Quote (bajcli @ Mar 1 2019 08:23pm)
nem nagyon ertem ezt a posztot, leirsz valamit, aztan sajat magadat cafolod meg (sajat magambol kiindulva en se baszakodnek, hogy egy 15ezres lapot szervizeltessek meg RMAztassak, meg mittudomen)
gondolom, az a lenyeg, hogy minden elbaszodhat artol fuggetlenul, de azert nem gondolnam, hogy egy kozep- vagy felsokategorias alaplap csak azert kerul 5szor annyiba, mint egy olcso, mert van rajta RGB led, meg az overwatch ligas bostoni bazdelore ugyanazokkal a draga alaplapokkal jatszik
+ mint irtam, ha egy olcso mobom szallt volna el, nem lett volna hova visszakuldjem szervizelni, mert nem lett volna ra 3 ev garancia
gigabyte dolgot meg total mashogy latom, pont gigabytera akartam cserelni a meghalt lapomat, es sokkal dragabbak voltak, mint barmi mas (bar kifuto szeria, szoval gondolom, inkabb az hatarozza meg az arat, hol mennyi van meg raktaron)
Errol johetne valami feedback (akarki is olvassa), nagyon sokan mondjak, hogy nem ertenek, ossze-vissza ugralok, pedig kifejezetten megprobalok ra odafigyelni, de en is erzem, meg foleg, hogy mindenki alien-kent nez ram.
--
Inkabb azt irom, ami a sajat velemenyem, tapasztalatom, igy mindenki a helyen tudja kezelni, nem okoskodni szeretnek, ezzel mar felhagytam, inkabb vasarlasi dontesekben segiteni.
Rengeteg alaplapot adtunk el es folyamatos contactban voltama szervizunkkel is. Imadtam ott guberalni.

Amire szerettem volna felhivni a figyelmet, hogy vannak az olcso lapok kozul is rettento jo lapok. Most hirtelen nem kuszuk be a gepembe, de en is egy ilyen csoves lapot vettem, mert amire kell (melo) boven elegendo es tobb ezer lapbol ez esett vissza legkisebb szazalekkal (+vizhutesem szetolte a gepem, ugyhogy helybol kellett ujat venni).
A legtobb alaplap azert dragabb, mert tobb slot van rajta, tobb feature, jobb chipkeszlet (overclock), illetve elviekben anyagminosegben is jobbat raknak bele, de azert ez nem mindig kezpenz. Gyakorlatilag minden gyarto mindennel lo a customerekre (budget-tol high-end lapokig mindenki mindent), de mindenkinek megvan kulon kis celcsoportja.
ASUS-nal pl. megfigyelheto, hogy ok tenyleg nagyon durva raalltak itthon a gaming-re, de a lapjaik is joval dragabb (igazabol minden komponens szinte) vs MSI. Altalaban GIGA olcsobb, foleg VGA-k teren, de ugyanugy jatszanak az alaplapokkal is, csak ugyebar ott kisebb a net profit egy combosabb vga-hoz kepest. Jol latod, keszlet mindig egy utokartya, itt leginkabb az lehet, hogy a GIGA-nal abszolut nincs tamogatas gyarto reszerol (szo szerint mondtak, azt csinaltok, amit akartok), mig a masik ket ceggel sulyos kovetkezmenyei vannak, ha alamesz az arnak. Ilyen esetekben a keszleteket be is tamogatjak (felhalmozodott GTX970-ek 980 es 980Ti karik 1080 megjelenese elott-utan). Na most a kereskedo, ha nincs tamogatas (ami rohad rajtad keszlet gyarto allja x %-kat rebate-ben, igy osztonoz, hogy add el az egesz keszletet (end user csak olcsobb arat erez) nem fogja lejjebb arazni, inkabb magara rohasztja. Ha nincs masnal sajnos ez a 'legjobb' dontes reszerol, egyszeruen. Persze becsalogathatna uj vevokert olcsobb aron, de a magyarok meg itt nem tartanak, majd talan egyszer.
Az en tanacsom, hogy olyan helyen vegyetek a lapokat, ahol van
rendes gari.
Szerintem Ipon / AQUA és nagyjából be is zárult a kör. Ők mindketten a legolcsóbb árkategóriát képviselik és benne vannak a top10-ben (IT part első kettő), a nevenincs cégeknél lehet olcsóbb talán egy-két lap, de overall-t nézve biztosan olcsóbbak az említettek és sajnos náluk is be lehet fürödni, de ha nem követsz el hülyeséget a hardware-rel, visszaveszik. Na a kis boltoknal itt meg majd a szopozas rendesen.