Quote (Baleee @ 19 Jul 2011 10:03)
Ezt sosem értettem... Ha nem magánorvoshoz mész akkor is fizetsz az orvosnak.... Csak közvetetten, ez akkora faszság. Azt bírom, amikor még a költségtérítéses egyetista köcsögök jönnek azzal, hogy mert az államisok nem fizetnek lófaszt se, DE AZÉRT UTÁNUNK UGYANÚGY MEGKAPJA A PÉNZT A SULI! :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ott is fizetünk 'közvetetten'.
jó mondjuk azért aki államira jár azt mások fizetik, azért, mert ők majd a magasabb keresetükkel és a versenyképesebb tudásukkal előre viszik a gazdaságot és többet is adóznak majd.
Viszont a költségtérítéses hallgatóknak már joggal lennének elvárásaik, hiszen ők fizetnek egy szolgáltatást. Azzal kapcsolatban pedig igenis lehetnek jogos igényeik. Legalábbis én anno ezzel próbáltam lázadást szítani a bgf-en, amikor elmaradtak órák, amiket nem pótoltak be soha. Sajnos nem tört ki zendülés, mert senki nem meri elkezdeni

pedig előbb utóbb ide kell jutni. ha valamiért fizetsz, azzal szemben legyenek elvárások (persze nem irreálisak).
Mind az orvosnál, mind az oktatásban és a politikában is.
/beni is azt mondja és igaza van, hogy ha fizetős lenne a felsőoktatás, akkor nem csak a hallgatók vennék komolyan ,mert fizetni kell, hanem az iskola is kénytelen lenne megfelelni a hallgatóknak, mert jogosan lennének elvárásaik a pénzükért, és az megszüntetné a fejquota rendszert. Kénytelenek lennének versenyezni az intézmények. Valamint nem adhatnának mindenkinek diplomát, ha versenyképesek akarnak maradni.
szerintem 95%-al csökkenne a kommunikációra jelentkezők aránya, ha bevezetnék a fizetést.
This post was edited by CyberPunk666 on Jul 19 2011 02:10am