Quote (CyberPunk666 @ 19 Jul 2011 11:02)
mázli. itt sajnos nem ez a tapasztalat. mondjuk nekem mázlim van, mert a bátyám volt osztálytársához járok és ők fogorvos familia. Nem egyszerűen a szülők, még a nagybátyja is az

az mondjuk kurva frusztráló lehet
Quote (CyberPunk666 @ 19 Jul 2011 10:06)
jó mondjuk azért aki államira jár azt mások fizetik, azért, mert ők majd a magasabb keresetükkel és a versenyképesebb tudásukkal előre viszik a gazdaságot és többet is adóznak majd.
Viszont a költségtérítéses hallgatóknak már joggal lennének elvárásaik, hiszen ők fizetnek egy szolgáltatást. Azzal kapcsolatban pedig igenis lehetnek jogos igényeik. Legalábbis én anno ezzel próbáltam lázadást szítani a bgf-en, amikor elmaradtak órák, amiket nem pótoltak be soha. Sajnos nem tört ki zendülés, mert senki nem meri elkezdeni

pedig előbb utóbb ide kell jutni. ha valamiért fizetsz, azzal szemben legyenek elvárások (persze nem irreálisak).
Mind az orvosnál, mind az oktatásban és a politikában is.
/beni is azt mondja és igaza van, hogy ha fizetős lenne a felsőoktatás, akkor nem csak a hallgatók vennék komolyan ,mert fizetni kell, hanem az iskola is kénytelen lenne megfelelni a hallgatóknak, mert jogosan lennének elvárásaik a pénzükért, és az megszüntetné a fejquota rendszert. Kénytelenek lennének versenyezni az intézmények. Valamint nem adhatnának mindenkinek diplomát, ha versenyképesek akarnak maradni.
szerintem 95%-al csökkenne a kommunikációra jelentkezők aránya, ha bevezetnék a fizetést.
y nem mind1, h anyádnakapádnak kell átutalni fixen X száz ezer HUFot egy hónap alatt, vagy nem.
az fejkvóta
amúgy nem feltétlen a fizetés a megoldás, mert sok embert hitelbe vinne, ha tovább akarna tanulni (és lehet, h pont a rák ellenszerének jövőbeni felfedezője nem tudna most hitelt felvenni vagy ő lenne hajléktalan, mert elveszti a házát etc, tudom, h túlzás). hanem sokkal inkább az, h a piaci igényekhez igazítják az aktuális felvehető létszámot. tehát, h ATM mennyire van szükség, így valószínűbb lenne, h mindenki el tud helyezkedni és pl kommédiásból évente 2-4et vennének fel, meg az ilyen szarokból. jogászból se kell ennyit felvenni (csak pécsen 300 körül van az induló létszám és persze sokan buknak, de sok el is végzi... olyan sok, h ennyi nem kell
This post was edited by zsansaccount on Jul 19 2011 05:39am