Quote (-joey- @ 8 Mar 2017 10:39)
Volt egy olyan érzésem/félelmem, hogy a sikeres aláírásgyűjtés után picit "nagyobb lesz az arc". Ez az "eltakarodhatna már" megnyilvánulás ezt tűnik igazolni. De remélem, hogy tévedek, mert szerintem a mostani pártok szardobálása és arroganciája mellett inkább lenne szükség megfontolt viselkedésre és alázatra, nem pedig lesüllyedni a többiek szintjére.
A DK-val kifejezetten rosszul indult a viszonyunk.
Nem azért, mert nem álltak be az aláírásgyűjtés mögé, hanem azért, mert HELYETTE készítettek egy adathalász honlapot, amit "támogasd a NOlimpiás gyűjtést" címen futtattak rövid ideig.
Fun fact: nem lehet online aláírni ilyen kezdeményezést, a honlap tényleg csak arra volt jó hogy adatot gyűjtsön az ellenzékkel szimpatizáló emberekről (de abban kifejezetten jó volt)
Mikor megtaláltuk az oldalt, Gyurcsány azonnal behazudta, hogy jajj hát én is a feleségemtől tudtam meg, hogy ilyen létezett. Bocsika.
Közben a DK-hoz tartozó online felületeken folyamatosan támadtak minket és a kezdeményezésünket bár semmi rosszat nem mondtunk róluk.
És amúgy még mindig egy az egész kezdeményezést lekicsinylő, minket gyerekként, civilként, amatőrként kezelő hangnemben boncolgatnak minket ezeken a honlapokon.
De igazából nem baj, hogy a DK nem szeret minket. A DK Gyurcsány miatt egy rétegpárt, és a Gyurcsány nevével fémjelzett dolgokat a magyar társadalom túlnyomó többsége élből elutasítja.
Ergo egy olyan kezdeményezés, aminek Gyurcsány a része sose fogja leváltani a Fideszt.
Az elmúlt években ugyan erősödött a DK, ez azért volt mert Magyarországon mindkét oldalon vannak akik egy erős vezetőt szeretnének látni, és a szoci szavazók már nagyon rég nem láttak ilyet az MSZP táján.
Amúgy a DK 5% körül billeg, tehát ha a Momentum elszív tőlük csak 1%-ot akkor Gyurcsány és egész társasága elveszítheti a parlamenti helyét és az állami támogatásuk jelentős részét.
Csak hogy illusztráljam mennyire érzik, hogy süllyed a hajó, a DK ifjúsági oldala iszonyat gyenge, és a legmagasabb szintekről is próbálnak átjelentkezni hozzánk.
És legyünk őszinték, a DKnak már régóta nem kéne a Parlamentben lennie, mert a politikai megújulás útjában állnak. Ferinek nem lesz második esélye, bármennyire is kapálózik érte.