Quote (bajcli @ 14 Jan 2016 23:12)
milyen ellentmondasok? max. idaig megmagyarazatlan szalak vannak, amikre meg van 2 resz, hogy kibontsak.
"egy darab lázadó repcsike sorra szedi a birodalom legjobb gépeit, amiket olyanok vezetnek, akiket erre neveltek gyerekkoruktól"
-mert az ellenfel pilotait nem erre neveltek gyerekkoruktol? tudnam, honnan jutnak eszedbe ilyenek, szerinted kamionsoforoket ultetnek x-wingbe az ellenallasnal? teszem hozza, korulbelul nyolcvanhetszer mondjak el a filmben, hogy poe pont a legjobb pilotaja az egesz ellenallo flottanak
arrol nem is beszelve, hogy a film kb az elso fegyveres konfliktusok egyiket mutatja meg, az egesz elso rend a film elott nemreg kerult elo a peremvidekrol, szoval nem eppen harcedzett veteranok alkotjak.
az, hogy szerinted ostoba, megin no comment, ennyi erovel en meg mondhatom azt, hogy szerintem az ertelmi fogyatekos, akit nem zavarna, hogy egy rathtar megeszik 3-4 embert, es meg mindig nincs jollakva utana
en ertem, hogy te szakerto vagy a kitalalt urlenyek fiziologiajaban meg viselkedestudomanyaban, de sajnos vannak meg olyan nyomorult emberek is a foldon, akik pl. elhiszik, hogy egy most szabadult lenynek eleg egyszerre x zsakmanyallatot megennie, a maradekot meg magaval viszi a feszkebe/odvaba/akarhova -- vagy akarmi mas magyarazatot
"lazadoknak nem voltak vesztesegeik" - kapasbol emlekszem 2 xwingre, akiket kilottek, elpusztult valami 5 bolygojuk, meghalt han, etc. + meg mindig pont az ellenallas mogott all olyan vezerkar + katonak, akik az elozo haboruban is harcoltak, ilyen szempontbol az elso rend sokkal kepzetlenebb, hiaba hasonlit a birodalomra
nekem annyi jon le az egesz vergodesedbol, hogy a seggedbol rangatsz elo dolgokat, aztan hoborogsz, hogy ahhoz kepest mashogy tortent a filmben, ami amugy meg van magyarazva/meg nincs, de teljesen elkepzelheto
kozben meg meg le is ostobazol mindenkit, aki egy kicsit is nyitott szemmel nezi a filmet, vagy odafigyel a reszletekre, neadjisten utanaolvas a hatterenek
az ertekeleseiddel se lehet mit kezdeni, a te szubjektiv idiota velemenyed, az, hogy pl 5/10et adsz a szineszi jatekra, maximum teged minosit meg a hozzaertesedet a filmekhez. azon kivul, hogy te nem szereted a feketeket, ertelmes hozzafuznivalod nem volt ehhez se, de biztos veletlenul kaptak altanosan teljesen jo kritikakat a szineszek, csak szerinted szarok
es te egyebkent honnan veszed, hogy "ray" nem jart jedikepzobe? egyik legelterjedtebb teoria, hogy pont luke lanya es a sajat jedinovendekei kozul menekitette ki + hagyta ott a jakkun
luke meg fel oranyi force training utan urrepulot emelgetett ki a mocsarbol, az mennyivel jobb? az, hogy tizeneveket kell tanulni a jediknek, az elozmenytrilogia talalta ki, de ha azt veszed canonnak, akkor luke ugyanugy 10/10 baromsag, nem?
luke "karaktere" rey-ehez, finnehez, de foleg kylo renehez kepest nulla, az elso reszben annyit tudott felmutatni, hogy kamaszkoraban ra lett parancsolva, hogy uljon otthon a seggen, ezert az elso adando alkalommal rohant hercegnot menteni. total egydimenzios volt a 2. resz vegeig kb, en fel nem fogom, hogy azon mit lehet isteniteni.
---
en star wars rajongoi szemmel egy 8ast adok ra siman, akit nem ragadtak el a feelek kozben, annak nyilvan nem tetszik annyira, de a cinematography kb hibatlan, maga a film tempoja is (talan egy kicsit tul akciodus volt, nem volt benne ilyen "luke bamul a napba" pillanat, ami jo lett volna)
latvanyt meg zeneket sok kritika nem hiszem, hogy erheti, a 3-4 foszereplo jateka teljesen jo volt + harrison ford szerintem kiemelkedo volt megint
ami nem tetszett, az nyilvan az, hogy total ramentek arra, hogy visszacsalogassak a moziba a regi rajongokat, ezert volt par elem, amit egy az egyben atvettek a regebbi reszekbol (sivatagos bolygo, szuperhalalcsillag, apa-gyerek vonal, etc), igy a sztori eleg sablonos lett
ha a kovetkezo reszben tenyleg tovabbviszik a sajat tortenetuket, akkor majd a trilogia egeszet nezve ez szerintem bocsanatos bun lesz, de ha az is ilyen lesz, nyilvan nem ulok be a harmadik reszre nagyon en se.
rey egyelore elegge mary sue karakter, de MEG annyira nem veszesen (csak amennyire kb minden jedi a star wars univerzumban + meg egy kicsit)
amit ruhelltem, az amikor kyloval parbajozik, es "eszebe jut" az ero, es kb. fel percig csukott szemmel medital, mikozben a fejetol 15 centire van kylo fenykardja, az mar nagyon sok volt nekem. meg volt meg valami, ami nagyon nem tetszett, de nem jut eszembe hirtelen.
pontosan ezt erzem en is, joshirol is meg cprol is az egesz sirasukkal kapcsolatban