Quote (SteelMeetsSteel @ May 18 2021 02:38pm)
a sok sarvedo nelkuli kepet elnezve eleg komolytalanok lehettek. nekem ilyen baszottnagy sarvedokkel is allandoan saros lesz a nadragszaram, ugyhogy apumpa mellett nadragkefet es egy rongyot a cipomhoz is hordok magamnal
ilyen a biciklim:
https://imgur.com/1Bkca2o.jpgmindennapi dolgokra ezt szoktam hasznalni, illetve a varos koruli falvak kozott van fasza bicikliut, ott szoktam neha hosszabban tekerni. kovetkezo telre majd valami holancot vagy valamit kell szerezni mert iden telen is taknyoltam ketszer, az egyiknel ki is nevetett egy rakas gyerek aki nem messze allt. mondjuk mindketszer a ho alatti jegen csusztam el, nem tudom az ellen a holnac mennyit segit (egyiksem volt nagy eses, mindkettonel mar epp megalltam volna mert lattam hogy csuszik, csak a vegere kicsuszott alolam a bicikli).
jo bicikli, csak rovidnek erzem. amikor megvettem az elado nem is ertette miert mondok ilyet, de azota sem lett hosszabb
van egy eleg otvar hasznalt montim is, azzal szoktam volt erdei biciklizgetest tolni, de nemreg eltort az egyik kerekeben valami (a kerekagyban) es mar eleg regota nem foglalkoztam vele. en ugye az egyik szememre nem latok es ha nagyon egyszinuek a lepcsok azt ugy neha nehez eszrevenni. egy parkban vagtam at valahol es sikerult egy magasabb dupla lepcsot nem eszrevenni es kvazi leugratni rajta. egyenesben maradtam(meg kicsit beszartam), de a hatso kerek belerogyott, amit hazaig eszre sem vettem. mukodni igy is mukodik csak eleg nagy jateka van a hatso kereknek.
ehelyett majd valszeg valami komolyabbat kell nezni amivel ilyen hosszu hetveges konnyed turakat letudok tolni (kb olyasmit amit dzso emlegetett)
semmilyen kulonlegesebb alkatreszem nincs es utalom butykolgetni oket

@ sárvédő
Rövid bicó azért kikezdi hosszú távon a gerincet, nyakat. Nem szokott fájni? Hosszabb stucnival talán tudsz rajta javítani pár cm-t.
Hóval az a baj, ha van egy kis jegesedés, akkor tényleg csak szögesgumi / lánc segíthet. Bár ha emlékezetem nem csal, Ausztriában élsz most, osztrák kollégák elmondása alapján elég viszontagságos tud lenni az időjárás.
--
Btw, bukósisakot remélem hord mindenki. Nekem konkrétan életet mentett gyerekként. Ősszel megdobott egy kavics az erdőben, beleálltam fejjel a sziklába. Mindenhol levelek voltak, nem vettem észre. A bukó 5-6 nagyobb darabbra törött szét, illetve rengeteg apróra, a pánt meg cserébe leszakította a fülem. Meg orrtörés, meg vérömleny a koponyán.
Gyerekes szülőknek mindig megmutatom, akiknél nem látok bukót. Utána legtöbbször vesznek.

Most jövök edzésből, fordítva toltam le a szokásos köröm, furcsa volt, de már kellett a változatosság. Szerencsére van domb bőven, úgyhogy 450m szint is volt benne ( ~János-hegy ), mostanában egyre jobban szeretem a felfele szenvedést.
This post was edited by ecnebketto on May 18 2021 01:45pm