d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Csíra Orbán Viktor átt Baszott A Halálbüntetéssel > Tamogatot A Halalbuntetest?
Prev13456712Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 4,247.73
May 19 2015 04:00pm
Quote (CyberPunk666 @ May 19 2015 10:58pm)
A halálbüntetésről beszéltünk nem másról.
Miért kellene meghagyni a szabadságodat, ha bűnöző vagy?

Én csal a büntetés végső mértékét mondtam, hogy halál vagy életfogytiglan.

És miért ne kaphatna halálbüntetést aki 8 gyereket erőszakol meg és végez ki és eszi meg őket, csakmert ellene szavazott? :o
Member
Gold: 2,024.00
May 19 2015 04:00pm
Quote (CyberPunk666 @ 19 May 2015 23:58)
A halálbüntetésről beszéltünk nem másról.
Miért kellene meghagyni a szabadságodat, ha bűnöző vagy?

Én csal a büntetés végső mértékét mondtam, hogy halál vagy életfogytiglan.

annak a felvetésnek még talán lenne értelme, hogy választhassa valaki a halált a tényleges életfogytiglan helyett
Member
Gold: 1.00
May 19 2015 04:03pm
Quote (Vismajor @ 20 May 2015 00:00)
És miért ne kaphatna halálbüntetést aki 8 gyereket erőszakol meg és végez ki és eszi meg őket, csakmert ellene szavazott? :o

Az biztos, hogy a TÉSZ az eléggé megbassza lelkileg, és sokkal nagyobb szenvedés, mint egy gyors kivégzés, max pár év siralomházzal.
De ettől függetlenül a halálbüntetés egy rövid ideig sokkolóbban hat. De nem tudjuk utána bűnhődnek-e, így jobb ha maradnak és megbizonyosodunk róla.
Nem tudom minek kéne embereket ölni, amikor elég egyszerűen bezárni a picsába.

Quote (Eszilard @ 20 May 2015 00:00)
annak a felvetésnek még talán lenne értelme, hogy választhassa valaki a halált a tényleges életfogytiglan helyett

Lényegében ezt is jelenti, csak előre kéne megmondani, hogy legyen benne némi izgalom és dráma.
Akkor szavazzon mellette, amikor nem gondolja, hogy valaha is oda fog kerülni.
Member
Gold: 80.00
May 19 2015 04:28pm
értelmi fogyatékkal él aki támogatja
Member
Gold: 5,390.00
May 19 2015 04:33pm
Quote (Cpt_Ghost @ May 19 2015 11:28pm)
értelmi fogyatékkal él aki támogatja

tel el tudnád képzelni, hogy például hitler egy celáába csücsüljön azok után amiket indukált?

vagy szerinted etikus, hogy a norvég tömegmészáros egy, valószínűleg a tiednl is sokkal szebb és tágasabb szobában tengeti a mindennapjait hátralévő életében?

This post was edited by jarabekg on May 19 2015 04:33pm
Member
Gold: 2,024.00
May 19 2015 04:38pm
Quote (CyberPunk666 @ 20 May 2015 00:03)
Az biztos, hogy a TÉSZ az eléggé megbassza lelkileg, és sokkal nagyobb szenvedés, mint egy gyors kivégzés, max pár év siralomházzal.
De ettől függetlenül a halálbüntetés egy rövid ideig sokkolóbban hat. De nem tudjuk utána bűnhődnek-e, így jobb ha maradnak és megbizonyosodunk róla.
Nem tudom minek kéne embereket ölni, amikor elég egyszerűen bezárni a picsába.

Lényegében ezt is jelenti, csak előre kéne megmondani, hogy legyen benne némi izgalom és dráma.
Akkor szavazzon mellette, amikor nem gondolja, hogy valaha is oda fog kerülni.

Ez szerintem true. De amúgy meg magadnak mondasz ellent egy poston belül.
Amúgy meg az szokott lenni az indok, hogy azért nem jó ha bezárjuk őket, mert az én pénzemen miért etessenek valakit aki megerőszakolt és megölt 10 embert.
Ez azért faszság szerintem, mert azért bőven van hiba a rendszerben, kiderülhet 10 év múlva is akár, hogy nem ő volt a bűnös.
Ezen kívül a politikai rendszer is simán fajulhat odáig, hogy emberek elkussoltatására használja fel ezt a lehetőséget.
Member
Gold: 122.92
May 19 2015 04:39pm
Quote (jarabekg @ May 20 2015 12:33am)
tel el tudnád képzelni, hogy például hitler egy celáába csücsüljön azok után amiket indukált?

vagy szerinted etikus, hogy a norvég tömegmészáros egy, valószínűleg a tiednl is sokkal szebb és tágasabb szobában tengeti a mindennapjait hátralévő életében?

ezt irtam az első oldalon

igen nero,hitler,judas meg breivik halálbüntetést érdemelne, meg vannak még páran

de amikor "törvényszéki hiba"(hogy a faszba hivjak ezt, este van) miatt kap méreginjekciót egy ártatlan (aki bonuszként lehet ismerősöd/családtagod/te) akkor is kell ilyennek létezni overall?

Member
Gold: 80.00
May 19 2015 05:21pm
Quote (jarabekg @ 20 May 2015 00:33)

hitler did nothing wrong

a viccet félretéve igen, el
a körülményekből ugyan faragnék, de nem végezném ki
annak, hogy börtönbe kerül valaki nem a büntetésnek kéne a szerepének lennie, hanem hogy segítsen az illetőn, hogy képes legyen beilleszkedni a társadalomba, teszem azt, ha a cigány lopásért bekerül, akkor tanítani, adni egy szakmát és a többi, nem az, hogy leültetnek egy lopásért és akkor életedben többet nem lesz normális munkád, meg meg vagy bélyegezve. Ha meg valaki nem képes beilleszkedni a társadalomba és veszélyt jelent akkor azt elzárni tőle. Az nem hozza vissza senki szeretteit ha felkoncolják a gyilkost, a bosszúállás meg eléggé elmaradott dolog. Arról nem is beszélve, hogy a halál büntetés utat nyit a koncepciós pereknek és majd jól észak kórea leszünk, meg elég nagy az esélye annak, hogy hibázik az igazságszolgáltatás, amit halálbüntetés esetén nem igazán lehet korrigálni. Az meg érdekes opció, hogy a vádlott választása lehet a halál a tényleges életfogytiglan helyett, azzal nem látok problémát.
inb4 ha a te valakid ölnék meg biztos a halálát kívánnád etc
valószínűleg igen, de azzal egyrészt nem hozom vissza, másrészt az indulatok irányítanak, nem a józan ész.

(ez nem jelenti azt, hogy egyetértek azokkal az ítéletekkel amiket adogatnak mostanában gyilkosságokért, szándékos emberölésért élete végéig elzárnám az illetőt a társadalomtól, nem ilyen 10 évekre lol)

This post was edited by Cpt_Ghost on May 19 2015 05:23pm
Member
Gold: 23,335.67
Trader: Trusted
May 19 2015 11:33pm
Ez az egész vita eléggé parttalan btw.
Ha belegondolunk, akkor leginkább az a kérdés, hogy TÉSZ vagy halálbüntetés? Most komolyan, hány embert ítélnek TÉSZ-re Magyarországon 1 év alatt? Meg úgy az egész országban összesen hány olyan ember van, aki TÉSZ-en van jelenleg? Jó, ha 50... Ha most ezt az 50-et inkább kivégeznénk, akkor az változtatna bármin is? Visszavetné az az élet elleni szándékos bűncselekmények számát?

Szerintem nem. Aki megöl XY embert, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból, stb. annak már mindegy, hogy halálbüntetéssel fenyegetik vagy TÉSZ-szel, az ilyen emberek nem mérlegelnek és nem gondolnak bele abba, ha mi lesz majd, ha elkapják.

This post was edited by RiNGiSpiLeR on May 19 2015 11:36pm
Member
Gold: 6,352.66
May 19 2015 11:41pm
halal a hitetlenekre
Go Back To Magyar Topic List
Prev13456712Next
Add Reply New Topic New Poll