d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Gitáros Topic
Prev13940414243117Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.50
Mar 15 2009 03:04pm
Quote (Marceee @ Sat, Mar 14 2009, 08:11pm)
9 eve gitarozom. Van 2 klasszikus gitarom, meg egy Ibanez grg170 elektromos gityom.
Iden ez a 2 lesz a vizsgaanyagom :
http://www.youtube.com/watch?v=i4BYMvVvMg0
Ez mar megy. Tok egyszeru. Akinek kell gp5 kotta annak kuldok.

http://www.youtube.com/watch?v=QjA5faZF1A8
Ennek csak az elso oldalat jatszottam eddig, de a tobbi sem nehez.
Ha kell gp5 kuldok.

Hello nekem is volt egy szépséges fekete Ibanez GRG 170 DX-em eladtam, mert absszerra váltottam később olvashatod ^^
Member
Mar 15 2009 03:07pm
10 eve gitarozok, 7 evet "csesztem el" classicus gitarozasra, utanna suli zenekarok ezerrel a sulimban 500 fős tömeg előtt léptünkj fel (akkor elektromos ritmikus poston voltam)
most novemberben váltottam basszus gitárra egy gyönyrű Fender P Bass-om van ezzel is megvolt már első fellépésem nagyon jó volt, aki absszerozik annak ajánlom a Red Hot Chili Peppers-től a Don't forget me-t!

This post was edited by Shadowgrown on Mar 15 2009 03:07pm
Member
Gold: 13,747.50
Mar 15 2009 03:09pm
Quote (Shadowgrown @ Sun, Mar 15 2009, 11:04pm)
Hello nekem is volt egy szépséges fekete Ibanez GRG 170 DX-em eladtam, mert absszerra váltottam később olvashatod ^^

^^ Most cseppet idegesít, hogy ha a b huron c-t fogok, akkor a hur hozzaer a kovetkezo bundhoz, es csorog.
Allitanom kellene a rugokon szerintem. Szerinted?
Member
Mar 15 2009 03:11pm
Quote (Shadowgrown @ Sun, Mar 15 2009, 11:07pm)
10 eve gitarozok, 7 evet "csesztem el" classicus gitarozasra, utanna suli zenekarok ezerrel a sulimban 500 fős tömeg előtt léptünkj fel (akkor elektromos ritmikus poston voltam)
most novemberben váltottam basszus gitárra egy gyönyrű Fender P Bass-om van ezzel is megvolt már első fellépésem nagyon jó volt, aki absszerozik annak ajánlom a Red Hot Chili Peppers-től a Don't forget me-t!

Hidd el, aki klasszikuson tud jatszani, az mar mindenen tud. Egy olyan gitaros, aki szolo gitarral, vagy basszeral kezd, az sosem fog ugy jatszani mint aki klasszikussal kezdett, mi meg mindent rohogve lejatszunk ^^
Member
Mar 15 2009 03:13pm
Quote (Marceee @ Sun, Mar 15 2009, 10:09pm)
^^ Most cseppet idegesít, hogy ha a b huron c-t fogok, akkor a hur hozzaer a kovetkezo bundhoz, es csorog.
Allitanom kellene a rugokon szerintem. Szerinted?

őőőőm, húrlábon kell állítani, de ez nagyon prcíz munka kell, ha egyet elmozdítasz akkor mindet mozdítani kell szóval emlékszem h a tremolo hídom régen hozzáért atesthez, és akkor imbusz kulcsal kellett a hídon emelni, sztem nállad is ezt kell akkor a hurok magasabban lesznek ergó kicsit nehezebb és ügyesbben kell lefogni de semmit nem változik, max mondom a hur lábakon kell állítani h oktávod jó legyen (Y) ajánlanám hogy vidd el zeneboltba de akkor vigyél magaddal pénzt:P mert a multkor elvittem absszgitárom h hurozzák fel (ott vettema hurt is) és mivel első absszerom nem tudtam h kell és kiderült h általában fizetni kell és kaptam akcios ajánlatot hogy mivvel ott vettem a hurt nem kelett kifizetnem a segítséget kicsit beégtem biggrin.gif
Member
Gold: 25.00
Warn: 40%
Mar 15 2009 03:20pm
Quote (Shadowgrown @ Sun, 15 Mar 2009, 22:13)
őőőőm, húrlábon kell állítani, de ez nagyon prcíz munka kell, ha egyet elmozdítasz akkor mindet mozdítani kell szóval emlékszem h a tremolo hídom régen hozzáért  atesthez, és akkor imbusz kulcsal kellett a hídon emelni, sztem nállad is ezt kell akkor a hurok magasabban lesznek ergó kicsit nehezebb és ügyesbben kell lefogni de semmit nem változik, max mondom a hur lábakon kell állítani h oktávod jó legyen (Y)  ajánlanám hogy vidd el zeneboltba de akkor vigyél magaddal pénzt:P mert a multkor elvittem absszgitárom h hurozzák fel (ott vettema  hurt is) és mivel első absszerom nem tudtam h kell és kiderült h általában fizetni kell és kaptam akcios ajánlatot hogy mivvel ott vettem a hurt nem kelett kifizetnem a segítséget kicsit beégtem biggrin.gif

nem nagy dolog a hurláb állítás.

ha gyárilag jól van beállítva (enyhe ívet adnak a húrlábak, középső kettő legmagasabb, két szélső e hur legalacsonyabb, de a vasteg e az magasabban van mint a vékony e.) akkor emeld ugy, hogy minden csavaron csavarsz pl 90 fokot imbusszal és akkor egységesen magasabb lesz, miközben megörzi az ívet.

Nincs kizárva, hogy nyak hajlást kell állítanod de azt nem ajánlom mert nem vállalok érte felelőségget ha eltörik a nyaka. (mondjuk magamnak már csináltam, az se nehéz)
Member
Mar 15 2009 03:23pm
Quote (Imdeth @ Sun, Mar 15 2009, 10:20pm)

ha gyárilag jól van beállítva (enyhe ívet adnak a húrlábak, középső kettő legmagasabb, két szélső e hur legalacsonyabb, de a vasteg e az magasabban van mint a vékony e.) akkor emeld ugy, hogy minden csavaron csavarsz pl 90 fokot imbusszal és akkor egységesen magasabb lesz, miközben megörzi az ívet.

Nincs kizárva, hogy nyak hajlást kell állítanod de azt nem ajánlom mert nem vállalok érte felelőségget ha eltörik a nyaka. (mondjuk magamnak már csináltam, az se nehéz)

huhh hát igen, képzeld amikor a basszer nyakát hajlítják be na??? thumbsup.gif
Member
Mar 15 2009 03:26pm
Quote (Imdeth @ Sun, Mar 15 2009, 11:20pm)

koszi a segitseget, majd holnap megcsinalom. most megyek. joejt.
Member
Gold: 25.00
Warn: 40%
Mar 16 2009 05:22am
Na itt egy hiányos Muse - Knights Of Cydonia. Hiányzik a számból egy perc nagyjából mert a felvétel idején nem volt kis e húrom és az pedig kéne ahhoz a részhez. Nem nagy veszteség amúgy, pár clean akkord meg egy fülsértő tremolo pickinges rész.

A felvétel ezt az 1 darab vágást tartalmazza, valahol 1:20 körül van, de összecsúszott Vegasban szal ilyen fadelt vágás, nem egyértelmű de azért hallani hol van.

Vegasba azért került az egész mert a vége felé hozzátettem egy kis fillt mert már elég uncsi lehetett. laugh.gif

Van egy rész valahol ahol nem úgy játszom mint a studio felvétel hanem ahogy Matt élőben játszotta egyszer.

Legelején és legvégén a FuzzFactory önoszcillál. Sexy. heart2.gif

Amúgy igy visszahallgatva jóval rosszabb mint ahogy gitározás közben hallom magam, szerintem ti is probáljátok ki, hogy felveszitek amit jáccotok, tanulságos.

Ja egy mp3 beépített micjével vettem fel szal quality = fail.

Dl: http://rapidshare.com/files/209836486/KoC.mp3.html

This post was edited by Imdeth on Mar 16 2009 05:29am
Member
Gold: 0.00
Mar 16 2009 08:15am
Kész az első vidim:

se

This post was edited by xGurke on Mar 16 2009 08:16am
Go Back To Magyar Topic List
Prev13940414243117Next
Add Reply New Topic New Poll