Quote (Anarkin @ Jan 20 2014 01:39pm)
azt nem tudom hogy hova kerülnek ezek az erőforrások, jó helyre-e
csak megragadtam egy elgondolást, amivel pl pont egyetértek és próbáltam a realitás oldaláról alátámasztani (meg persze remek alkalom hogy ha feljönnek a többiek, generáljon egy tucat másik oldalt, és gyűlöletet : D)
csak azt gondolom, hogy abban igazuk volt amikor azt mondák, a felesleges szakokat például építsék le ("mindenki tudja magáról hogy ezek léteznek, és lépjék is meg")
amit most dejv írt, abba nem tudok belekötni (nem is szeretnék mert nem állok egyik oldalon se), de a megfelelő kérdéseket azért szerintem ott is fel lehetne tenni a vezetőségnek
(de attól se zárkózóm el, hogy netán rossz helyről túl sokat vontak el -- csak a tapasztalat azt mutatja, hogy ezeket azért rendesen felmérik úgy, hogy a másik fél által megtett megfelelő lépések után "jó legyen")
//
múltkor beszélgettünk páran a tanárral egy fél órát, eléggé belement a behind the scenes infókba: és a tanárok kb harcolnak egymással az órákért
nekem nagyon úgy tűnik, szó sincs itt olyan dolgokról hogy ember hiány lépjen fel, ha ...
(és akkor kikötünk ott, hogy kb minden nem profit-orientált cégnél ez lehet a helyzet)
// most lesz az utolsó vizsgám 4-kor, szóval ki kell h szálljak
Csak az a baj, hogy a fidesz is a fasz jobbik oldalán akar állni. Mert az oktatásból lehet pénzt kivenni, mert tagolt, különbözőségek vannak, a profitja meg hosszútávú. Egyébként nem értek veled egyett, én elte ppk-n voltam 1 évet, és tragédia egy állapotok uralkodtak ott... Sportcsarnokot is elkellett adni, mostmár csak bérli az elte.(beac)
Helyette a szociális rendszert kéne megformázni, mert az viszont nevetséges. És abba nem 1-2 milliárd forint megy el évente, hanem a költségvetés igennagy százaléka. De egy fos: kb a legmegengedőbb európában, tehát a kormánynak a legköltségesebb. Bármelyik országot előveszed, ahol sokkal több pénzük lenne erre, és mégis kevesebbet költenek, mint mi, magyarok. Mert ott levan szarva, hogy kicsit asztmás a gyereket 5 évente kap egy 500 ftos fúvókát azt ennyi,(legtöbb asztmás ilyen, persze vannak kivételek) de azért kapsz emeltszintű családipótlékot rá merthátszegénygyerek. És ez csak egy példa, olyan szinten szerteágazó az egész szociális rendszer, hogy rémisztő. De ha bemész a hivatalba, mondod, hogy neked kéne pénz, megkérdezik, hogy miért? te meg mondod, hogy mert nincs, akkor kapsz. Tök komolyan mondom. Ha van munkád akkor vinni kell jövedelemigazolást de egyébként semmi. Felírod a tajszámod, személyi szám, lakcím, és 1-2 hét múlva jön a levél a kessel.
Csak ugye ez olyan mint a nyugdíjasok, egyik kormány se mer hozzányúlni, mert elveszíti a szavazók 50%át kb