d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Mennyi A Minimum?
Prev13456720Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 834.97
Jun 23 2014 09:44am
Quote (Rawen @ Jun 23 2014 04:43pm)
persze csak a magyar hagyományokat tiszteletben tartva, semmi fodrászat

egy igaz magyar magának borotválja kopaszra a fejét, nemkell hozzá fodrász
Member
Gold: 0.00
Jun 23 2014 09:44am
5k
euro
Member
Gold: 1.00
Jun 23 2014 09:45am
Quote (Baleee @ 23 Jun 2014 17:23)
Eppen nemreg szamolgattam.
/e: az meg szerintem faszsag, hogy havi 50k-bol nem tudsz kajalni egeszsegesen. Siman ossze lehet hozni, csak nem mindent a legdragabb helyen kell megvenni. Pl.: minosegi hust olcsobban veszek hentesnel, mint real/tesco/hasonlo szar helyeken. Zoldseget meg piacon/zoldsegesnel. Ki kell fogni, ennyi.

Nem faszság.

Én sokat eszem alapból, mint mondtam.

Azért ha egészséges kenyeret akarsz venni, akkor kb a 350 grammos kerül az 1 kilós fehér árába.
A papírka-paradicsom ára horrorisztikus ^^

Ha ilyenekre figyelsz, hogy olyan terméket vegyél, amibe nem teszik bele a töltősúly növelésére a mindenféle élelmiszeipari hulladékot, akkor iszonyatosan gyorsan emelkednek az árak.
Nem a legdrágább luxusárukra kell gondolni. Csak mondjuk 25% zsírtartalmú margarin helyett veszel valami 70%+ fajtát és dupla annyiba kerül az amúgy kisebb dobozzal.
Tudod, hogy mi van az olcsó felvágottakban és mibe kerül a tényleg (nem ilyen 15% vagy annyi se) húsból készülő? TÖBB mint duplájába.
Vagy ha halat akarsz enni a sok egészségtelen sertés mellett, akkor a hal ára alapból duplája. A marha sem olcsóbb. Csak a csirke, de persze a melle abból is kurvadrága, pont az egészségesebbik fele...
Olyan termékeket veszel, amik nem hosszanfrissek, hanem tényleg friss, az is mind drágább.

Már minimálisan egészségesebben étkezés is irdatlan költség.

Jah és még nem ettél minden nap gyümölcsöt...

This post was edited by CyberPunk666 on Jun 23 2014 09:47am
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jun 23 2014 09:46am
Quote (BmA_BeMyAngel @ 23 Jun 2014 16:36)
röhögtem

amúgy kössetek már belém is faszom, unatkozok és vitatkozni akarok. belém sose köt soha senki ha leírok valamit egy ilyen értelmesebb topicba

jó de amit Te meg cp leírtok az nem normális élet, hanem 2 szolgálót képzeltek el magatok mellé ahogy csettintésre leszopnak, mert beleszülettetek egy elkényeztetett világba

nyílván mindenki ezt akarja, de amit baleee írt, AZ normális élet.. sőt abban már extrák is vannak, amivel a föld lakosságának messze több mint 4/5-e több lenne mint boldog

"normális élet"-et csak nem keverném azzal hogy "mit akarsz most, következő lépcsőként elérni" (ami szintén egészséges dolog, kitűzni nagy célokat, de nem erről szól a topic szerintem)

remélem ez elég alap a vitára (:
Member
Gold: 1,630.69
Jun 23 2014 09:47am
Quote (CyberPunk666 @ Jun 23 2014 04:45pm)
Nem faszság.

Azért ha egészséges kenyeret akarsz venni, akkor kb a 350 grammos kerül az 1 kilós fehér árába.

Ha ilyenekre figyelsz, hogy olyan terméket vegyél, amibe nem teszik bele a töltősúly növelésére a mindenféle élelmiszeipari hulladékot, akkor iszonyatosan gyorsan emelkednek az árak.
Nem a legdrágább luxusárukra kell gondolni. Csak mondjuk 25% zsírtartalmú margarin helyett veszel valami 70%+ fajtát és dupla annyiba kerül az amúgy kisebb dobozzal.
Tudod, hogy mi van az olcsó felvágottakban és mibe kerül a tényleg (nem ilyen 15% vagy annyi se) húsból készülő? TÖBB mint duplájába.
Vagy ha halat akarsz enni a sok sertés mellett, akkor a hal ára alapból duplája.
Olyan termékeket veszel, amik nem hosszanfrissek, hanem tényleg friss, az is mind drágább.

A feher kenyer az nem egeszseges.
Member
Gold: 0.00
Jun 23 2014 09:48am
Quote (CyberPunk666 @ 23 Jun 2014 17:45)
Nem faszság.

Vagy ha halat akarsz enni a sok egészségtelen sertés mellett, akkor a hal ára alapból duplája. A marha sem olcsóbb. Csak a csirke, de persze a melle abból is kurvadrága, pont az egészségesebbik fele...

lel
Member
Gold: 1.00
Jun 23 2014 09:49am
Quote (Karan2_Returned @ 23 Jun 2014 17:47)
A feher kenyer az nem egeszseges.

valóban, én is ezt írtam, mi a baj vele?
Member
Gold: 1,630.69
Jun 23 2014 09:51am
Quote (CyberPunk666 @ Jun 23 2014 04:49pm)
valóban, én is ezt írtam, mi a baj vele?

Dotazok közben, nem olvastam at rendesen. :c

This post was edited by Karan2_Returned on Jun 23 2014 09:51am
Member
Gold: 14,756.31
Jun 23 2014 09:52am
Quote (Rawen @ Jun 23 2014 03:43pm)
persze csak a magyar hagyományokat tiszteletben tartva, semmi fodrászat

xgurke+rawen

Member
Gold: 834.97
Jun 23 2014 09:53am
Quote (Anarkin @ Jun 23 2014 04:46pm)
jó de amit Te meg cp leírtok az nem normális élet, hanem 2 szolgálót képzeltek el magatok mellé ahogy csettintésre leszopnak, mert beleszülettetek egy elkényeztetett világba

nyílván mindenki ezt akarja, de amit baleee írt, AZ normális élet.. sőt abban már extrák is vannak, amivel a föld lakosságának messze több mint 4/5-e több lenne mint boldog

"normális élet"-et csak nem keverném azzal hogy "mit akarsz most, következő lépcsőként elérni" (ami szintén egészséges dolog, kitűzni nagy célokat, de nem erről szól a topic szerintem)

remélem ez elég alap a vitára (:

ezzel nem nagyon vitatkozni

az hogy mi a normális élet az teljesen objektív, szerintem hozzátartozik 1 normális emberi élethez hogy legyen 1 saját szép lakásod és ne kelljen mindenen maximálisan spórolni, egyébként az ésszerű pénzköltés határain belül maradtam ezekkel a számokkal szerintem.

de ha valakinek az a normális élet hogy albérletben lakik eljár dolgozni este hazamegy aludni és amúgy a gép előtt ül meg nem nagyon csinál semmit nincsenek materiális céljai, akkor elég 150ezer is ja

amúgy ha beleszülettem volna elkényeztetett világba akkor nem magamnak kéne venni a lakást meg etc, szerintem én itt a legkevésbé elkényeztetettebbek között vagyok, de az az egészséges meg "normális élet" szerintem ha az embernek vannak céljai meg kilátásai, nem csak elvegetálgatni 1 albérletben
Go Back To Magyar Topic List
Prev13456720Next
Add Reply New Topic New Poll