsére egyre kevesebbet pánikolok, mióta nem betépve tekerek )

Illetve tesóm rá akar venni nagyon a montira, lehet elkurvulok még idén. ( jövőre terveztem )

Ahogy írtam már most kondizok is heti 1-2x, lábazást skipel(t)em. Ha rendesen befeszítem, akkor tök jól elhatárolódva látszódnak a különböző izmok.

--

Quote (Smat @ Jun 8 2021 07:22am)
Szakertsd meg az elozo postomat Bence!

Ja amugy a progress most igy nez ki az ironmanhez:

Futas: Heti 40km, 4:50-5:40/km kozotti tempoval meg elkezdtem egy ilyen virtual challenge akarmit amit mindig feldob a facebook, regisztraltam ra, legalabb kapok egy szep kis finishers medalt hogy meglegyen az erzes hogy vegigcsinaltam
Bringa: A montival heti 30km korul volt, de ebbol kb 5km volt rendes uton, a tobbit pump track meg erdoben haverokkal
Uszas: Jelenleg kutyauszasban megy a dolog, nem nezem se az idot se a tavot, orulok ha nem fulladok meg atm. Valami normalisabb uszoruhat szeretnek rendelni ami egy kicsit segitene azon hogy ne lefele menjenek a labaim es tudjak egy kicsit temposabban haladni majd

Idaig ennyi, a kovetkezo updatet szerintem azutan tolom hogy megjott a bringa es letekertem kb 100km-et.

Bringa, monti nem rossz ötlet a szint azért jó kondit ad erdőben, de az országútis edzéseket minél előbb el kéne kezdened.
Gyakorolj majd egy normális bringa utáni futást is, ez lesz a kritikus pont valószínűleg a versenyen.
Úszáshoz nem tudok hozzászólni, meg nem fulladok, de egyelőre komolytalan kategória a tudásom.
Futás, a félmaraton bicó után nagyon gusztustalan, nem tudom, hogyan készülj. Én 21-ket tuti, hogy nem mennék, max 10, de inkább 6-7 és lehetőleg azt is terepen ( erdő ), izületeidnek jobb és sokkal funabb is.

This post was edited by ecnebketto on Jun 8 2021 02:55pm
Member
Gold: 17,767.00
Jun 8 2021 04:11pm
@ecneb

kizarolag szakembertol tanulnek uszni, nagyon sokat szamit a technika es ha egyszer berogzodott akkor nehez rajta valtoztatni

This post was edited by SteelMeetsSteel on Jun 8 2021 04:33pm
Member
Jun 9 2021 10:08pm
Quote (ecnebketto @ 9 Jun 2021 04:39)
Azta k élet, gz! Én most szeretnék megtanulni télen úszni, öcsém szerencsére mondta, hogy megtanít. Gyerekkoromban tudtam úszni, azóta totál elfelejtettem, ráadásul rohadt gyorsan is fáradtam, bár most sokkal jobb a kondim.

Én használtan vettem és inkább upgradeltem, kerékszett még mindig gecijó. Nem tudom milyen shimano volt, nem írtad, szerintem erre a célra legalább egy sora / 105-t tervezz, ultegra már amatőr/pro kategória.

Gumira figyelj majd még oda egy normális alu felniszetten kívül ( DT és Mavic is játszik a Fulcrum-on kívül [ alu, belépőszint ] ).

Eleinte sajnáltam a GP5000 árcéduláját, de egyáltalán nem bántam meg. Az idei évre ( 5k-t terveztem ) bőven kitart. 3-400 km alatt nem kaptam defektet, igazából 2k óta nem kaptam már defektet.

--

Legutolsó poszt óta ezeket toltam, ma jó volt bringával menni melózni, legalább megspóroltam az edzés időt.

https://i.imgur.com/xSm6TGV.png

https://i.imgur.com/Kha7BtA.png

Hazafelé még baszattam egyet erdőben is az országútival, így kikerültem a legszopóbb autóforgalmat. ( Adyligeti emelkedő + Nagykovácsi út )

ÁLat volt, holnap is bicóval megyek. ( reggel elfelejtettem Strava-t indítani, mintha nem is tekertem volna :hehe: )

Soon amúgy 420. bicós edzés, meg fogom ünnepelni egy perzseléssel + túrával az erdőben. ( szerencsére egyre kevesebbet pánikolok, mióta nem betépve tekerek )

Illetve tesóm rá akar venni nagyon a montira, lehet elkurvulok még idén. ( jövőre terveztem )

Ahogy írtam már most kondizok is heti 1-2x, lábazást skipel(t)em. Ha rendesen befeszítem, akkor tök jól elhatárolódva látszódnak a különböző izmok.

https://i.imgur.com/C21ICrB.png

--

Bringa, monti nem rossz ötlet a szint azért jó kondit ad erdőben, de az országútis edzéseket minél előbb el kéne kezdened.
Gyakorolj majd egy normális bringa utáni futást is, ez lesz a kritikus pont valószínűleg a versenyen.
Úszáshoz nem tudok hozzászólni, meg nem fulladok, de egyelőre komolytalan kategória a tudásom.
Futás, a félmaraton bicó után nagyon gusztustalan, nem tudom, hogyan készülj. Én 21-ket tuti, hogy nem mennék, max 10, de inkább 6-7 és lehetőleg azt is terepen ( erdő ), izületeidnek jobb és sokkal funabb is.

Jo kis csirkelabak lel jk jk
Holnap jon meg a bringam de lehet hogy csak a hetvegen fogom kiprobalni, nagyon ugy nez ki hogy a szar minosegu alsogatyak miatt kijott az aranyerem.. Ugyhogy a pro brotip mindenkinek hogy koltsetek egy kis extrat normalis sport alsogatyara ami nem dorzsoli szet a seggeteket ugy hogy aranyeretek lesz tole.. Nekem 3 honap alatt jott ki de aki kaphatobb aranyerre annak hamarabb kijon imo.

Tegnap este toltam egy laza 10k futast, 57 perc, nagyon lazanak ereztem es meg volt boven energiam, szerintem a 4 perc koruli /km 10 kilometeren par honapon belul meglehet, 5k pb most 24 perc de szerintem jovoheten futok egy jobbat ha huvosebb lesz valamelyik este. 4 perc alatt viszont mar allitolag nagyon szenvedes minden extra masodperc amit lecsipsz, nem tudom hogy pl Kipchoge hogyan tud 2:50-et futni 42 kilometeren keresztul..

Remelem nem baj hogy ide irom a futo progresst, nem akarok kulon topicot nyitni csak azert hogy magamnak blogoljak.
Member
Jun 10 2021 02:01am
Quote (Smat @ Jun 10 2021 06:08am)
Jo kis csirkelabak lel jk jk
Holnap jon meg a bringam de lehet hogy csak a hetvegen fogom kiprobalni, nagyon ugy nez ki hogy a szar minosegu alsogatyak miatt kijott az aranyerem.. Ugyhogy a pro brotip mindenkinek hogy koltsetek egy kis extrat normalis sport alsogatyara ami nem dorzsoli szet a seggeteket ugy hogy aranyeretek lesz tole.. Nekem 3 honap alatt jott ki de aki kaphatobb aranyerre annak hamarabb kijon imo.

Tegnap este toltam egy laza 10k futast, 57 perc, nagyon lazanak ereztem es meg volt boven energiam, szerintem a 4 perc koruli /km 10 kilometeren par honapon belul meglehet, 5k pb most 24 perc de szerintem jovoheten futok egy jobbat ha huvosebb lesz valamelyik este. 4 perc alatt viszont mar allitolag nagyon szenvedes minden extra masodperc amit lecsipsz, nem tudom hogy pl Kipchoge hogyan tud 2:50-et futni 42 kilometeren keresztul..

Remelem nem baj hogy ide irom a futo progresst, nem akarok kulon topicot nyitni csak azert hogy magamnak blogoljak.

Az aranyered biztos, hogy nem attól jött ki, 14 éves korom óta szenvedek ezzel, több műtét, etc.
Stressz, rendszertelen / rossz minőségű táplálék, kötőszöveti gyengeség ( örökölt ), megerőltetés.
Detralex sokat segít az akkut fázison.

Én anno 20:50-t toltam 5 km-en, de az már elég gyors tempó volt.

Bőven elfér, holland kollégám is rászokott a futásra, én is kezdek kedvet kapni, de egyelőre sírnak a lábaim, bár az erdő kibaszott fun futásra itt, ráadásul a terep is elég kemény.
Member
Jun 10 2021 05:01am
Quote (ecnebketto @ 10 Jun 2021 16:01)
Az aranyered biztos, hogy nem attól jött ki, 14 éves korom óta szenvedek ezzel, több műtét, etc.
Stressz, rendszertelen / rossz minőségű táplálék, kötőszöveti gyengeség ( örökölt ), megerőltetés.

Bőven elfér, holland kollégám is rászokott a futásra, én is kezdek kedvet kapni, de egyelőre sírnak a lábaim, bár az erdő kibaszott fun futásra itt, ráadásul a terep is elég kemény.

Ezek kozul talan a megeroltetes az ami lehetseges, kajara nagyon odafigyelek amiota kb 3 honapja beszedtem egy veres fosos e-colit valami szar rendelt kajabol, hetente max 1-2x kajalok etteremben, az osszes tobbi dolog azt vagy fozom vagy az iskolai menzarol eszek, stresszelni nem nagyon szoktam semmin hosszutavon. En csak azert tippelek az alsonadragra mert futas utani masnap mindig kellemetlen erzesem van szinte egesz nap, este ha vegeztem a futassal akkor furdok, reggel amikor kelek akkor megint, szoval 3x cserelek alsot es ugyan ugy nem kenyelmes.. Most delutan vettem 3db under armour gatyat futashoz meg tekereshez, meglatjuk hogy mi lesz hogy szamit e valamit vagy csak a Randy Marsh fele kulaim miatt jott ki most..

Menjel futni amugy, hidd el hogy jol fog esni, vagy csinalj ilyen virtual challenge szart amit en is tolok, eleg motivalo hogy a vegen kapsz egy finishers medalt, minden 20% tav utan ultetnek egy fat a nevedben es kapsz street view kepeket bizonyos checkpointok utan. De akar bringaval is csinalhatod a tavot, en a masodikat biztos hogy azzal fogom.
Ja hat a 20:50 5k az 4:10 koruli tempo, az mar nagyon vad, hosszutavon biztos hogy nem tudnam tartani, de meg a 4:30at sem. Viszont ha ennyire lazan ment a 20:50 akkor menjel futni de komolyan.

Bringan hasznalsz amugy valami GPS computert vagy csak karora/telefon? Van egy suunto sparta hr-em amit nagyon szeretek es minden sporthoz hasznalom, van benne GPS is es triathlon modban is tudom hasznalni es a valtasokat is eszleli ha mondjuk uszasbol bringara ugrok.

This post was edited by Smat on Jun 10 2021 05:04am
Member
Jun 10 2021 12:51pm
Quote (Smat @ Jun 10 2021 01:01pm)
Ezek kozul talan a megeroltetes az ami lehetseges, kajara nagyon odafigyelek amiota kb 3 honapja beszedtem egy veres fosos e-colit valami szar rendelt kajabol, hetente max 1-2x kajalok etteremben, az osszes tobbi dolog azt vagy fozom vagy az iskolai menzarol eszek, stresszelni nem nagyon szoktam semmin hosszutavon. En csak azert tippelek az alsonadragra mert futas utani masnap mindig kellemetlen erzesem van szinte egesz nap, este ha vegeztem a futassal akkor furdok, reggel amikor kelek akkor megint, szoval 3x cserelek alsot es ugyan ugy nem kenyelmes.. Most delutan vettem 3db under armour gatyat futashoz meg tekereshez, meglatjuk hogy mi lesz hogy szamit e valamit vagy csak a Randy Marsh fele kulaim miatt jott ki most..

Menjel futni amugy, hidd el hogy jol fog esni, vagy csinalj ilyen virtual challenge szart amit en is tolok, eleg motivalo hogy a vegen kapsz egy finishers medalt, minden 20% tav utan ultetnek egy fat a nevedben es kapsz street view kepeket bizonyos checkpointok utan. De akar bringaval is csinalhatod a tavot, en a masodikat biztos hogy azzal fogom.
Ja hat a 20:50 5k az 4:10 koruli tempo, az mar nagyon vad, hosszutavon biztos hogy nem tudnam tartani, de meg a 4:30at sem. Viszont ha ennyire lazan ment a 20:50 akkor menjel futni de komolyan.

Bringan hasznalsz amugy valami GPS computert vagy csak karora/telefon? Van egy suunto sparta hr-em amit nagyon szeretek es minden sporthoz hasznalom, van benne GPS is es triathlon modban is tudom hasznalni es a valtasokat is eszleli ha mondjuk uszasbol bringara ugrok.

Az a baj, hogy valszeg hajlamod van, ez sok összetevőből áll, stressz is alap kiváltó ok.
Az alsógatya / boxxer azért érzed, mert valszeg külső aranyered van, a belső szokott vérezni. Ez már csak tünet és a külső nagyon-nagyon nehezen gyógyul be magától, valszeg nem fog, csak rosszabb lesz.
Ha mindkettőt tapasztaltad, nézz meg egy dokit, nekem évek mentek rá az életemből emiatt a faszság miatt. PM-ben is megkereshetsz, tényleg minden végigjártam ebben.

A tisztán tartását jól látod, fürdés / bidé minden slozi után. Én utálok máshol, pl. iroda, akkor törlőkendő ( wet wipe ), tiszta segg = fél siker.

Tekereshez ne vegyel fel alsót, nekem is fura volt, de jobb nélküle. Futáshoz szoktam, fecskét, ott muszáj tartania a brét.

Ty, de motivációnál csak saját magam érdekel, érzem, hogy fejlődök minden téren, ez az, ami húz legjobban.

Csak telefon egyelőre, hr mondjuk kéne, de futásnál kitapasztaltam már a zónáimat, érzésre tudom saccperkábé.

Futás majd vmikor, egyelőre jobban odabasz a bringa.
Member
Gold: 14,756.31
Jun 11 2021 12:23am
Quote (ecnebketto @ Jun 10 2021 10:01am)

En is detralexet kuldok aranyerre
Member
Jun 11 2021 04:36am
Quote (ecnebketto @ 11 Jun 2021 02:51)
Az a baj, hogy valszeg hajlamod van, ez sok összetevőből áll, stressz is alap kiváltó ok.
Az alsógatya / boxxer azért érzed, mert valszeg külső aranyered van, a belső szokott vérezni. Ez már csak tünet és a külső nagyon-nagyon nehezen gyógyul be magától, valszeg nem fog, csak rosszabb lesz.
Ha mindkettőt tapasztaltad, nézz meg egy dokit, nekem évek mentek rá az életemből emiatt a faszság miatt. PM-ben is megkereshetsz, tényleg minden végigjártam ebben.

A tisztán tartását jól látod, fürdés / bidé minden slozi után. Én utálok máshol, pl. iroda, akkor törlőkendő ( wet wipe ), tiszta segg = fél siker.

Tekereshez ne vegyel fel alsót, nekem is fura volt, de jobb nélküle. Futáshoz szoktam, fecskét, ott muszáj tartania a brét.

Ty, de motivációnál csak saját magam érdekel, érzem, hogy fejlődök minden téren, ez az, ami húz legjobban.

Csak telefon egyelőre, hr mondjuk kéne, de futásnál kitapasztaltam már a zónáimat, érzésre tudom saccperkábé.

Futás majd vmikor, egyelőre jobban odabasz a bringa.

Kesz van a bringam, most jottem vissza egy probakorrol csak hogy megnezzem nem-e esik szet alattam/meghuztam-e mindent rendesen.

A kesz paripa:

Ennyi papirba volt becsomagolva a vaz:

Az oramat is gyorsan leteszteltem hogy minden faszas legyen:

A kovetkezo par dolog amit csinalni fogok:
-Uj pedalok + cipo
-Uj nyereg(ez a gyari kenyelmetlen szamomra igy elso kor utan es meg csunya is)

A fekekkel nem tudom hogy mit csinaljak igazabol, a gyari tarcsas eleg jol fog es sulyra sem erzem olyan veszesnek illetve nincs kedvem lebontani a fel bringat csak azert hogy masik fekeket rakjak ra.

Ma nem hiszem hogy megyek este tekerni mert valamiert beteg lettem es 38 fokos lazam volt most delutan mikozben szerelgettem meg taknyam nyalam egybefolyt.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1403404405406407410Next
Add Reply New Topic New Poll